Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Ewo masz imponujące hiacynty. U mnie strasznie ponuro, śnieg, mgła, mokro, zimno.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie w ogródku jeszcze nic nie widać spod śniegu ;:174 Może do jutra coś stopnieje .Dzisiaj tylko postrącałam śnieg z niskich iglaczków a na reszcie chyba z 40 cm śniegu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Byłam na kiermaszu w Polanie,tu jest pierwsza część przyniesionych nabytków Obrazek
Rozmawiałam dłuższą chwilę z autorem,dostałam dedykację.

Obrazek

Uważa,że warto pelargonie zaokienne posadzić w skrzynce z dobrym drenażem,na to zeolit,na to ziemia(stąd zakup).
W Podwórkowym trochę śniegu zeszło,nasadzenia od Zyty przetrwały!,kwitnie wawrzynek wilcze łyko,przebijają się cebulowe rozmaite.I jest bardzo dużo sprzątania,w skalniaku wykopana kolejna(poprzednią starannie wypełniłam w Niedzielę Palmową)wielka jama.

Obrazek

Jadziu Jakuch- poszłam zobaczyć co z różą,pewności nie mam,ale chyba przeżyła.Śnieg jest pod murami,w miejscach bardziej zacienionych.Starałam się iść bardzo uważnie i ścieżką.
Olu-to nie wszystkie,w pokoju powoli rozwijają się zeszłoroczne przyniesione z piwnicy,dosypałam im trochę ziemi.Śniegu w wybranych miejscach jest do kolan,reszta po kilka centymetrów i miejscami już wcale.
Evluk- zwartnice porozwijają się chyba w maju,te holenderskie mają po dwa pędy,a jedna chyba będzie mieć trzy jednocześnie.
Kogro- moja kliwia staruszka zwykle kwitnie później maj/czerwiec.Kliwia dzwonki od Chatte jeszcze nie kwitła.
Masko-Łuccy,drugi ogród jest koło azylu na Rybnej.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewka posyp skalniak świeżo mielonym pieprzem lub kajeńskim.
Jak sobie psiak pokopie i wciągnie trochę pieprzu to na pewno już tam nie wróci.
Pieprz mu nie zaszkodzi a zrozumie, że to miejsce nie dla niego.
I może wreszcie będziesz miała spokój.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniu u mnie też będą kwitły dwa rhipsalidopsisy chociaż mam cztery ale na pozostałych nie widzę kwiatów. Dobrze że na oknach mamy trochę wiosny bo na zewnątrz chyba już jej nie zobaczymy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Ewuś wywal z 5 paczek tego pieprzu, to nochal mu odpadnie!!!! U mnie też psiory włażą, pomimo,że jest płotek. Właścieciele nie reagują, a ja drę pysk z balkonu. ;:14
Odbyła się sprawa tej naszej sąsiadki co powyrywała nam roślinki z ogródka pod domem.. Dostała grzywnę 150 zł z kosztami i 593 zł ma nam zwrócić. Wystawiła swoje mieszkanie na sprzedaż. Może się wyniesie. Oby!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ewuś też jestem za pieprzem ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajna dedykacja pana Czuksanowa .Spróbuj tak zrobić jak radzą dziewczyny może wreszcie sie skończy to kopanie i nie tylko .Musiałabyś wszędzie wysypać pieprzem
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajna dedykacja pana Czuksanowa .Spróbuj tak zrobić jak radzą dziewczyny może wreszcie sie skończy to kopanie i nie tylko .Musiałabyś wszędzie wysypać pieprzem
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj! :wit

Bardzo mi się u Ciebie spodobbało, masz dużą kolekcję roślin wiosennych (zwłaszcza pierwiosnków ząbkowanych ;:167 ). Śliczny ten Twój skalniaczek ;:oj
EwkaEs pisze:Obrazek
;:215 ;:215 ;:215 ;:215 :pogon :pogon :pogon
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewko hiacynty są przecudne a zapach bardzo intensywny.....dla mnie zbyt intensywny i dlatego w tym roku nie pędziłam coby zakwitł w domu. Za to na zegrodce wiedzie pierwszy prym :wink:
Ewko czy są jakieś szanse na swój kawałek :?:
;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najbardziej się cieszę z dobrej jak na razie kondycji wiciokrzewu od Zyty,uprzedzała,że lubi przemarzać,martwiłam się i o wawrzynek wilcze łyko(Daphne),bo dwa razy już zaczynał kwitnąć i były potem mrozy,zawieje,jednak żyje.W "Inspiracjach Ogrodniczych" nr 1(8) 2013 wyczytałam,że jest również odmiana Album o białych kwiatach i żółtopomarańczowych owocach.Też lubi półcień.Ponieważ wawrzynka sadzi się jesienią mam trochę czasu na poszukiwania.
Konwalio 12-witam serdecznie nawą w wątku,nie wiem jeszcze czy i jakie straty na rabacie pierwiosnkowej oraz na obrzeżach z pierwiosnków,musi zejść śnieg.
Kogro-czosnek niedźwiedzi od Ciebie ma się nieźle,liście jak na tę pogodę wcale spore i też mu zacienione miejsce pod murem odpowiada.To już trzeci sezon.
Elizabetko-pewne szanse są zawsze,ale w ROD bałabym się inwestować w obecnej sytuacji.
Hiacynty nie zawsze intensywnie pachną,te akurat nie są zbyt nachalne i przy częstym wietrzeniu da się w kuchni wytrzymać.Pierwszy,ten Bożonarodzeniowy był niesamowicie wonny,ale już zasycha,zostanie oznaczony(kolor i że taki pachnący) i powędruje do ogródka koleżanki ze studiów.W dużym pokoju mam te jeszcze nie kwitnące.W sypialni nie ma roślin.
Pelargonie o kwiatach podobnych do róży zamówiłam u Cieszyńskich,pierwotnie mieli wysyłać wedle kolejności zamówień od 15 kwietnia,wczoraj dostałam e-mail,że z powodu pogody wysyłka się opóźni.Dbają o zamawiających by dostali rośliny w dobrej kondycji i to bardzo mi się podoba.Ja jestem przygotowana-podłoże już w domu,skrzynki przyniosę z piwnicy i starannie doszoruję mydłem potasowym z czosnkiem w godzinie zero,jeszcze tylko muszę jeden płotek przemalować i po wyschnięciu przytwierdzić.
Tosiu-gratuluję sąsiedzkiej więzi i konsekwencji.U nas nie było dewastacji,wykopywania,łamania przez ludzi,wręcz przeciwnie dostałam z sąsiedniej posesji przy okazji zazieleniania ich terenu dwa spore trójklapowce, które ładnie się przyjęły,zaproponowano mi sadzonki z tamtego ogrodu z cienistych zakątków,ja zrewanżowałam się jednorocznymi.
Żałuję,że w okolicy wycięto kilka starych drzew,niektóre z konieczności połamane po burzy,ale tylko niektóre,nie było tam kasztanowców,naprzeciw zamiast sięgających drugiego,trzeciego piętra dorodnych drzew(lipy drobnolistne,klony)piętra mamy naprzeciw milin,jako mieszkaniec dzielnicy uczestniczę w ruchu obywatelskim na rzecz stworzenia niedaleko na pustej odzyskanej przez miasto działce parku,a nie kolejnych apartamentowców czy parkingu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To bardzo się cieszę.
Mojego jeszcze nie widać bo wszystko pod śniegiem. ;:222
Ale powolutku już coraz cieplej, więc może za dwa tygodnie........a może wcześniej.......zobaczymy.
;:3 Ci życzę ;:304
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danutab-ja mam trzy wielkanocniki,jeden nie kwitł (jeszcze?)
Rozo 333-już czuje się wiosnę,wprawdzie od dwu dni dopiero,ale jednak,śnieg jeszcze leży,na noc kałuże pokrywają się lodem,niestety słońca brak,ale przyroda się budzi,koty zakładają podstawowe komórki społeczne,ptaki szukają budulca na gniazda.

Pierwiosnki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogro-właśnie jest ;:3
Jadziu-bo ja już myślałam,że autora nie spotkam,zakupiłam wory ziemi,torfu,próchniczki,trzy zeolity po 2 kg,popakowałam co się dało w duży plecak,co nie to pod pachy(20 litrów jest za długie do niesienia za ucho,więc w poprzek),zastanawiam się jak najlepiej wszystko rozmieścić do wsiadania do tramwaju,a tu pani z kasy prosi jeszcze o wypełnienie ankiety dotyczącej działalności sklepu,wręcza pamiątkowy długopis,patrzę,a wrócił pan Witold Czuksanow,to ja zakupy na wózek,wózek przy kasie i wracam przez sklep z książką po dedykację!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”