Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

Ale cudne te szałwie :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Syn super, że takie prezenty mamie robi ;:138 , no i w gust trafił, bo Ty wszystkie niebieskie kwiaty lubisz. Mam znów coś niebieskiego i jak Ci się spodoba, to leci do Ciebie :heja .

Cha cha cha, też kupiłam hortensję, zernij co to za odmiana, proszę. Dziś wstawię już posadzonej zdjęcie, bo wczoraj takie nieudolne w donicy, przebarwia się lekko na niebiesko :tan , dostała miejscówkę koło budującej się od jesieni altany. M obiecał, że nie zdepcze :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

świetny prezent od syna ;:63, wie co mamusia lubi :D
Moje hortensje raczej się nie kładą i też już powoli zaczynają kwitnąć. Jedynym leniuchem jest nowy nabytek przed domem, tam po prostu powbijałam małe patyczki i każdy kwiat podwiązałam..ma strasznie ciężkie kwiaty, zobaczymy jak się za rok zachowa, bo nie będzie pędzona w szklarni..czy urodzi takie wielgachne kwiatostany?
Dobry wybór Aprilko, masz świetną ziemię pod te kwasoluby, także możesz szaleć z odmianami ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agnieszko, dziękuję ;:168 jeszcze muszę dokupić różnych odmian bo bardzo mi szałwie pasują. Obok nich jeszcze przetaczniki. Niestety mam dopiero kilka i dopieco malusieńkie oznaki chęci kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Marzenko, oj lubię niebieskie, lubię ;:138 Już zaraz u Ciebie będę ale nie znam się na hortensjach na tyle żeby odmianę rozpoznać. Też dopiero się uczę. :oops: Ale jeżeli przebarwia się na niebiesko to ogrodowa. Niestety one baaardzo wymagające i wymagają osłony i zakwaszania. Kwitną bowiem na zeszłorocznych pędach. Mam takich cztery krzaki dość duże i rekord przez dwa lata to były cztery kwiaty - NA WSZYSTKICH KRZAKACH RAZEM ;:223

Magdo, syna mam kochanego to fakt. A hortensje Anabelle w tym roku mają znacznie większe kwiaty niż w ubiegłym mimo że w ubiegłym były kupione więc pędzone. Widocznie u mnie w tej kwaśnej ziemi i w półcieniu im bardzo dobrze. Życzę żeby i Twoje były coraz ładniejsze pod Twoim czujnym okiem.

Obrazek

A to reszta mojej szczęśliwej rodzinki. Chila prawie już zagoiła brzuszek i harce odchodzą że hej. No moze pozy trochę bezwstydne ale co poradzić ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Szałwie przepiękne....szkoda, ze jednoroczne :oops: Ja poluję na szałwie omszoną do towarzystwa różyczkom :D
Lilijki cudo, niech kwitną i kwitną :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam jedną kępkę szałwii omszonej Wezuwe
Bardzo fajnie wygląda i też jak gdzieś mi się napatoczy to jeszcze dokupię jakieś.
Obrazek

Obrazek zdjęcie mojej lilijki która wczoraj zakwitła, niestety nieostre bo wiatr niesamowity. To jest Mont Blanc
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, śliczne lilie!!
Nie podejmuję się identyfikacji host- wiele odmian w młodym wieku jest bardzo do siebie podobnych (a i później też :lol: ). Najlepiej zapytać we właściwym wątku w dziale host- tam piszą prawdziwi hostomaniacy :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, dziękuję. Czytałam też u Ciebie i wiem że wrzuciłaś linki na hosty. Dzięki, będę się zaraz zapoznawać z nimi ;:215
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Naprawdę warto się zapoznać :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Jolu, będę pamiętać o lilii dla Ciebie :) a jak będziesz miała malutkie tej bordo to pamiętaj o mnie :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Justynko, zapiszę sobie. Jakby co to przypomnij. Niestety jest tylko jedna bo to pomyłkowa ale mam nadzieję że natworzy sporo cebulek. Jutro jeszcze ją trochę wspomogę nawozem to może się odwdzięczy. :tan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Tak podejrzewałam, że to ogrodowe cudactwo kupiłam. Nie wydałam majątku, ale mimo to będę owijać, żeby nie zmarzła. Ot, widzisz zaczęłam zakupy i od razu trochę nietrafiony zakup. No widać, uczę się na błędach, ale od czegoś muszę zacząć.
Psiny urocze ;:138 , moje dwie suki podchodzą do siebie z dystansem i takich harców nie odstawiają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Fajnie wygląda szałwia, chyba sezon na nie, bo coraz więcej ich widać w sklepach. Co do hortensji, to u mnie gleba o odczynie obojętnym i też nieźle sobie radzą, nie okrywam ich na zimę, w tym roku cięłam na maxa i zaczynają kwitnąć, choć nie powinny podobno, bo to ogrodowe :roll: U mnie sporo przybyszowych powiązały tulipany, ciekawe jak będzie z liliami
Psiaki mają niezły ubaw :;230
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Jolu, ta roślina, samosiewka to na pewno mak. Jestem ciekawa jaki będzie jej kwiat. U mnie w tym roku jest pole makowe. Proszę zrób zdjęcia i wstaw. Będę zaglądać
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale masz fajowe te psowate 8-)
Szalwie tez posadzilam, takie z woreczka ale nie wychodza wcale ... na nastepny raz zrobie jak Malgos doradzala kiedys tz zeby woreczkowe najpierw w doniczke wlozyc i jak wyleza, to do gleby dopiero. Moze cos z tego by bylo, bo gipsowka tez mi nie wylazla.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”