Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

Aniu- piękne efekty ogrodowego obchodu ;:196
Ja się zachwycam swoimi pierwszymi liliami, które wystawiają nosy- a Twoje lilie już takie duże ;:oj Muszę w sobotę nagadać swoim, żeby się wzięły do roboty ;:306
W ogóle stwierdzam, że jesteś jakieś 2 tyg przede mną- niezapominajki, faza rozwoju peonii, tulipany prawie rozwinięte, szafirki.. jakbym się w czasie przeniosła ;:138
To jednak ogromna zaleta forum- najpierw nacieszę oko w forumowych ogrodach, później się doczekam u siebie- a przyjemność bardzo rozciągnięta w czasie :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Strażnik ogrodu to kot czy tulipan, bo jakoś nie kumam. ;:14
Ale obaj ładni, więc niech będzie że to dwa w jednym. :uszy
Fajna ta fotka z szafirkami i niezapominajkami w tle. ;:333
Całkiem podoba mi się takie zestawienie niebieskości.
Gratulacje dla liliowca, drapanko dla kota a dla Ciebie ;:196 na dobry dzień. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

U ciebie lilie takie wielkie a u mnie dopiero gdzieniegdzie wystawiły nosy ;:oj . A kot ma minę lwa :;230 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniczko!

Ja też mam takie wrażenie jak oglądam roślinki u innych.Wszędzie w ogrodach wiosennie a u mnie wciąż zielono. Kwitną 3 tulipany i szafirki. Wydaje mi się,że to kwesta doboru roślinek. Utonęłam w tym liliowcowym amoku zamiast pomyśleć jesienią o wiosennych cebulkach. Ale bardzo cieszą mnie te zielone kępy liliowców i pióropusze lilijek.

Grażynko!
Już poprawiłam. Podpis znalazł się w niewłaściwym miejscu.

Jolu!
To azjatki tak spieszą. Orientpety dopiero pokazują czerwone czubki.Orientalne jeszcze śpią albo już ich nie ma.
Ramenedes tylko tak groźne wygląda. Rok temu był fuczącym dzikusem. Teraz daje się głaskać i domaga się drapania po grzbiecie.Dzięki temu udało mi się go zakropić preparatem na pchły i kleszcze. On naprawdę pilnuje ogródka i nie wpuszcza innych kotów, które zwabione zapachem jedzonka podchodzą pod siatkę. Kiedyś wystawiłam im pojemnik z jedzonkiem przed furtką to siedział i pilnował tego pojemnika wydając śmieszne odgłosy. Szkoda,że nie mogę go zabrać do domu ;:145
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Moja kolekcja lilii miała powiększyć się o jedną piękną nowość: Kushi Maia. "Miała" bo niestety nie przyjdzie.
Pan Z Lilipolu po prostu mnie olał. Zalogowałam się na stronie sklepu i czekałam spokojnie, gdyż status mojego zamówienia był w trakcie realizacji. Dwa tygodnie temu zaczęłam pisać -e-maile z zapytaniem o przesyłkę i nic... cisza. Zero odpowiedzi. Po kilku nieudanych próbach udało mi się wreszcie dodzwonić do Pana Pajdy i usłyszałam,że zabrakło cebul. Pozostałe, które zamówiłam ..." nie opłaca się wysyłać" bo mała ilość. Byłam zbulwersowana po usłyszeniu tego tłumaczenia ponieważ zamówienie z późniejszym numerem niż moje mój znajomy dostał już trzy tygodnie temu ale jego opiewało na większą kwotę. Zamówienie też było złożone za pobraniem tak jak moje.
Na pewno nie dołączę do grona śpiewających hymny pochwalne na cześć Lilipolu.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No Aniu kot śiwtny a jak pilnuje swoich włości to jest świetny podwójnie :wink:
Wiosna w obiektywie macro śliczna.
A na temat zlewki nawet się nie wypowiadam. Bardzo nie lubię czegoś takiego. :oops: Ale nosek do góry, kupisz sobie gdzieś indziej. ;:168
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Aniu!
Ta lilia to nowość w ofercie. Gdybym ją mogła kupić gdzie indziej nie rozpaczałabym tak bardzo. ;:145
Cebulka tej lilii kosztowała 18,00 zł. Bardzo mi na niej zależało jak i na tych cebulkach Conca Dor. Wiedziałam,że ilość jest ograniczona ale jak robiłam zamówienie ( 5 stycznia) dostępnych było kilkadziesiąt sztuk. Teraz wiem, że kolejność zamówień u nich nie ma znaczenia.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Ja zamawiałam w lilipolu pierwszy raz i wszystko było ok. Nie zamawiałam żadnych rarytasów- więc cebul pewno mieli pod dostatkiem.. Zaskoczona i zniesmaczona jestem jednak ich zachowaniem "nie opłaca się wysyłać"- moje zamówienie, razem z wysyłką, kosztowało 46pln.. więc to żadne kokosy.. Jak można tak klientowi odpowiedzieć- przecież nie ma wysyłki gratis, to co ma się im opłacać, lub nie..
A fakt nie pilnowania kolejności zamówień w przypadku ograniczonej ilości to już w ogóle nie fair! ;:168
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Moniko!
Nie po raz pierwszy robiła zakupy w sklepie internetowym. W tym przypadku jestem zaskoczona takim olewaniem klienta.
Od połowy marca jak forumowicze zaczęli otrzymywać od nich cebulki wysyłałam do nich e-mail" z zapytaniem o zamówienie. Zero odpowiedzi! Trzy tygodnie próbowałam się z nimi skontaktować. Na stronie sklepu mój status zamówienia: " w trakcie realizacji". Czekałam spokojnie. Niestety nie podali na stronie żadnego numeru telefonu. Znalazłam w internecie. Dzwoniłam bez skutku na stacjonarny i na komórkowy. Co kilka dni. W końcu dodzwoniłam się trzy dni temu wieczorem. Dopiero po moim telefonie na drugi dzień zmienili status mojego zamówienia. Na stronie nie podali kwoty minimalnego zamówienia ale przeważnie jest to ok 50,00 zł.
Moje zamówienie było na 93,00 zł. Nie zwróciłam uwagi na to,że pierwszeństwo mają zamówienia opłacone z góry. Znajomy wysłał mi jeszcze w styczniu kopię swojego zamówienia bo nie chciało mu się wypisywać powtórnie nazw zamówionych cebulek. Jego zamówienie złożone było dużo później niż moje i też za pobraniem. To mnie tak zniesmaczyło,że nie wspomnę o rozczarowaniu....
Trudno. Będę podziwiać tę pięknotę na forum. Poczekam do następnego sezonu.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Jeśli w tym sezonie nie uda się upolować tej odmiany, to może za rok będzie bardziej popularna i będziesz miała możliwość kupić w innym miejscu!
Nie widziałam żadnej info o zamówieniu minimalnym- u mnie 46pln razem z wysyłką, więc samo zamówienie to niewiele ponad 30pln. Ja, sądząc po info która wisiała jakiś czas na ich stronie- że zawieszają stronę bo pakują liczne zamówienia- to albo się pogubili we wszystkim.. albo tak obrośli w piórka, że stracili szacunek dla klienta!
Nie smuć się.. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anecxzko :wit
Piękne tulipanki :D
Drzewa jak już kwitną to dla mnie jest najpiękniejszy cza ,taki bajkowy i pachnący ;:215
;:oj pączek na liliowcu już masz ;:333
Kociula bardzo sympatyczny ;:173
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dziewczyny, przecież to nie jedyna firma, która sprzedaje cebulki.
Więc się nie przejmujcie, na pewno uda się wam kupić gdzie indziej.
Takie historie często się zdarzają, chociaż nie powinny mieć miejsca.
Cieszmy się tym co już mamy i sprawia nam radość. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Masz rację Grażynko!
Jednak niesmak pozostał.
Naoglądałam się bratków u Ciebie i musiałam mieć chociaż kilka.

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A w jakim ślicznym koszyczku siedzą te piękne brateczki! ;:224
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu witaj
Ślicznie i wiosennie u Ciebie.
Lilie fajtycznie okazałe,ale tak bywa z tymi sadzonkai i cebulami.W tamtym roku kupiłam malwy a wyszły mikołajki :D Czasami ktoś się pomyli.a czasami faktycznie olewają klienta.
Miłego dnia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”