Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

aguniada pisze: Lesiu, wiem, że hortensje ogrodowe kapryszą, ale nie u mnie... Czy u Ciebie przemarzają czy tylko nie kwitną?
A co za różnica? Tak na dobrą sprawę to nie chcę krzewu, którego ozdobą są co roku liście :twisted:
A tak serio - w pierwotnym założeniu mojego ogrodu, miał to być ogród łatwy w obsłudze z sprawdzonymi, nieskomplikowanymi roślinami. Niestety (albo stety) zachorowałam pod wpływem forum na różycę i ogród zrobił się "bardziej skomplikowany" w obsłudze. Co roku widzę jak w okolicy czasem w sąsiednich ogródkach zakwitnie hortensja ogrodowa przy bardzo starannym okryciu a jest tyle pięknych odmian hortensji bukietowych, drzewiastych, że po prostu nie chcę mi się bawić w hortensje ogrodowe, już z okrywaniem róż jest niezła jazda.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś, to ja poproszę o namiary tych internetowych i stacjonarnych. Czasami mąż jeździ do W-wy więc może podjedzie ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justyś, Bożenko - napiszę Wam jutro ;:196 Dziś padnięta już jestem...
Lesiu, rozumiem Twoje podejście i wymagania co do hortensjowego kwitnienia... skoro wydają kwiaty, to dlaczego mielibyśmy hodować sam zielony krzaczek... Fakt, że ja mam ogólnie pociąg do krzewów i zieloności w różnych odcieniach bardzo mi się podobają, nawet jeśli nie kwitną. Ale nie po to natura obdarzyła hortensje zdolnością kwitnienia, żeby jakieś tam kaprysy miały nas tego pozbawiać... Tak, jak pisałam, ja jakoś szczególnie nie zabezpieczam, kwitną co roku... Zobaczymy co będzie z pięknością Choco Bleu.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, byłam u Niemców w zeszłym tygodniu - angielki były po 14-15 euro. Sadzonki już z pąkami, inne kwitnące, donice 2-3 litrowe. Jeśli chodzi o odmiany, szału nie było. Szukałam kilku, nie było tych które chciałam, ale ze 20 odmian mieli. Niestety dopadła je plaga mszyc, więc się zniechęciłam..żeby od Niemców kupować róże z mszycami..?naaaah.. ;:185 Ale Muzykanci wyglądali ładnie i dlatego się skusiłam. Sadzonka wygląda na sporą, kilka mocnych pędów, upiętych na metrowych palikach. Myślę, że to 2 latka, donica 5-litrowa - pewnie dlatego kosztowała 20E.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, nie dziwie sie, ze sie zniechecilas - mamy dosc walki z mszycami na co dzien, by kolejne sprowadzac do ogrodu, w dodatku nie za darmo... wiesz, ja chyba pozostane przy bareroot roses, z zagranicy... z nimi nie ma zadnego problemu... Muzykantow zazdroszcze... ci, kupowani rok temu w R., niestety wypadli....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cały dzień spędziłam na helpie :roll: Nie to, żebym nie lubiła, ale wybierałam róże do zamówienia u Petrovica. Fundusze dawno zdechły, a mnie podoba się tyle odmian ;:145 Szukałam róż ze strefą 4-5 i pachnących. Tam jest ich chyba tysiąc ;:145 I tylu nie zaznaczyłam ;:145
Stanowczo dzisiejszy dzień nie jest moim ulubionym.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, ja oszaleje... u Petrovicsa jeszcze dzis nie bylam, zaznaczalam tylko Rosen G. Ide do niego... Jak zwykle mrowi mnie z ciekawosci - wypatrzylas na pewno oryginalne, wytrzymale cudenka...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, jestem załamana faktem, że nie mogę wziąć wszystkiego, co mi się podoba, a wybieram już drugi raz. Wiosną kupiłam kilka sztuk :wink:
Śmieszna rzecz, bo na początku sadzonki od Petrovica wydały mi się marne, tymczasem wszystkie róże rosną pięknie i wiążą mnóstwo pąków. Sadzonki z innych miejsc nie wszystkie przeżyły, choć wiosną wyglądaly świetnie :( Inne osoby zamawiające od niego miały podobne obserwacje. Potwierdza się stare powiedzenie:"Chudy, ale byk" :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, i to jest rekomendacja :) jutro powybieram, dzis juz jednak sil brak... dobrej nocy!
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ale mi dałaś po oczach, wpadła mi w oko taka panna Stephanie Baronin zu Guttenberg i jeszcze parę. Skąd brać na te zachciewajki?
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Masz cudny ogród - a za zdjęcia ;:63
pięknie wokół Twego domku
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Cinderella... Aguniadko, czemuś Ty jej taką fotę strzeliła.. zachciewną?? :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Czytam z uwagą informacje o różach od Petrovica, bo zamówiłam po raz pierwszy :)
Zastanawiam się, czy nie domówić jeszcze czegoś...oczywiście... :lol:

Aga, gdybyś mi miała polecić jakiś różany krzaczor, który szybko rośnie, to co by to było - tak z pamięci? Kolor nieważny, pachnieć nie musi, musi być zdrowy oraz kwitnąć dużo i bez przerwy :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś jak dzisiejszy dzień, słonka życzę ;:3 i dobrego samopoczucia. ;:168
Róż wybierz dużo i ładne żebyśmy mogli podziwiać. ;:215
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aga, Ewa nieźle wykombinowała z tym pytaniem o różę. Chętnie podczepię się do pytania :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”