Witam Was
heliofitka-Iwonko alunia-Aluniu miniulek Monikwiaty-Moniko Piotr=)-Piotrze Agapa-Agnieszko
i z marszu niemalże pragnę podziękować za Wasze przesympatyczne w treści posty i wyrazić swą wdzięczność za kolejne bardzo miłe i jakże oczekiwane odwiedziny.
heliofitka-Iwonko
Tobie i wszystkim odwiedzającym mój wątek daję słowo,że już nigdy więcej " jakichkolwiek odstępstw " od sposobów i rodzajów prezentacji roślin - i nie tylko roślin w moim wątku.
Migawki z mojej wizyty u Przyjaciół w Szkocji - cz.I
Z mnówstwa wrażeń jakich doznaję tutaj na codzień i na każdym kroku pragnę zaprezentować dziś Wszystkim zdjęcia zrobione w ogrodzie botanicznym-Botanic Garden Glasgow przeplatane zdjęciami z niezwykle ciekawego muzeum transportu-Riverside Museum in Glasgow apelując przy okazji do Państwa Moderatorów o przymróżenie oka na prezentowane przeze mnie przy okazji pobytu w tym mieście zdjęć nie związanych z tematyką roślinną-z góry dziękuję za wyrozumiałość i serdecznie Państwa Moderatorów pozdrawiam
W muzeum transportu - Riverside Museum in Glasgow poza mnóstwem bardzo ciekawych i fantastycznie zaprezentowanych IXX wiecznych eksponatów takich jak: samochody,tramwaje,trolejbusy,lokomotywy,motocykle,dorożki,statki i wiele,wiele innych zainscenizowano ówczesną uliczkę z typową dla tego okresu zabudową,sklepikami,warsztatami udostępnionymi dla zwiedzających,oświetloną gazowymi latarniami co tworzy odpowiedni półmroczny nastrojowy klimat dziewiętnastowiecznego miasteczka.Odnosi się wrażenie,że czas zatrzymał się tu w miejscu.Na przedstawionych przeze mnie zdjęciach to zaledwie namiastka tego co można tam zobaczyć i podziwiać - polecam.
Jutro ciąg dalszy wrażeń i sesji zdjęciowej,fragmenty której-mam nadzieję-zaprezentuję przy następnej okazji ale tym razem ze stolicy Szkocji-Edinburgh.
Pozdrawiam Wszystkich