Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Lisica pisze:Mózgiem całej operacji jest nowy tajemniczy członek Kapituły ;:118
Ktoś o tak niecnych zamiarach i chęci pozbawienia ogrodów i ogrodników róż, nie może być ;:118.
Raczej ;:214
.................
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Ps. Z tego wszystkiego nie napisałam, że floks- olbrzym rewelacyjny.
Na igłach się nie znam :oops:
Ale podziwiam.
Tez powinnam ażurki przeprać, ale póki głowa w rozsypce-nie da rady ;:185
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Lisica, jak zwykle, buszuje nocą :shock:. Afekt między bohaterami tylko podnosi atrakcyjność powieści ;:208. Te :evil: :evil: :evil:, to takie aniołki, pardon: diabełki Charliego ;:oj. Śledztwo w toku, a sprawa jest rozwojowa ;:60.

Agu, biedna Ty, ale dziś już wiosna wg Robaczka, no i ... piątek :heja.

Justynko, podejrzewam kamuflaż, żeby nam ;:301.

A jak się Grażynka obudzi, to sobie przejrzy moją galerię floksów.

Różowy z oczkiem
Obrazek

Majtkowo różowy
Obrazek

Bordo, trudny do kupienia
Obrazek

Fiolet kościerski, czyli wściekły.
Obrazek

Fiolet rozmazany, wsiowy
Obrazek

Czerwony
Obrazek

Niebieski - jesienny nabytek
Obrazek

Natasza, jedyny znany z imienia
Obrazek

Fioletowy z oczkiem - świeżutki, darowany
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/843/img0721xm.jpg/]Obrazek[/URL

W sferze marzeń Twister ;:170.

Dobrej nocy - Jagi
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja z daleka spoglądam na Twój ogród i czekam kiedy to towarzystwo płotowe spadnie. I co ..., już się zaczyna wykruszać. Grażynka zeszła, Maryś z balią znika na Kaszubach. ;:3 już świeci to więcej osób zniknie w swoich ogródkach. A ja spokojnie, bez tłumu, którego nie znoszę obfocę Twój wiosenny ogród i poczekam do lata. Latem zrobię to samo. Jesienne fotki już mam. Cztery Pory Roku Jagis Ogrodu będą u mnie w komputerze. I na płocie nie muszę wisieć. Pozdrawiam serdecznie Lusia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Odkleiłam się od płotu (na chwilę!), żeby o tę begonię spytać: Ty ją jak ogrodową traktujesz? Bo ja mam taką postasiową odziedziczoną w stanie totalnego zasuszenia, ale w ubiegłym sezonie odchuchałam, tylko że u mnie robi za normalnego parapetowca...a może powinnam do ogrodu przenieść? No i jak to przesadzić, jak to takie kruche i delikatne?

A floksy przecudne masz! Też zamierzam mieć...kiedyś :wink:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Oj ;:oj Floksy Twe ;:79 .Jaki cudny ten czerwony ;:167 aaaach ;:180 wszystkie zachwycają ;:167 .Nie mogę do Ciebie zbyt często zaglądać :shock: mam stresa :wink:
Floks Czerwony zapisany ;:333 na tapecie, chałupkę mą wiejską wyparł ;:333
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Jak się to stało, że dni kilka i stron kilka w Twoim Wątku zgubiłam...nie wie nikt... :( Faktem pozostaje, że dyskusje o ulubionych trunkach, zawiązanie intrygi kryminalnej, tudzież wspomnienia VIP-ów... koło nosa mi przeszły ;:108 Nauczka na przyszłość: bywaj na salonach, bo wypadniesz z obiegu :D
Przyznam, że potworna wizja polowania na róże przez nieubłaganego egzekutora z widłami niemieckimi ;:202 uruchomiła nieco moją wyobraźnię, i już zaczęłam przemyśliwać, jak tu onego przechytrzyć...róże poukrywać...poprzebierać...koniecznie muszą udawać coś, czym nie są... :roll:

A poza tym cóż ja dzisiaj Wam napiszę - że pada deszcz? Ano pada...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Floksy jak marzenie - ale masz tych odmian :)
W zeszłym roku kupiłam sporo u naszej stasi forumki - ciekawe co u mnie wyrośnie :)
Pięknie i pięknie :)
Floksy mi się zawsze kojarzą z taką prawdziwą wsią - wesołą i kolorową to przepiękne kwiaty:)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jagi, dzień dobry w piątek, w dodatku marcowy piątek :) Koty będą Ci się marcować ;-) (moje kastraty tego nie odczuwają ;-)).
Ciekawe czy Lisice lubią marzec ;:173
Nie wyspałam się, wiatr głowy urywa, ale wiosnę czuć w powietrzu, mimo chłodu.
Życzę Ci spokojnego dnia :wit
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Floksów masz niezłą kolekcję, ale ja zwróciłam uwagę,że są wyjątkowo zdrowe.Moje łapią szarą pleśń.Czy działasz jakoś profilaktycznie?Pokazałaś też owocującą chińską gruszę :D Młoda jeszcze,długo ją masz?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Właśnie chciałam zapytać czy czymś pryskasz bo moje też łapią coś ale nie bardzo wiem co. Były posadzone gęsto i nie miały wietrzenia.
Ja zauroczyłam się floksami u Oli z Zakopanego. Dlatego chciałam tylko białe ale ten czerwony u Ciebie to bajka i po co ja zlazłam z tego płota.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Chyba się jeszcze z tymi Kaszubami wstrzymam...balia też na razie ocaleje, bo tu taki fajny kryminał się rozkręca :lol:
Róże w kamuflażu - to poruszyło moją wyobraźnię - już widzę różane krzaczki w gustownych kubraczkach moro....
A Wicek do spółki z Kadabrą zajmują się w tajnej piwniczce szyciem w/w tekstylii....
--------
Hi hi hi widzę, że Grażynka też z powrotem przy płocie :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Motto na dziś: Każdy człowiek jest królem, choć nie każdy ma swoje królestwo. Stwierdził Lech Wałęsa

;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Takiego dałyście dziś czadu, że nie wiem, czy wystarczy mi intelektu, żeby Wam odpowiedzieć w podobnym stylu! Ale próbę podejmę.

Lusia, mój kochany nadworny fotograf! Słuszny wniosek, że płot opustoszeje, mam nadzieję, że nie na zawsze :(. Świetny plan z Czterema Porami Roku! I Vivaldi, jako tło muzyczne ;:138.

Pati, ja tam nie wiem, co Ci Stasiek za cudo w spadku zostawił, być może domową begonię . Moje są najzwyklejsze, jednoroczne, ogrodowo-cmentarne. Zniosą wszystko oprócz mrozu!
Floksy są dla Ciebie też idealne - niczego od ogrodnika nie potrzebują, same rosną ;:333.
Swoją drogą, ciekawe, co też Cię pod płotek przywabi?

Basiu, co ja słyszę, jedno marzenie ( na pulpicie ) zastępujesz innym? A mną się nie stresuj, szkoda zdrowia. Jak czerwony podrośnie, to Ci dziabnę kawałek i wtedy i on, i chałupka na pulpicie się zmieszczą ;:306.

Gajowa, mądra dziewczynka, właściwe wnioski wyciąga ... Róże najlepiej poprzykrywać lisimi ogonami, swego przecież te rudzielce tępić nie będą ;:306.
Deszcz? Tu - Słońce, więc może na płotek?

Agnieszko, kochając kwiaty nie można pominąć floksów. Tylko gdzie ta wieś z kwiatowymi ogródkami, teraz trawniki i tuje pod płotami :evil:. No ewentualnie kwietniczek w oponie ;:224.

Agu, moje kocury - kastraty już popadły w marcową głupawkę ;:219. Ibrakadabra też, ale pan Wet mówi, że zabieg dopiero wtedy, kiedy przestanie śpiewać i ćwierkać. Aktualnie ćwierka...

Miriam, podejrzewam, że floksom szkodzi wilgotne i ciepłe lato, ale u mnie widocznie tylko ;:3 i bryza, więc na szczęście nie mam tego problemu. Gruszka to trzylatka, dopiero zeszłego lata wyprodukowała 15 całkowicie dojrzałych, dużych i pysznych gruszeczek ;:333.

Grażynko, no właśnie nie pryskam floksów niczym, bo nie ma takiej potrzeby. Może dlatego, że to takie wsiowe pospólstwo ;:218. Zobaczę, jak się będą zachowywać te nowe.
Mówisz, że za wcześnie z tego płota zlazłaś :?: To właź z powrotem ;:306. A ja Cię za rozsądek chwaliłam...

Ambo Standartenfuhrer Szuwarek na moro od razu zwróci uwagę i ... po różach ;:145. Wymyśl inny kamuflaż.
Ładnie to tak, z koleżanki dworujesz, a sama na płotku zwisasz ;:170.

Trzeba Wam znowu coś zielonego przyszykować - Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Jaga spokojnie, ja jeszcze na niego nie wlazłam, możesz dalej chwalić. ;:333
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

A ja myślę, że koty szyjące w piwnicy pokrowce z moro na róże, to szatański pomysł! W każdym razie, wśród członków Kapituły wzbudził respekt ;:180

Ale nie cieszcie się! Oni znowu nad czymś obradują ! ;:108
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

mam jedną budkę lęgową i ogromny stres, bo już dwukrotnie jej lokatorzy padli ofiarą kotów . Pozabijać koty, czy wywalić budkę, oto jest hamletowski dylemat.

Zawieś budkę tak wysoko jak się da, a pod nią umocuj kolczaste gałązki gęstym na dół. Najlepszy byłby kolczasty kołnierz z drutu sterczącego poziomo. A floksy potrzebują przewiewu, bo inaczej łapią maczniaka.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”