Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV
W tym zestawie bratkowym jest także bratek z Twojego Krysiu avatarku.Uwielbiam bratki ,a także fiolki rogate ,które wysiewają się na potęgę ,ale mnie to nie przeszkadza .U nas tylko lekko poprószył śnieg
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Krysiu przepiękne bratki
u mnie nie ma ich niestety co roku, ale są

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
perdii pisze:Napisane: N 10 mar 2013 05:55
Krysiu gdzie się podziewasz?
Ależ z was ranne ptaszki , ja koguta nie mam który by mnie tak wcześnie budził dlatego wstaję o różnych porach....e-babcia pisze:Napisane: N 10 mar 2013 06:50
Jeszcze śpi .Miłej niedzielki życzę![]()

korzo_m - Dorotko w tym roku nie planuję podpędzać karłowych dalii. Mieszkanie małe, potem to noszenie na działkę. Juz nie mam chęci na to.
W reklamóce zaniosę kłacza i posadze w kwietniu w szklarence bo sobie kupiłam taka zgrabną.
Dodatkowo zabezpieczę jakby cos z pogodą miało się dziać i musi wystarczyć.
Chcę w tym roku uprawiać karłowe w większych doniczkach - co Ty na to ?
aguniada - Agnieszko pamiętam temat i pytanie - wpadnę dzis i podyskutujemy. Coś te rozchodniki i hortensje nie do końca mi pasują bo owszem pokrywa się termin kwitnienia ale czy to dobrze ? A wcześniej skąd kolory ?
Twój pomysł z trawami świetny ale u mnie rozplenice słabo zimują.
wanda7 - Wandziu wiedzy nigdy dość . To miłe, że z wizyty u mnie wynosisz coś pożytecznego. Zdjęcia sa wszędzie i wszystkie piękne ale mnie potrzebna jest także treść i konstruktywna rozmowa. Niebieskości, biel i fiolety to moje kolory.
Reszta to przypadek ....

perdii - Małgosiu ani myślę chorować - szkoda czasu.
Miałam gościa w niedzielę a potem zajęłam sie porządkowaniem zamówień moich nadwyżek, które przeniesione zostały na wiosnę.
Trzeba odkurzyć temat bo nic nie pamiętam.
bwoj54 - Bogusiu ostatnio często jestes moim gościem i przyzwyczaiłam sie do tego
- dziękuję i zapraszam każdego dnia na kawę i rozmowy o naszych roślinkach

becia123 - Beatko dziękuję

Biało za oknem i tak czyściutko aż miło się spaceruje.
Dancysia -Danusiu na działce nie ma zwiastunów wiosny więc fotkami wiosennych kwiatów umilam czas czekając na jej przyjście w realu.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Krysiu , jeżeli można to ja też chętnie wproszę się na kawę
W takim towarzystwie o wiele lepiej smakuje
Podpatruję Wasze konstruktywne rozmowy i powiększam swoją wiedzę. Choć dużo ucieka , bo ''szufladki '' wypłycają się z wiekiem
Teraz tylko dlatego , że nie wieje jest cieplej. W dzień na granicy zera., lekka odwilż. Jak mój termometr pokazuje +0
Być może to już będzie ostatni tak zimny tydzień. Szkoda by było , by pierwsze kwiaty skończyły kwitnąć pod śniegiem 

Teraz tylko dlatego , że nie wieje jest cieplej. W dzień na granicy zera., lekka odwilż. Jak mój termometr pokazuje +0

- christinkrysia
sweety - Aniu to prawda, bratki sa przecudne. Wole je na początku sezonu jak są niższe bo potem wylegają.
Kriss1515 - Krystianie poprawiłam Ci humorek - ciesze się.
Kwiaty potrafią zdziałać cuda ...
perdii - Gosiu zawsze do usług. Zbiorę w tym roku więcej nasion to będzie czym się dzielić.
JAKUCH - Jadziu zgadza się .
Z tego bratka, mojego ulubieńca robiłam sobie avatorek. Choć na początku miałam zdjęcie dalii w jasnych kolorach ale zlewała się z tłem i stąd zmiana.

Fiołka rogatego tez mam i obdzieliłam nim wszystkie sąsiadki . szybko się rozrasta i rozsiewa .
przemo1669 - Przemku W imieniu bratków dziękuję.
To, że ich nie ma u Ciebie każdego roku to normalne, ja tez robię sobie przerwy z niektórych kwiatów - to dobre wyjście gdy mało miejsca lub choćby po to aby nie spowszedniały.
tade k - Tadziu nie ma sprawy - zapraszam i już biegnę do kuchni.
Miłe towarzystwo to lepszy deser do kawy niż najlepsze ciasto bo nie tyje się od tego.
Każdy wiek ma swoje prawa ale Ty do staruszków raczej nie zaliczasz się więc Twoje szare komórki póki co ... mają się świetnie i nie narzekaj na nich.
Tradycyjnie na zakończenie troszkę ludowych mądrości dotyczących marca
Marzec - przysłowia i powiedzenia >>> początek serii od dnia 06.03.12 (str.49) <<<

Kriss1515 - Krystianie poprawiłam Ci humorek - ciesze się.
Kwiaty potrafią zdziałać cuda ...
perdii - Gosiu zawsze do usług. Zbiorę w tym roku więcej nasion to będzie czym się dzielić.
JAKUCH - Jadziu zgadza się .
Z tego bratka, mojego ulubieńca robiłam sobie avatorek. Choć na początku miałam zdjęcie dalii w jasnych kolorach ale zlewała się z tłem i stąd zmiana.

Fiołka rogatego tez mam i obdzieliłam nim wszystkie sąsiadki . szybko się rozrasta i rozsiewa .
przemo1669 - Przemku W imieniu bratków dziękuję.
To, że ich nie ma u Ciebie każdego roku to normalne, ja tez robię sobie przerwy z niektórych kwiatów - to dobre wyjście gdy mało miejsca lub choćby po to aby nie spowszedniały.
tade k - Tadziu nie ma sprawy - zapraszam i już biegnę do kuchni.
Miłe towarzystwo to lepszy deser do kawy niż najlepsze ciasto bo nie tyje się od tego.

Tradycyjnie na zakończenie troszkę ludowych mądrości dotyczących marca
Marzec - przysłowia i powiedzenia >>> początek serii od dnia 06.03.12 (str.49) <<<

Jak się napatrzyłam na Twoje bratki to nabrałam chęci na posadzenie u siebie. Nigdy nie miałam bratków bo jak czytałam ile to zabawy z uprawa to mi się odechciewało. sadzonki na rynku oglądałam ale dochodziłam do wniosku, że jak to tylko na "chwilę" to szkoda kasy. Dzięki Twoim cudnym bratkom zmieniłam zdanie. Kupie w tym roku sadzonki. Czy one później same się wysiewają czy trzeba je siać?
- christinkrysia
Małgosiu warto mieć bratki, wnoszą tyle kolorów a przecież o to nam chodzi. Dla mnie ich uprawa jest bezproblemowa. Sieję pod koniec maja lub w czerwcu, potem pikuję bo wiadomo,że za gęsto ale one dobrze znoszą przesadzanie. Jeszcze jesienią mam pierwsze kwiatuszki a wiosną już porządne rozrośnięte rośliny i kwitną cały czas. Jednak w połowie lata wyrzucam je i sadze w to miejsce coś innego.
Znając podejście Twoje i mojego męża do pielenia nie liczyłabym na siewki ...
za dokładni jesteście. Nasiona można zbierać i nawet kolorami potem siać dla wymyślonej kompozycji. Można siać trochę później, podobnie jak byliny .
Znając podejście Twoje i mojego męża do pielenia nie liczyłabym na siewki ...

za dokładni jesteście. Nasiona można zbierać i nawet kolorami potem siać dla wymyślonej kompozycji. Można siać trochę później, podobnie jak byliny .
-
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Krysiu , z deserem ciekawe spostrzeżenie . Popieram
Staruszkiem nie czuję się , ale pamięć powoli zapycha się
Jak autostrada w długie weekendy
Na moim piasku ''duże'' bratki długo nie wytrzymują. Kupiłem sporą kępkę rogatego , ciemno niebieski. Zapylił się od dużych braci i zaczęło się . Teraz mam różne kolory, chociaż jakby ostatnio ''ściemniało''. Rosną gdzie chcą , nawet tam , gdzie nie powinny.

Staruszkiem nie czuję się , ale pamięć powoli zapycha się

Na moim piasku ''duże'' bratki długo nie wytrzymują. Kupiłem sporą kępkę rogatego , ciemno niebieski. Zapylił się od dużych braci i zaczęło się . Teraz mam różne kolory, chociaż jakby ostatnio ''ściemniało''. Rosną gdzie chcą , nawet tam , gdzie nie powinny.

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Witaj Krysiu
Też w tym roku będę siała bratki - kupiłam odmianę rokoko
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu wiesz jak co roku zachwycam się Twoimi karłowymi daliami. Ja cały czas myślę czy nie dać do donic bo jedna ma już kłącza.
Bratki piękne, lubię te kwiaty w przyszłym tygodniu pojadę po nie na giełdę.
Bratki piękne, lubię te kwiaty w przyszłym tygodniu pojadę po nie na giełdę.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu u Ciebie wciąż się coś dzieje, co tu zajrzę to zawsze miła niespodzianka, bratki urocze, widziałam, że w miejscu, gdzie miałam je w ubiegłym roku jest mnóstwo maluszków, jak myślisz, czy jak je przepikuję zakwitną w tym roku?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kiedyś z tęsknoty za wiosną wysiałam bratki w domu w lutym-sadziłam kwitnące rośliny 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Zawilce odjazdowe! I te japońskie i te dzikuski! Dzikuski nie przyjęły mi się w ogrodzie. Miałam sporą kepkę i wysadziłam, ale gdzieś mi zniknęły. Może ziemia nie ta 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ElleBelle
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Bardzo lubię bratki,ale kiedyś siałam kupne nasionka i mi nie wzeszły i jakoś się zraziłam ale zawsze kupuję wiosną kilka kwitnących ale siewek się nie dochowałam 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Krysiu,a co nam mówią przysłowia o marcu zimowym, śnieżnym i mroźnym?, bo tak u nas jest