Maju cudnie wygląda ta komarzyca z lobelią, w przyszłym sezonie planuje nieco inaczej udekorować swój balkon, napisz mi czy ta komarzyca jest bardzo wymagająca, jeśli chodzi o pielęgnację? Wiem, że to zabrzmi głupio, ale chcę mieć na balkonie coś co wymaga mniejszej uwagi, niż ciągłe podlewanie (słoneczniki czy niecierpek), ale coś mi się wydaje, że ona jest podobna, ma tak wybarwione pięknie liście, że chyba będzie podobna w tym do niecierpka... ;)
Lilianko komarzyca jest tylko nazywam ją pijaczkiem i nic więcej,rośnie w kazdych warunkach,w tej chwili już mam ją w domu i całą zimę bedzie zielona i piękna
Ja też przed chwileczkę wniosłam do domu, komarzycę i inne sukulenty, które mam zamiar przetrzymać przez zimę.
Może być dzisiaj przymrozek ?
Dobrej nocy
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.
Helenko
miałaś rację,że schowałaś.Ja wczoraj wyniosłam moje najukochańsze Fuksiajki do piwnicy
tak smutno mi było jak musiałam je tam zostawić
oby przetrwały to okropną zimę
Dzisiaj poflancowałam truskawki i malinki
mam dość na dzisiaj ,jutro o 5 pobudka ,ale cieszę sie,że w końcu będę miała swój ogródeczek....od wiosny zaczynam z resztą.Warzywka itp.
Witaj Jureczku
oczywiście ze tak,Fuksje to roślinki wieloletnie
-- środa, 10 października 2012, 16:41 --
Dziś byłam zdumiona,paczuszką od Iwonki
po tak ciężkim dniu jak dzisiaj myślałam,że już nic nie będzie w stanie poprawić mi nastroju
Iwonko,dziękuję Ci bardzo
Witaj Asieńko zadzwonię dziś do Ciebie ok 19..porozmawiamy
kochana dostałam taką paczuszkę od Iwonki,kwiatuszków mnóstwo,nazw dużo dopiero się uczę Grudniczki,Hortensje ...Papirusik
Ojejciu Majeczko a tak się martwiłam o te roślinki jak one wyglądają po 48 godzinach podróży a widzę ,że mają się niezle
Śledziłam tę paczkę i dzisiaj rano ,kiedy zobaczyłam ,że jeszcze jest w drodze to już się denerwowałam .
Niech Ci pięknie rosną i te,które nie mają puszczają szybko korzonki