Ogród Linety
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Linety
Ładna kana
Ja mam tylko żółtą.

Dziękuję Wam. Ja jeszcze nie wiem, jakie mam kanny, bo dostałam sadzonki przed zimą, przechowałam w piwnicy i podpędziłam wiosną, a ta zakwitła pierwsza. Spodziewam się tylko, że mogą być różne, bo każda z pięciu sadzonek ma inne liście: jasnozielone, ciemnozielona, czerwonawe, z jasnymi nerwami... W każdym razie, jeśli mi się rozrosną, to służę, chętnie się podzielę. Tylko muszę sobie pooznaczać, która jest jaka. 

- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Floksy nieziemskie. Ja mam białe i różowe i jeszcze jakieś...ale jeszcze się nie rozwinęły
kolejny wątek, gdzie widzę piękne, dorodne floksy. Dzięki Wam chyba się na nie zdecyduję do siebie 

Ja właściwie nie lubiłam floksów, bo pachna jakoś tak specyficznie. Ale mam do nich sentyment z dzieciństwa, bo gdy jeździłam na wieś na wakacje, to zawsze gdzieś u cioć i babć i ich sąsiadek były floksy w ogródkach... A teraz proszę, tak mi się kępa rozrosła, i to akurat ta, z której coś tam wykopywałam wiosną, żeby dać innym...
To widzę, że mamy te same zastrzeżenie do floksów - specyficzny zapach 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę, że też się skusiłaś na pieczarki.
U mnie już po zbiorach a kostka wylądowała na kompostowniku.
Kanna już kwitnie......
czyżby zbliżała się już jesień ?
U mnie już po zbiorach a kostka wylądowała na kompostowniku.
Kanna już kwitnie......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Linetko czy to ta kępa, która przyszła do mnie, bo u mnie na razie zero kwiatuszków ale roślinka trzeba się dzielnie. Nie byłaś pewno koloru.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
No właśnie lubię floksy za ten zapach beztroskich wakacji
no i jeszcze maciejka.

Maseczko, tak, to ta! Cieszę się właśnie, że jednak kolor był tylko jeden. I w dodatku zobacz, jak kwitnie! Mam nadzieję, że u Ciebie też pięknie się rozrośnie. 
Grażynko, u mnie trochę dłużej to trwa, bo pieczarki kupiłam późno i z przeceny. Dzisiaj właśnie zebrałam druga turę grzybów, a jeszcze jest tam kilka malutkich, które też będą do zbioru za jakieś dwa dni. Ciekawa jestem, czy w kompoście ta grzybnia dalej się rozrasta i czy za rok nie będziesz miała wysypu pieczarek na kompoście.
Igor, zawsze możemy udawać, że nie czujemy, niech tylko kwitną tak bogato co roku.
W końcu bukiety do domu można robić z czego innego.
Na przykład z lawendy.
Izo, och, tak, maciejka oczywiście.
I jeszcze rezeda, chociaż jest mniej popularna. Ale tak mi się kojarzy z latem i z wakacjami, jak nic innego. 

Grażynko, u mnie trochę dłużej to trwa, bo pieczarki kupiłam późno i z przeceny. Dzisiaj właśnie zebrałam druga turę grzybów, a jeszcze jest tam kilka malutkich, które też będą do zbioru za jakieś dwa dni. Ciekawa jestem, czy w kompoście ta grzybnia dalej się rozrasta i czy za rok nie będziesz miała wysypu pieczarek na kompoście.

Igor, zawsze możemy udawać, że nie czujemy, niech tylko kwitną tak bogato co roku.

Izo, och, tak, maciejka oczywiście.

O! Masz rację! Jak będą kwitły "na bogato" to wszystko im wybaczymy! 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Linetko cudne floksy
Dzisiaj napomknęłam jednej kierowniczce w pracy, że ma cudne floksy i hortensje (przyniosła do wazonu) i już będę miała sadzonki na jesień 

Przyłączam się do zachwytów nad floksem - śliczny kolor i dorodna kępa. Chyba powoli dojrzewam to tego, żeby go u siebie posadzić - z ogrodem mojej babci mi się kojarzy - czyli z wakacjami też
A kanny posadziłam w weekend (razem z daliami), bo na wiosnę nie miałam czasu, a że zaczęły rosnąć w skrzynkach w garażu to się w końcu nad nimi zlitowałam
Zakwitnąć raczej nie zdążą, ale przechowają się do przyszłego roku... Ja mam wszystkie czerwone, co prawda kupowałam kilka odmianowych ale nie przetrwały 

A kanny posadziłam w weekend (razem z daliami), bo na wiosnę nie miałam czasu, a że zaczęły rosnąć w skrzynkach w garażu to się w końcu nad nimi zlitowałam

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Kochane u mnie floksy muszą być jakoś same rosną i radzą sobie z rozmnażaniem kwitną tam gdzie ich nie sadziłam ,chyba cztery kolorki.To są moje kwiatki dzieciństwa 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
No proszę, to jest nas całkiem sporo, takich sentymentalnych ogrodników, którzy hodują coś z powodu pamięci o przeszłości. Nie jestem sama.
Jakie to miłe.