Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Piękny różowiutki storczyk, czy ja widzękeiki na nim?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Patrycja - dzięki ;:196 ja tam na storczyku nie widzę nic poza 3 kwiatkami i to chyba świeżo rozwiniętymi ;:224 aż poszłam specjalnie się poprzyglądać i nic...

Marudzia - ja też trafiłam na miniaturki z przypadku i było tylko kilka, tam często storczyki duże i małe, nie poddawaj się :uszy

jola1313 - no nasz Kaufland moim zdaniem warty uwagi ;:108 jak pisałam wyżej, miniaturek było może z 5, ale i kilka tyg temu też trafiłam na nie (wtedy po 14,99 i nie wiedziałam czy warto, więc na dobre mi to wyszło ;:224 )

Stokrotkania pisze:Wiesz to co to musi być za storczyk, że był taki drogi..

a wiesz co, to moim zdaniem standardowa zagrywka tego typu marketów - jednego dnia robią ceny z kosmosu, po to aby kolejnego dnia ktoś coś kupił w promocji a to i tak droższe niż tydzień temu ;:223 tylko, że to się sprawdza jak nie zna się cen, a takiej wielkości storczyka widziałam ostatnio w Auchan za 40zł, więc myślę, że dobrego połowu dokonałam ;:108
Wiktoria_W pisze:Różowy olbrzym wygląda super, a z tymi trzema kwiatami wydaje się nawet bardziej egzotyczny

haha te kwiatki nawet i się trzymają, jeden na dniach rozkwitł nawet, więcej pąków nie ma, ale wiem chociaż, że zdrowy :tan

weronisia997, magda41 - dzięki

kociara pisze:Miniaturki wspaniałe, gorzej z tym przecenionym
wielkoludem choć kolor ma piękny.

Krysia a co z nim nie tak? że łysy? no w pąkach nie kosztowałby dychy hahaha
kociara pisze:Hibiskus tylko w jednym kolorze - bardzo skromnie. Poprzedni wspominam

to specjalnie dla Ciebie niedługo pokażę tego wspominanego bo pączek się czai na rozkwit :heja
rapunzel pisze:mniodkowa, taki zakup na pewno poprawił ci humor po tym, jak odkryłaś te spróchniałe bulwy.

było odwrotnie, więc może temu te zdechłe bulwy nie zrobiły na mnie wrażenia... a a'propos gloksynii to w LM widziałam zdechnięte przekwitnięte za 24zł i po 1 - zdziwiłam się ceną a po 2 - że już sezon?? :shock:
Niunia1981 pisze:Agusiu, jesteś moim Guru przecenowym

hahahaha ;:196

Cieszę się, że podzielacie moją radość ze storczyka, minął tydzień a on stoi, nie zdycha więc chyba dość dobry zakup...

Dla odmiany pokażę drugie kwitnienie mego starego typu grudnika - ma kolor tak piękny, że napatrzeć się nie mogę ;:226

Obrazek

Obrazek

No i mój hiacynt we szkle się rozwinął i śmie... znaczy pachnie na cały salon ;:224
Oto on w towarzystwie rozwiniętego hipeastrum, korzystają z jednej podpórki, bo i jego i drugie fika ;:223

Obrazek

Dziwne te hipeastrum, takie skośne ma te kwiaty, ale i tak piękne ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

Piękny grudnik ;:108 też mam w domu taki stary okaz i uważam, że jest w nich zaklęty jakiś niesamowity urok ;:167 Hiacynt i hipeastrum również ślicznie kwitną ;:138
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Aguś ;:196
Hipeastrum śliczne - chyba się skuszę ;:224
Hiacynt - normalnie jak przytknę nos do monitora to czuję jak pachnie ;:138 Tylko szef się na mnie dziwnie patrzy :;230
Ty mnie tym grudnikiem nie denerwuj bo listę do Ciebie będe miała długą jak papier toaletowy ;:224 :;230
Ale masz fuksa co?? Miałaś robić zdjęcie balkonu, a tu śnieg pada ;:224 Przynajmniej u mnie ;:223
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

no piękny i okazały ten grudnik ;:138 ;:138 i tak słodko kwitnie hiacynt oczywiście też niczego sobie bardziej w stronę wiosny nas przybliża poproszę więcej takich wiosennych fotek :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ja wczoraj w LM widziałam tez takie bardzo wysokie storczyki, na oko sięgałyby mi do pasa, ale fakt, że ja do wysokich nie należę :wink: Myślę, ze masz rację co do tych cen, że najpierw je sztucznie nakręcają, a potem promocję robią. Z identycznym zabiegiem spotykałam się często w rossmannie, jak jeszcze kupowałam bebiko dla młodego. Jak robili promocję, to pisali, ze obniżka z 11,99 na 9,99, podczas gdy regularna cena była 10,99 i każdy, kto to mleko tam kupował doskonale to wiedział. :wink: :;230
Grudnika - lutnika zazdroszczę autentycznie i zaczynam już obmyślać, jaki zły los spotka moje trzy paskudy, jeśli w przyszłym sezonie mnie zawiodą. :twisted:
Hiacynt nie dość, ze tak cudnie pachnie :P , to jeszcze pięknie się prezentuje z amarylisem. ;:63
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Rapunzel -odrazu przypomniałas mi jak ja zrobiłam udany zakup promocyjny mleka Bebilon dla małej
normalnie kupowałam po 39zł w realu, dowiedziałam się ze w cerfurze za 35 wiec pojechałam (a mam kawałek)
porobic zapasów -i tak cholera dałam się porobić -ze kupiłam za 47zł szt -wspomne ze kupiłam kilka
i oczyiwscie w cerfurze zrwotów nie ma ;:223 długo by opowiadac -ale wiecej zakupow juz tam nie robie
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:zaczynam już obmyślać, jaki zły los spotka moje trzy paskudy, jeśli w przyszłym sezonie mnie zawiodą

Jagoda nie chcę Cię wkurzać, ale mój grudnik pomarańczowy nazwany przeze mnie hiszpańską mandarynką - będzie kwitł 3 raz ;:154

Obrazek

stoi w sypialni, bezpośrednio nad kaloryferem i aż sama nie wiem jakim cudem mu takie warunki pasują :shock:

Monik27 pisze:poproszę więcej takich wiosennych fotek

a to proszę bardzo - oto mój wielkanocnik, a przecież wielkanoc w kwietniu ;:224

Obrazek

Obrazek

dziwnie u mnie ;:129 grudniki, wielkanocniki kwitną na raz... :;230

Niunia1981 - ;:196 wyczytałam, że hipeastrum znów w Biedronce ;:224 a hiacynta "zapach" mnie wypchnął na kanapę, bo na fotelu przy ławie to żyć się nie da ;:223
Niunia1981 pisze:Ale masz fuksa co?? Miałaś robić zdjęcie balkonu, a tu śnieg pada

no właśnie, ja bez tych okien w ciągu dnia gadam głupoty, że prawie wiosna, wychodzę po 15 a tu ;:111 dziś zdjęć nie będzie, ledwo dotoczyłam się w ten wiatr śniegowy do domku

nika28 pisze: też mam w domu taki stary okaz i uważam, że jest w nich zaklęty jakiś niesamowity urok

zgadzam się, patrzyłam na takiego u mamy, urwałam szczepkę, nie przetrwała a tu się okazuje, że sama mam 3 razy większego i zakwitł i to 2 raz :heja ależ się napatrzeć nie mogę....

Obrazek

Dziewczynki z tymi promocjami to robią nas na każdym kroku, mój M nie raz np w Tesco biegł do mnie ucieszony, że coś tam w promocji a ja mu, że normalnie kosztuje 6zł mniej niż teraz w "promocji" ;:223 zresztą sama kupiłam hiacynta za 2,99 a potem w B-ce widziałam za 2,49 a ja radosna, że to taka okazja była ;:14
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, no niestety jednak mnie wkurzyłaś tym trzecim kwitnieniem pomarańczowego grudnika. :;230 :;230 :;230
Mój wielkanocnik pewnie też nie zakwitnie, one chyba jakiś spisek zawiązały te wredne epifity. :wink:
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

pięknie kwitną kwiatuszki bardzo mi się podobają tyle pączków ;:138 ;:138 muszą cię bardzo kochać te roślinki ;:224
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aguś a wiesz, że roślinki trzeba dzielić i wysyłać koleżankom z forum żeby lepiej rosły ;:108 ;:108
A grudniki czerwone i pomarańczowe to już mus ;:224 ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

o tak kochana jak najbardziej zgadzam się z Monią :;230 :;230 trzeba dzielić i wysyłać och tak ;:224 ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga patrząc na twoje kwitnące rośliny, trudno zgadnąć, jaka obecnie jest pora roku: wiosenny hiacynt tuli się do zimowego hipka, a tuż obok Boże Narodzenie konkuruje z Wielkanocą. Istne pomieszanie z poplątaniem :shock:
Mówią, że zwierzęta upodabniają się do właścicieli...ciekawe, jak jest z roślinami :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niunia1981 pisze:Aguś a wiesz, że roślinki trzeba dzielić i wysyłać koleżankom z forum żeby lepiej rosły
Monik27 pisze: trzeba dzielić i wysyłać och tak

:;230 ja wiem wiem dziewczynki, że i dzięki temu ja będę miała tak ładnie rozkrzewione w doniczce ;:108 kajeciki w dłoń i na wiosnę :mailbox

rapunzel pisze:mniodkowa, no niestety jednak mnie wkurzyłaś tym trzecim kwitnieniem pomarańczowego grudnika.

myślę, że na ten rok już będziesz wiedzieć (tak jak i ja zresztą) i na lato wyeksmitujesz je na balkon, przechłodzisz jak należy i jak nie zakwitną to ja sama osobiście im chyba wyślę jakieś ponaglenie ;:224 :;230

Monik27 pisze:muszą cię bardzo kochać te roślinki

myślisz? :roll: no byłoby miłoooo... :oops:

heliofitka pisze: Istne pomieszanie z poplątaniem

no toż właśnie sama zauważyłam, że coś dziwnie u mnie :shock: grudnik z wielkanocnikiem?? ;:223 ja chyba w dziwnej czasoprzestrzeni żyję i nie wiem :;230 ale w sumie to co się tym biednym roślinkom dziwić - wczoraj piękne słońce i aż ciepło na dworze a dziś wiatr i śnieg :evil: sama zgłupiałam ;:223
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

"a to proszę bardzo - oto mój wielkanocnik, a przecież wielkanoc w kwietniu"

A skąd on niby ma wiedzieć kiedy ta wielkanoc w tym roku, trzeba było mu powiedzieć. :;230
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”