Mój ogród na fotografii - cz.III
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii - cz.III
Bogusia ma wielki i cudny ogród, czekam na nowe zdjęcia, ale pogoda nie pozwala...
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Za dwa dni wiosna, szkoda że za oknem jej nie widać. 

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Bogusiu wczoraj wieczorem ledwie przebrneliśmy autem przez zaspy a dziś ładne słoneczko nie wieje ,nie sypie na plusie może odwilźż będzie
Cierpliwie podziwiając letnio -wiosenne widoki ze zdjęć przeczekajmy ten czas przejsciowyA potem tylko będziemy sie cieszyć

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu!witam serdecznie
...chciałabym Ci rzec coś optymistycznego odnośnie prognoz...ale niestety... w mojej głowie też istny mętlik.
W tunelu foliowym posiana rzodkiewka i sałata stoi jak "wryta"...Wysiane kwiaty tamże / przykryte agrowłókniną/ ..boją się "wyściubić"...noski
...istne"pomieszanie z poplątaniem" Pozdrawiam cieplutko od
Nataszko!witam !...jesteśmy tak blisko siebie..bardzo mi miło...
Gałązki forsycji przynieś do domu i na święta będziesz miała namiastkę wiosny ...a za oknem ...zimę...
Z utęsknieniem będę czekała na prezentację Twojego raju...
Pozdrawiam!
Bozenko!...witam serdecznie!
oby ta przedłużająca się zima nie narobiła spustoszenia w naszych ogrodach...bo w mojej psychice już to uczyniła.
Jestem kompletnie "skołowacona".
KDanusiu!...miło mi Ciebie gościć
Mój ogród duży....to fakt...ale nadawanie mu odpowiedniego klimatu ...dopiero przede mną.
Staw ..faktycznie wielkie dobrodziejstwo ...i praktyczne/ podlewanie roślin / ...i rekreacyjno - relaksacyjne/ kumkające zielone żabki co świadczy o czystym środowisku, brodzące po brzegu czaple, pływające dzikie kaczki a zimą jazda na łyżwach/
Pozdrawiam cieplutko i zapraszam - nie zapominaj o mnie!
Aneczko!/ wielkakulka/...milo mi,ze tak odbierasz mój parko-ogród.
Duży -tak , ale do "cudnego" ...długa droga...
Ale co tam...byleby było zdrówko ...i w końcu pogoda...
Dorotko!...nie wiem ..."czy ze mną jest coś nie tak?"...momentami , gdy spojrzę w okno na te wielke zaspy....to zastanawiam się "na jakie święta czekam?"
Karolinko!
...tez słyszałam niezbyt optymistyczne prognozy...ale boję się je głośno powtarzać , by nie przywołać...
Pozdrawiam cieplutko , z wielką nadzieją na ocieplenie!
Beatko!....u mnie śniegu też sporo...
dobrze,ze temp. dodatnia to topnieje...ale jeśli chwyci wieczorem mróz...to będzie nieciekawie...
Pozdrawiam!
...chciałabym Ci rzec coś optymistycznego odnośnie prognoz...ale niestety... w mojej głowie też istny mętlik.
W tunelu foliowym posiana rzodkiewka i sałata stoi jak "wryta"...Wysiane kwiaty tamże / przykryte agrowłókniną/ ..boją się "wyściubić"...noski
...istne"pomieszanie z poplątaniem" Pozdrawiam cieplutko od

Nataszko!witam !...jesteśmy tak blisko siebie..bardzo mi miło...

Gałązki forsycji przynieś do domu i na święta będziesz miała namiastkę wiosny ...a za oknem ...zimę...
Z utęsknieniem będę czekała na prezentację Twojego raju...

Pozdrawiam!

Bozenko!...witam serdecznie!
oby ta przedłużająca się zima nie narobiła spustoszenia w naszych ogrodach...bo w mojej psychice już to uczyniła.
Jestem kompletnie "skołowacona".

KDanusiu!...miło mi Ciebie gościć

Mój ogród duży....to fakt...ale nadawanie mu odpowiedniego klimatu ...dopiero przede mną.

Staw ..faktycznie wielkie dobrodziejstwo ...i praktyczne/ podlewanie roślin / ...i rekreacyjno - relaksacyjne/ kumkające zielone żabki co świadczy o czystym środowisku, brodzące po brzegu czaple, pływające dzikie kaczki a zimą jazda na łyżwach/
Pozdrawiam cieplutko i zapraszam - nie zapominaj o mnie!

Aneczko!/ wielkakulka/...milo mi,ze tak odbierasz mój parko-ogród.
Duży -tak , ale do "cudnego" ...długa droga...

Ale co tam...byleby było zdrówko ...i w końcu pogoda...

Dorotko!...nie wiem ..."czy ze mną jest coś nie tak?"...momentami , gdy spojrzę w okno na te wielke zaspy....to zastanawiam się "na jakie święta czekam?"

Karolinko!
...tez słyszałam niezbyt optymistyczne prognozy...ale boję się je głośno powtarzać , by nie przywołać...
Pozdrawiam cieplutko , z wielką nadzieją na ocieplenie!

Beatko!....u mnie śniegu też sporo...
dobrze,ze temp. dodatnia to topnieje...ale jeśli chwyci wieczorem mróz...to będzie nieciekawie...
Pozdrawiam!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Ajjj ta kompozycja wiosenna
aż się rozmarzyłam a tu wiosny ani widu, ani słychu 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu piękny słoneczny dzień dzisiaj miałam, mogłam obciąć trochę gałęzi i co najważniejsze poruszać się. Jeszcze jest jasno, radośnie i słonko chyli się ku zachodowi 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu piękny stroik i ... wyobraź sobie,ze mam identyczny zestaw "drobiu"
Nie mogłyśmy kupować w tym samym sklepie a jednak ... identyczny gust - miło mi. U mnie dekoracje będą dopiero w sobotę.

Czytałam gdzieś,że mam już wybrane swoje typy hortensji a ja jakoś nie mogę się zdecydować bo niby mam listę ale żadna ze szkółek ,gdzie robię zakupy nie ma wszystkiego a dzielić nie będę na 2 bo za duże koszty dostawy.
Jakie Tobie się podobają ?
Nie mogłyśmy kupować w tym samym sklepie a jednak ... identyczny gust - miło mi. U mnie dekoracje będą dopiero w sobotę.

Czytałam gdzieś,że mam już wybrane swoje typy hortensji a ja jakoś nie mogę się zdecydować bo niby mam listę ale żadna ze szkółek ,gdzie robię zakupy nie ma wszystkiego a dzielić nie będę na 2 bo za duże koszty dostawy.
Jakie Tobie się podobają ?
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Bogusiu!
U mnie sypało w nocy z poniedziałku na wtorek - dużo, ale wczoraj padał deszcz i było +6, śnieg niemalże zniknął (bo w nocy było bez mrozu), leży tylko na zacienionych północnych terenach.
Dzisiaj słonecznie cały dzień i +8 ależ było pięknie - nie chciało się wracać z ogrodu do domu.
U mnie sypało w nocy z poniedziałku na wtorek - dużo, ale wczoraj padał deszcz i było +6, śnieg niemalże zniknął (bo w nocy było bez mrozu), leży tylko na zacienionych północnych terenach.
Dzisiaj słonecznie cały dzień i +8 ależ było pięknie - nie chciało się wracać z ogrodu do domu.

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
sprawdźcie pogodę na weekend 

-
- 500p
- Od: 31 sie 2012, o 14:07
Witaj Bogusiu wieczorem.
Rano nie miałam czasu bo była ładna pogoda ,więc umyłam już trochę okien.Dzień był ładny tylko boję się że nie będzie śniegu a na weekend mają być mrozy dwustopniwe.,żeby mi nie zmarzly kwiaty.Pozdrawiam
Rano nie miałam czasu bo była ładna pogoda ,więc umyłam już trochę okien.Dzień był ładny tylko boję się że nie będzie śniegu a na weekend mają być mrozy dwustopniwe.,żeby mi nie zmarzly kwiaty.Pozdrawiam

Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
u mnie sob. -2 śnieg; niedz. -6 słonecznie; do środy (-) a w czwartek +5;wielkakulka pisze:sprawdźcie pogodę na weekend
31 święta +11; 1.04 +15; 2-giego +13; 3-ego +18

- nataszka
- 100p
- Od: 19 mar 2013, o 19:36
bwoj54dziękuje za miłe słowa na powitanie:) chętnie podzielę się kawałkiem mojej zieleni tylko na razie nie wiem za bardzo jak bo jestem tu drugi dzien dopiero. mam załozyc nowy wątek i tam opisywac swoje zmagania tak?
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Polu!/kwiaty Poli/...witam serdecznie...cieplutko od
..też tęsknię za wiosną....
Marysiu!
....u mnie pochmurny był cały dzień...i w ogóle bez żadnej zachęty do pracy...zastygłam chyba w każdym stawie...ja taka "nieruchliwa"
Pozdrawiam cieplutko ,od
Krysiu!.witam cieplutko!
...gdzieś drzemią w człowieku identyczne gusta...
Krysieńko!... odnośnie hortensji mam mętlik w głowie, jestem początkująca...ale ostatecznie zagoszczą u mnie
Vanilie Freise
Limelight
Anabella
Silver Dolllar
Zamówiłam już...ale przeniosłam okres dostawy na kwiecień
Mam w tej chwili 6 szt. ogrodowych i 1 szt. piennej.Ogrodowe , mimo zabezpieczania na zimę ...zakwitły jednym wielkim kwieciem...natomiast pienna jeszcze nie kwitła.
Pozdrawiam cieplutko...
Andrzeju!witam cieplutko mimo,że za oknem -0C
Śniegu u mnie około 30 cm ,pochmurnie i wilgotnie.
Dzisiaj nie chciało się wychylać nosa na zewnątrz. Jestem całkowicie zdruzgotana z powodu pogody.
Pozdrawiam !
P,S.Moje kości dają się we znaki z powodu... wilgotnej pogody...
Aniu! /wielkakulka/...kochana, nie mam już nerwów...jestem
Andrzeju!...zazdroszczę...oczywiście pozytywnie tej pogody . U mnie ponuro i w ogóle nie miałam ochoty udać się do ogrodu.
Nataszko!...witaj...odezwę się do Ciebie na Pw.
Pozdrawiam cieplutko)

..też tęsknię za wiosną....

Marysiu!
....u mnie pochmurny był cały dzień...i w ogóle bez żadnej zachęty do pracy...zastygłam chyba w każdym stawie...ja taka "nieruchliwa"

Krysiu!.witam cieplutko!
...gdzieś drzemią w człowieku identyczne gusta...

Krysieńko!... odnośnie hortensji mam mętlik w głowie, jestem początkująca...ale ostatecznie zagoszczą u mnie
Vanilie Freise
Limelight
Anabella
Silver Dolllar
Zamówiłam już...ale przeniosłam okres dostawy na kwiecień
Mam w tej chwili 6 szt. ogrodowych i 1 szt. piennej.Ogrodowe , mimo zabezpieczania na zimę ...zakwitły jednym wielkim kwieciem...natomiast pienna jeszcze nie kwitła.
Pozdrawiam cieplutko...

Andrzeju!witam cieplutko mimo,że za oknem -0C
Śniegu u mnie około 30 cm ,pochmurnie i wilgotnie.
Dzisiaj nie chciało się wychylać nosa na zewnątrz. Jestem całkowicie zdruzgotana z powodu pogody.
Pozdrawiam !

P,S.Moje kości dają się we znaki z powodu... wilgotnej pogody...

Aniu! /wielkakulka/...kochana, nie mam już nerwów...jestem

Andrzeju!...zazdroszczę...oczywiście pozytywnie tej pogody . U mnie ponuro i w ogóle nie miałam ochoty udać się do ogrodu.

Nataszko!...witaj...odezwę się do Ciebie na Pw.
Pozdrawiam cieplutko)
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- nataszka
- 100p
- Od: 19 mar 2013, o 19:36
ja jeszcze nie mogę pisac pw
wie ktoś może od kiedy będę mogła? nie moge nigdzie tego doczytac

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Bogusiu straszą znowu śniegiem i mrozem na niedzielę .Coś ta zima dobrze się u nas czuje a nam się to nie podoba wcale Pozdrawiam Gałązki forsycji choć symbolem wiosny są .