Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Super to anturium ;:138 - aż prawie zdarłam firankę żeby obejrzeć swoje, a ono nic, zupełnie nic :( .
No to się jeszcze trochę pogapię na Twoje...

... dalej się gapię :shock: i ciągle jest niesamowite ;:oj . Mogę jeszcze popatrzeć :uszy ?
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga pierwszy raz widzę taki piegowaty kwiat gloksynii ;:oj No śliczny jest i oryginalny, a benka zazdroszczę, bo to takie moje niespełnione marzenie...ogromny do sufitu fikus beniamina o pstrokatych liściach...tylko czemu one mnie nie lubią ;:223
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudny kolorek ma to anturium! :tan
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super antek, słyszałam,że później wypuszczają coraz jasniejsze kwiatuszki, ciekawe jak z twoim będzie?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

;:7

Patrycja - myślę, że i z moim anturium będzie jak mówisz, bo jego matka duuużo jaśniejsza o ile dobrze pamiętam, byłam bardzo zaskoczona taką intensywnością tego fioletu :shock:

Igor, Ania, Ewa - dziękuję ;:196

Niunia1981 pisze:A to jest fioletowe anturium? A myślałam, że jest tylko białe i czerwone, no patrzcie

fajne te forum no nie? dowiadujemy się, że są takie piękności ;:224 a potem w głowie "ja chcieć, chcieć" ;:164

Iwonka - ja też szukając na wiosnę w sklepach bulw gloksynii dopiero się dowiedziałam, że są odmiany :shock: jak to człowiek całe życie się uczy co ;:108 a benka pstrokatego to i ja miałam marzenie posiadać... ale pstrokaty benek nie miał marzenia żyć ze mną ;:224

Wiktoria_W pisze:Mogę jeszcze popatrzeć ?

możesz ;:108 patrz ile się da, tylko, żeby od tego patrzenia nie zblakło :;230 a Twoje nic? może je przestaw??? ja swoje nn postawiłam na północnym parapecie i juz wczoraj widziałam kolejne listki :shock: czyżbym miała szansę dowiedzieć się jaki ma kolor? ;:218
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za pozwolenie :wink: .
Żeby mieć północny parapet musiałabym zmienić mieszkanie, a to mi się niezbyt uśmiecha ;:108 . Poza tym przemieszkałam bez mała 10 lat w mieszkaniach z oknami głównie na północ, gdzie prawie przez cały dzień musiało się świecić światło i podziękuję ;:222 :wink: . Teraz mam wybór między jaśniejszymi oknami wschodnimi i nieco ciemniejszym - południowym i roślinki jakoś muszą sobie z tym dać radę :) . Może anturium zakwitnie zimą, bo wtedy jest ciemniej :roll: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

piękne anturium, ciekawy kolor, też pierwszy raz widzę
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękne anturium i gloksynia ;:oj
I parapet z kwiatuchami i balkonik ;:138
A na maślakach byłaś? ;:224
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję kochani za odwiedziny ;:196
Dziś tak na szybko pochwalę się, że dostałam paczkę od Basi (chrapki) - paczkę... hm.. to była mega paka ;:oj Basiu dziękuję jeszcze raz ;:cm

a w środku:

aspidistra

Obrazek

miało być "trochę" sukulentów ;:oj

Obrazek

Obrazek

"bawiłam się" z nimi kuuuupę czasu ;:219 wygląda jak wygląda, ale ciemniejszych kamyczków nie miałam więc musi tak zostać ;:224

no i przy okazji kochana koleżanka zakupiła mi senecio, do którego będę robić drugie podejście ;:170

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Super paka :) i trzymam Aga żeby te kuleczki tym razem się rozmnożyły się na maxa :D
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Fajne misy z sukulentami ;:333
Niech Ci pięknie rosną. :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, twoja aspidistra wygląda jak siostra bliźniaczka mojej.
Natomiast wygląda na to, że i ja jestem do tej pory nieświadomą posiadaczką senecio i rośnie sobie razem z innymi sukulentami na parapecie klatki schodowej. Tak przy okazji ten mały kaktus od ciebie, którego wyciągałam z kosza na śmieci rośnie sobie na tym samym parapecie i chyba podwoił swoje rozmiary. Wcale się nie zdziwię, jeśli nawet kiedyś zakwitnie, bo w gruncie rzeczy kompletnie mi na nim nie zależy. Zresztą wszystkie moje sukulenty traktuję raczej po macoszemu, a one nic sobie z tego nie robią i żyją:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paczka faktycznie super wypasiona ;:108 . Aspidistra wygląda na dość dużą roślinkę, więc chyba mogę sobie wyobrazić jej rozmiary :wink: . Misa z sukulentami całkiem, całkiem ;:224 . No i trzymam kciuki za Twojego starca; ja już sobie z nimi daję spokój ;:108 .
Ale żeby tak dostać paczkę w sobotę :shock: ... u mnie nie do pomyślenia. A już myślałam, że wybyłaś gdzieś na weekend, albo że siedzisz gdzieś ;:136.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiktoria_W pisze:Ale żeby tak dostać paczkę w sobotę ... u mnie nie do pomyślenia

u mnie też :;230 paczka przyjechała we środę, było awizo, M odebrał we czwartek, ja w piątek kupiłam misy i wtedy posadziłam a w sobotę przed pójściem na ;:136 właśnie - pokazałam dla Was... więc w sumie... właściwie mnie odgadłaś :;230
Wiktoria_W pisze:A już myślałam, że wybyłaś gdzieś na weekend

na weekend odpuściłam sobie wyjazd... tylko ten tydzień do pracy i urlop :heja więc wtedy sobie pojadę... gdzieś... A mało się pojawiałam na FO ponieważ w pracy pozamieniali nam kompy z dostępem do netu i ... trzeba walczyć o krzesło... a do tego miałam rozmowę kadrową i warunki jakie mi proponują od nowego roku... znów zmuszają mnie do poszukiwań ;:223 i przez to trochę oklapłam ;:130

Jagoda - i ja sukulenty jakoś traktuję... byle jak :wink: i pewnie temu, że rosną, to jest ich u mnie coraz więcej ;:224
cieszę się, że kaktusik u Ciebie rośnie, bo on jak już zakwitnie to piękny jest, więc warto go mieć ;:108

Ewa - dziękuję ;:168

Celinko - dziękuję, mam nadzieję, że kuleczki tym razem przetrwają, wierzę w to, ponieważ dostałam ukorzenioną i rosnącą już sadzonkę, jedynie przesadzenie może im zaszkodzić... no i ewentualnie moja opieka :;230
Dziś u mnie od nocy leje deszcz, jest chłodno i byle jak ;:222 więc zostawię na poprawę nastroju gloksynię, która już zakwitła cała... ma 3 kwiatki, więcej pąków nie posiada, ale taka piękna, że wybaczam jej w tym roku :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Urocza ta gloksynia piegowana i falbaniasta :) i myślę Aga że tym razem "perełki" senecio przeżyją i pokażą na co ich stać :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”