Moje pierwsze "kroki"na działce
Re: Moje pierwsze "kroki"na działce
Zuch dziewczyna, siej i niech zdrowo rośnie. Dużo słonka i miłego weekendu Wam życzę.
Ja tez mam nadzieję na ładną pogodę. Choćby przez chwilke pokręcic sie po działce.
Ja tez mam nadzieję na ładną pogodę. Choćby przez chwilke pokręcic sie po działce.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Jak bym siebie widziała też jestem w gorącej wodzie kąpana wszystko muszę szybko i już i przeważnie sama .
No ale plan zasiewowy napięty , napracujesz się kochana.
No ale plan zasiewowy napięty , napracujesz się kochana.

-
- 500p
- Od: 8 mar 2014, o 14:30
jak tam?zuzola11 pisze:Dziewczynki
![]()
Jadę jutro na działkę kosić trawę tzn mąż będzie kosiłja będę siać ogórki, sadzić pomidory, seler, por, "śmierdziuszki", gazanię , i troszkę zielonych kwitnących wytargałam od mamy z działki ale nazw nie pamietam

- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
spagusia widziałam warzywnik już masz
nieraz cierpliwość popłaca
colli28 biedne te moje roślinki ale doczekały się posadzenia stokrotki, "ogórecznik" (tak moja mama mówi na te kwiaty) zapomniałam nazwy oryginalnej
, posadziłam daturę, orliki, astry, i jeszcze jedną bylinę ale nazwy nie pamiętam zrobię fotkę i poproszę o identyfikację:)
nyna76 o Aniu słonka dziś mamy dużo
o 9 rano u mnie było 21 stopni to ja rower między nogi i na działkę posadziłam por, seler, posadziłam byliny od mamy , dwa razy ruszyłam haczką i telefon z przedszkola Zuzię boli brzuch i tyle było mojej pracy na działce na dzień dzisiejszy
misia i klusek zwracam honor szanownemu koledze
trawa skoszona mąż kosił , poprzycinał , śmieci powywoził 
MariaWy oj tak Marysiu plan napięty dziś jak się zrobiła pogoda byłam na działce ale tylko godzinke musiałam młodszą córkę zabrac z przedszkola z bólem brzucha no cóż siła wyższa a takie plany miałam dzisiaj związane z dziłką
ameliar co nie co posiane , posadzone częściowo wypielone posadziłam aksamitki i byliny od mamy z gazanią nie zdążyłam ale czeka na działce na wysadzenie jeszcze cukinia do wysiania ale dziś jestem "uwięziona' w domu z chorą córką a tu taka pogoda za oknem
no cóż zacisnę zęby i poczekam
ale , żeby bezczynnie nie siedzieć umyję okna

colli28 biedne te moje roślinki ale doczekały się posadzenia stokrotki, "ogórecznik" (tak moja mama mówi na te kwiaty) zapomniałam nazwy oryginalnej

nyna76 o Aniu słonka dziś mamy dużo

misia i klusek zwracam honor szanownemu koledze

MariaWy oj tak Marysiu plan napięty dziś jak się zrobiła pogoda byłam na działce ale tylko godzinke musiałam młodszą córkę zabrac z przedszkola z bólem brzucha no cóż siła wyższa a takie plany miałam dzisiaj związane z dziłką

ameliar co nie co posiane , posadzone częściowo wypielone posadziłam aksamitki i byliny od mamy z gazanią nie zdążyłam ale czeka na działce na wysadzenie jeszcze cukinia do wysiania ale dziś jestem "uwięziona' w domu z chorą córką a tu taka pogoda za oknem

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
No to super zuzolcia fotki porób i wrzuć 

- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu bardzo miło i sympatycznie czyta się Twój wątek 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu dawaj foty warzywnika!!! I zresztą nie tylko jego. 

- zuzola11
colli28 Mariolcia1962 aneczka1979
Niestety fotki mam ale tylko 2
aparat znowu nie przypomniała o sobie , żeby go zabrać na działkę
pozostała mi komórka
Krzewuszka tylko dziwnie mi w tym roku kwitnie zobaczcie gałęzie suche ale kwiat jest a tam gdzie liście kwiatów mniej (na fotce tylko częściowo widać krzak )

Rhododendron posadzony w tamtym roku , zakupiony w biedronce nazwa uleciała z głowy

Warzywnik opstrykam może jutro jak pogoda pozwoli pójść na działkę bo w tej chwili u mnie leje i padał grad
Niestety fotki mam ale tylko 2

Krzewuszka tylko dziwnie mi w tym roku kwitnie zobaczcie gałęzie suche ale kwiat jest a tam gdzie liście kwiatów mniej (na fotce tylko częściowo widać krzak )

Rhododendron posadzony w tamtym roku , zakupiony w biedronce nazwa uleciała z głowy

Warzywnik opstrykam może jutro jak pogoda pozwoli pójść na działkę bo w tej chwili u mnie leje i padał grad

Kasia
Kasia
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Śliczny ten RH 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zuzolka dobre i dwa zdjęcia! Mnie krzewuszka podoba się w sumie tylko wtedy gdy kwitnie. Ogólnie tworzy dość nieciekawe pokrojem krzaczki, gdzie każda gałąź żyje swoim życiem. I zupełnie nie wiem dlaczego mam ich u siebie aż sześć?
Może dlatego, że mam w opcji veriegata i z ciemnymi liśćmi. Jedną zwyczajnie zieloną też mam i nie darzę jej miłością. Może dlatego próbuje pozyskać me uczucia i kwitnie największą ilością kwiecia ze wszystkich? 

- zuzola11
patusia336
za to ja u ciebie jestem częstym gościem
tak nie ma to jak "własna wyspa RODOS"
Ruda_Zaba mi też on sie podoba , a tak się o niego bałam czy zimę przetrwa, czy dobrze go posadziłam , czy pokaże chociaż jeden kwiatek no i jak widzę to mi się udał
teraz chcę inne kolory. Dziś kiedy przejeżdżałam przez pewną wieś widziałam pięknie skomponowane rhododendrony całe tonące w kwiatach obok siebie były czerwony, żółty i fiolet pięknie to wygladało 

Ruda_Zaba mi też on sie podoba , a tak się o niego bałam czy zimę przetrwa, czy dobrze go posadziłam , czy pokaże chociaż jeden kwiatek no i jak widzę to mi się udał

Kasia
Kasia
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Rh są cudowne, ja mam cztery, ale biały zmarzł, a też mogło być cudownie 

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41

- zuzola11
aneczka1979 i tu się z tobą zgodzę jeśłi chodzi o krzewuszkę. Ja ją odziedziczyłam w spadku po poprzednich właścicielach więć już została a niech tam sobie rośnie . Fakt zachywyca mnie właśnie kiedy kwitnie ( bardzo szybko przekwita jak dla mnie) a póżniej to już tylko zielony krzew chociaż tak jak pisałam dziwnie się zieleni u góry nawet, nawet a dół taki ogołocony 
-- 23 maja 2014, o 21:43 --
misia i klusek Nie straszę gradem waliło o parapet lał deszcz
o nic się tak nie boję jak o moje pomidorki
deszcz potrzebny bo na działce sucho ale grad już może nie tak bardzo potrzebny 

-- 23 maja 2014, o 21:43 --
misia i klusek Nie straszę gradem waliło o parapet lał deszcz

Kasia
Kasia