Olgo przyszło Ci żyć w bajecznym miejscu..... uwielbiam do Ciebie zaglądać i podziwiać te wszystkie niesamowite dzieła natury.....
W ogródku też coraz bardziej kolorowo..... szachownice przepiękne..... i jedne i drugie
Olgo gwałtowne burze rzeczywiście potrafią zniszczyć roślinki w ogrodzie , u mnie nic nie popadało a teraz w końcu wyszło słoneczko , wczoraj podlałam cały ogród więc chyba będzie dobrze .
Geniu ja narzekałam na suszę , ale teraz mam dość deszczu już nie ma burzy tylko mgła i deszcz. To jeszcze wczorajsze zdjęcie , było nieco ładniej przez chwilę.
OLGO Sliczny kwiat,może burze go nie uszkodziły Ja byłam w Zakopanem w środę ,ale było pięknie , słonecznie i sporo ludzi na Krupówkach . Miło się spacerowało
Dziś rano, a wstałam wcześnie , bo siostra wyjeżdżała o szóstej rano żeby uniknąć korków na Zakopiance, świeciło jaskrawe słońce . Zrobiłam masę zdjęć to niektóre z nich.
Olku widać ściągnęłam Cię myślami. Stałam dzisiaj mad goździkiem co miał być dla Ciebie, ale wtedy było za gorąco by go wysyłac i musiałam go posadzić bo zaczł marnieć w doniczce. przetrwał zimę i pewnie zakwitnie. Jak byś się wybrał w te okolice to go dostaniesz.
A ja Olgo.. zamiast się radować tymi widokami mało się nie popłakałam... tak się szykowałam na ten rok do Ciebie... A tu sprawy ważne i ważniejsze zrobiły ostrą selekcję:(
Olku mam nadzieję że zmiany na dobre, czego życzę. Ulka podobnie jak w wypadku Olka myślę,że to są raczej sprawy pozytywne.
Ja dzisiaj byłam w Krakowie. Uwielbiam dziką przyrodę ale.. w Parku Krakowskim Tulipany przebijające się przez chwasty raczej słabo mnie zachwyciły.
Potem poszłam do mojego ukochanego sklepu Ogrody Łobzów, tam jest wszystko o czym tylko dusza zamarzy , przemiłe panie z obsługi poradziły mi zostawić zakupy w sklepie żeby z tym nie biegać po Krakowie, co uczyniłam.
Roślinki nie są tu zaniedbane.
Następnym punktem programu był Ogród Botaniczny.
Tulipany już przekwitają na wielu rabatach były już wycięte.
W pewnym miejscu są plecione z rosnącej wierzby ławeczki,
Najciekawiej, choć mocno ciepło jest w szklarniach.