Lato w wiejskim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Lato w wiejskim ogrodzie cz.2

Post »

Renatko A ja mam las po jednej i drugiej stronie ulicy. Ale wytrawni grzybiarze mówią, że nie ma grzybów!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko zapraszam do mnie. pokazuję nawet muchomory :oops: :wit
Marysiu, oj już niedługo przestaną rosnąć jak zimno zajrzy im pod kapelusze :;230 , zaczną sie wtedy gąski, choć w naszych lasach też zanikają, a kiedyś pełno ich było. Powoli stają się rarytasem, bo nawet jak rosły, to multum z robalami było.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko, Marzenko zapraszam Was na wycieczkę do "mojego" lasu z zamieram znalezienia jakieś grzyba. Wystarczy, że przejdziemy na drugą stronę ulicy i już jesteśmy na drodze do lasu nad Doliną Będkowską
Obrazek
jak nie będzie grzybów to chociaż pooglądajmy inne dary lasu
Obrazek
Obrazek
paśnik - jak się nieraz zgubię w lesie to jest moim punktem orientacyjnym;
Obrazek
las wygląda pięknie, pogoda poprawiła się i słońce prześwituje przez gałęzie drzew
Obrazek
jakieś grzyby są, ale te zostawiamy
Obrazek
jest i kania, ale tą też zostawiamy
Obrazek Obrazek
naturalny skalniak
Obrazek
tego też zostawimy - piękny!
i nagle jest pierwszy grzybek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po godzinnym spacerze mamy tyle grzybków i jeszcze roślinkę, którą chyba widziałam u Lidzi
Obrazek
Dziękuję do następnego razu !
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Było miło i chętnie się przespacerowałam z Toba po lesie. No i masz grzyby ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koźlaki jak malowane, Marysiu :) Ja też mam nowe trzy sztuki przy oczku ;-)
Mieszkasz w urokliwej okolicy... piękne widoki.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Ja też byłem w niedziele w lesie .Grzybów nie za dużo, ale pół koszyka nazbierałem.Najwięcej czerwonych kozaków.Ojciec mówił na nie krawce.Nie wiem czy to poznańskie określenie czy krakowskie.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko znalazłam chyba fajny lasek może tam wrócę!
Agnieszko u mnie w ogrodzie nie rosną, ale do lasu mam bliziutko. Bardzo lubię moją miejscowość. Przede wszystkim dlatego, że jest tak blisko do przepięknych dolinek i do wielkiego, pięknego Krakowa. Cóż chcieć więcej! Przed oknami domu nie mam innych domów jedynie pola i nie muszę wieszać firanek, żeby zasłonić się przed sąsiadami. Uwielbiam tą przestrzeń i dlatego dość często ją fotografuję - mam czym oddychać ;:173
Jurku ja pierwszy raz się ruszyłam na grzyby, bo na spacerze byłam. Określenie chyba nie krakowskie, bo nie słyszałam.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maska pisze: Agnieszko u mnie w ogrodzie nie rosną, ale do lasu mam bliziutko. Bardzo lubię moją miejscowość. Przede wszystkim dlatego, że jest tak blisko do przepięknych dolinek i do wielkiego, pięknego Krakowa. Cóż chcieć więcej! Przed oknami domu nie mam innych domów jedynie pola i nie muszę wieszać firanek, żeby zasłonić się przed sąsiadami. Uwielbiam tą przestrzeń i dlatego dość często ją fotografuję - mam czym oddychać ;:173
Marysiu, w takim razie to jest idealne miejsce na świecie... u mnie przestrzeni jest sporo, ale domów przez ostatnie kilka lat przybyło... dobrze, że ludzie nie wycinają drzew i dzięki temu mamy trochę intymności, ale Twoim okolicznościom przyrody nie dorównam... Korzystaj z uroków natury do woli... nic tak nie ładuje akumulatorów, prawda?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguniu jesteś mądrą kobietą i wiem że to rozumiesz, ;:167 tak robię a jeszcze wyżywanie się w ogrodzie dopełnia tego szczęścia. Nie ukrywam, że to FO pięknie się komponuje w jedną całość, dlatego tak mnie wciągnęło ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Dziewczyny, strasznie mi się chce iść na grzyby, ale nie mam kiedy... Może w sobotę, ale jak ja mam czas, to M. nie ma czasu i muszę iść sama z psem (bez psa - nie ma mowy, bo ja się dwa razy obrócę i już jestem ZABŁĄDZONA; wtedy mi raźniej, zanim odnajdę drogę).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu z psem źle się chodzi na grzyby. Grzybów trzeba szukać, a z psem trzeba przed siebie. No chyba że dla samego pójścia :;230
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu - mieszkam tu dopiero od 2 lat i nie znam tego lasu, gubię się. Z psem się jakoś nie boję, że mnie wilcy zjedzą...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Skalniakowy spacer po ogrodzie cieszy oko.
Piękne lasy masz w okolicy! A kozaki obok prawdziwków są chyba najładniejszymi grzybami.
Marysiu podobnie jak Gosia na grzyby chodzę z psami. One jak satelity krążą wokół mnie w bliższej lub dalszej odległości, a ja powoli do przodu :wink: I tak mam wybiegane zwierzaki, no i zwykle trochę grzybów. Ale ostatnio dużo ludzi w lesie więc psy na smyczy lądują i wtedy to już nie jest przyjemnie. Dobrze, że chociaż jeden ma opracowane omijanie drzewek :;230
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Piękna okolica, ja do lasu mam daleko, zupełnie nie znam się na grzybach, bałabym się, że potruję domowników. Mój zięć i jego mama to zapaleni grzybiarze.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu w Twoim lesie są wilki ;:202 oj to będziesz miała zielonych na karku :;230
Olgo ja mam psa, który puszczony wolno najprawdopodobniej coś by upolował i miałabym nieprzyjemności, a jak nie upolował to zwiał w pewnym momencie. W ogrodzie już nic nowego nie kwitnie - pewnie już tylko zmieniające kolor liście i trawy będę pokazywać. ;:177
Halinko ja tam bardziej ufam sobie ;:202 jak chodzi o grzyby no i profesjonalnej sprzedaży.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”