Witam weekendowo
Dziś w nocy mieliśmy pierwsza burzę w tym roku

pięknie popadało co bardzo cieszy
planowałam wyjść dziś w truskawki i na razie nici z prac w nich

ale dziś za to wyplewię sobie nową rabatkę z okrywowymi różami zarośnięta jak w największym horrorze
A teraz troszkę z innej beczki byłam wczoraj u nas w Urzędzie Gminy wchodzę a tam w korytarzu feeria barw i kolorów rododendrony, róże na pieńku i begonie wiecznie kwitnące

pytam na co to a one ze będą sadzić w parku na rynku

no po prostu durnota

nic dodać nic ująć park wielka patelnia bez żadnego drzewa jedyny cień jaki jest to tablica informacyjna większa część parku to płyta z kostek granitowych temperatura w dzień około 40 stopni i one tam już trzeci rok z kolei rośliny wieloletnie jak rodusie i róże traktują jak jednoroczne

dodam że każda roślinka miała plakietkę z wymaganiami

i tak się zastanawiam czy dla naszych urzędników przeczytanie takiej informacji to już szczyt kompetencji czy to już próżniactwo
Ilonko - tegoroczna zima dla magnolii była bardzo łaskawa i w tym roku pokazują swoje piękno

zapach hiacyntów odurzający szkoda tylko że tak krótko kwitną, czytałam u ciebie że się zaziębiłaś mam nadzieję że już wszystko dobrze. Zdrówka życzę
Grażynko - kolorek neutralny bardzo ładnie komponuję się z zielenią
Tereniu - pięknie dziś w nocy nam dolało, teraz troszkę chłodno
Zeberko - zapach hiacyntów odurzający, ogród to nie tylko kolor ale też i zapach jak dla mnie bardzo ważny

a dorodne kępki mam bo podsypałam troszkę więcej nawozu i na zimę na wierzchu usypałam kopczyki z ziemi takiej do doniczek
Życzę wam słonecznego i miłego weekendu