Moja mała "dżungla" - part II
Re: Moja mała "dżungla" - part II
Piękny różowiutki storczyk, czy ja widzękeiki na nim?
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Patrycja - dzięki
ja tam na storczyku nie widzę nic poza 3 kwiatkami i to chyba świeżo rozwiniętymi
aż poszłam specjalnie się poprzyglądać i nic...
Marudzia - ja też trafiłam na miniaturki z przypadku i było tylko kilka, tam często storczyki duże i małe, nie poddawaj się
jola1313 - no nasz Kaufland moim zdaniem warty uwagi
jak pisałam wyżej, miniaturek było może z 5, ale i kilka tyg temu też trafiłam na nie (wtedy po 14,99 i nie wiedziałam czy warto, więc na dobre mi to wyszło
)
a wiesz co, to moim zdaniem standardowa zagrywka tego typu marketów - jednego dnia robią ceny z kosmosu, po to aby kolejnego dnia ktoś coś kupił w promocji a to i tak droższe niż tydzień temu
tylko, że to się sprawdza jak nie zna się cen, a takiej wielkości storczyka widziałam ostatnio w Auchan za 40zł, więc myślę, że dobrego połowu dokonałam
haha te kwiatki nawet i się trzymają, jeden na dniach rozkwitł nawet, więcej pąków nie ma, ale wiem chociaż, że zdrowy
weronisia997, magda41 - dzięki
Krysia a co z nim nie tak? że łysy? no w pąkach nie kosztowałby dychy hahaha
to specjalnie dla Ciebie niedługo pokażę tego wspominanego bo pączek się czai na rozkwit
było odwrotnie, więc może temu te zdechłe bulwy nie zrobiły na mnie wrażenia... a a'propos gloksynii to w LM widziałam zdechnięte przekwitnięte za 24zł i po 1 - zdziwiłam się ceną a po 2 - że już sezon??
hahahaha
Cieszę się, że podzielacie moją radość ze storczyka, minął tydzień a on stoi, nie zdycha więc chyba dość dobry zakup...
Dla odmiany pokażę drugie kwitnienie mego starego typu grudnika - ma kolor tak piękny, że napatrzeć się nie mogę

No i mój hiacynt we szkle się rozwinął i śmie... znaczy pachnie na cały salon
Oto on w towarzystwie rozwiniętego hipeastrum, korzystają z jednej podpórki, bo i jego i drugie fika

Dziwne te hipeastrum, takie skośne ma te kwiaty, ale i tak piękne

Marudzia - ja też trafiłam na miniaturki z przypadku i było tylko kilka, tam często storczyki duże i małe, nie poddawaj się

jola1313 - no nasz Kaufland moim zdaniem warty uwagi

Stokrotkania pisze:Wiesz to co to musi być za storczyk, że był taki drogi..
a wiesz co, to moim zdaniem standardowa zagrywka tego typu marketów - jednego dnia robią ceny z kosmosu, po to aby kolejnego dnia ktoś coś kupił w promocji a to i tak droższe niż tydzień temu

Wiktoria_W pisze:Różowy olbrzym wygląda super, a z tymi trzema kwiatami wydaje się nawet bardziej egzotyczny
haha te kwiatki nawet i się trzymają, jeden na dniach rozkwitł nawet, więcej pąków nie ma, ale wiem chociaż, że zdrowy

weronisia997, magda41 - dzięki
kociara pisze:Miniaturki wspaniałe, gorzej z tym przecenionym
wielkoludem choć kolor ma piękny.
Krysia a co z nim nie tak? że łysy? no w pąkach nie kosztowałby dychy hahaha
kociara pisze:Hibiskus tylko w jednym kolorze - bardzo skromnie. Poprzedni wspominam
to specjalnie dla Ciebie niedługo pokażę tego wspominanego bo pączek się czai na rozkwit

rapunzel pisze:mniodkowa, taki zakup na pewno poprawił ci humor po tym, jak odkryłaś te spróchniałe bulwy.
było odwrotnie, więc może temu te zdechłe bulwy nie zrobiły na mnie wrażenia... a a'propos gloksynii to w LM widziałam zdechnięte przekwitnięte za 24zł i po 1 - zdziwiłam się ceną a po 2 - że już sezon??

Niunia1981 pisze:Agusiu, jesteś moim Guru przecenowym
hahahaha

Cieszę się, że podzielacie moją radość ze storczyka, minął tydzień a on stoi, nie zdycha więc chyba dość dobry zakup...
Dla odmiany pokażę drugie kwitnienie mego starego typu grudnika - ma kolor tak piękny, że napatrzeć się nie mogę

No i mój hiacynt we szkle się rozwinął i śmie... znaczy pachnie na cały salon

Oto on w towarzystwie rozwiniętego hipeastrum, korzystają z jednej podpórki, bo i jego i drugie fika

Dziwne te hipeastrum, takie skośne ma te kwiaty, ale i tak piękne

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny grudnik
też mam w domu taki stary okaz i uważam, że jest w nich zaklęty jakiś niesamowity urok
Hiacynt i hipeastrum również ślicznie kwitną 

Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Aguś
Hipeastrum śliczne - chyba się skuszę
Hiacynt - normalnie jak przytknę nos do monitora to czuję jak pachnie
Tylko szef się na mnie dziwnie patrzy
Ty mnie tym grudnikiem nie denerwuj bo listę do Ciebie będe miała długą jak papier toaletowy
Ale masz fuksa co?? Miałaś robić zdjęcie balkonu, a tu śnieg pada
Przynajmniej u mnie 

Hipeastrum śliczne - chyba się skuszę

Hiacynt - normalnie jak przytknę nos do monitora to czuję jak pachnie

Ty mnie tym grudnikiem nie denerwuj bo listę do Ciebie będe miała długą jak papier toaletowy

Ale masz fuksa co?? Miałaś robić zdjęcie balkonu, a tu śnieg pada

- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
no piękny i okazały ten grudnik
i tak słodko kwitnie hiacynt oczywiście też niczego sobie bardziej w stronę wiosny nas przybliża poproszę więcej takich wiosennych fotek

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
mniodkowa, ja wczoraj w LM widziałam tez takie bardzo wysokie storczyki, na oko sięgałyby mi do pasa, ale fakt, że ja do wysokich nie należę
Myślę, ze masz rację co do tych cen, że najpierw je sztucznie nakręcają, a potem promocję robią. Z identycznym zabiegiem spotykałam się często w rossmannie, jak jeszcze kupowałam bebiko dla młodego. Jak robili promocję, to pisali, ze obniżka z 11,99 na 9,99, podczas gdy regularna cena była 10,99 i każdy, kto to mleko tam kupował doskonale to wiedział.
Grudnika - lutnika zazdroszczę autentycznie i zaczynam już obmyślać, jaki zły los spotka moje trzy paskudy, jeśli w przyszłym sezonie mnie zawiodą.
Hiacynt nie dość, ze tak cudnie pachnie :P , to jeszcze pięknie się prezentuje z amarylisem.

Grudnika - lutnika zazdroszczę autentycznie i zaczynam już obmyślać, jaki zły los spotka moje trzy paskudy, jeśli w przyszłym sezonie mnie zawiodą.

Hiacynt nie dość, ze tak cudnie pachnie :P , to jeszcze pięknie się prezentuje z amarylisem.

Rapunzel -odrazu przypomniałas mi jak ja zrobiłam udany zakup promocyjny mleka Bebilon dla małej
normalnie kupowałam po 39zł w realu, dowiedziałam się ze w cerfurze za 35 wiec pojechałam (a mam kawałek)
porobic zapasów -i tak cholera dałam się porobić -ze kupiłam za 47zł szt -wspomne ze kupiłam kilka
i oczyiwscie w cerfurze zrwotów nie ma
długo by opowiadac -ale wiecej zakupow juz tam nie robie
normalnie kupowałam po 39zł w realu, dowiedziałam się ze w cerfurze za 35 wiec pojechałam (a mam kawałek)
porobic zapasów -i tak cholera dałam się porobić -ze kupiłam za 47zł szt -wspomne ze kupiłam kilka
i oczyiwscie w cerfurze zrwotów nie ma

- mniodkowa
- Kontakt:
rapunzel pisze:zaczynam już obmyślać, jaki zły los spotka moje trzy paskudy, jeśli w przyszłym sezonie mnie zawiodą
Jagoda nie chcę Cię wkurzać, ale mój grudnik pomarańczowy nazwany przeze mnie hiszpańską mandarynką - będzie kwitł 3 raz

stoi w sypialni, bezpośrednio nad kaloryferem i aż sama nie wiem jakim cudem mu takie warunki pasują

Monik27 pisze:poproszę więcej takich wiosennych fotek
a to proszę bardzo - oto mój wielkanocnik, a przecież wielkanoc w kwietniu

dziwnie u mnie

Niunia1981 -

Niunia1981 pisze:Ale masz fuksa co?? Miałaś robić zdjęcie balkonu, a tu śnieg pada
no właśnie, ja bez tych okien w ciągu dnia gadam głupoty, że prawie wiosna, wychodzę po 15 a tu

nika28 pisze: też mam w domu taki stary okaz i uważam, że jest w nich zaklęty jakiś niesamowity urok
zgadzam się, patrzyłam na takiego u mamy, urwałam szczepkę, nie przetrwała a tu się okazuje, że sama mam 3 razy większego i zakwitł i to 2 raz

Dziewczynki z tymi promocjami to robią nas na każdym kroku, mój M nie raz np w Tesco biegł do mnie ucieszony, że coś tam w promocji a ja mu, że normalnie kosztuje 6zł mniej niż teraz w "promocji"

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
mniodkowa, no niestety jednak mnie wkurzyłaś tym trzecim kwitnieniem pomarańczowego grudnika.
Mój wielkanocnik pewnie też nie zakwitnie, one chyba jakiś spisek zawiązały te wredne epifity.

Mój wielkanocnik pewnie też nie zakwitnie, one chyba jakiś spisek zawiązały te wredne epifity.

- Monik27
- 500p
pięknie kwitną kwiatuszki bardzo mi się podobają tyle pączków
muszą cię bardzo kochać te roślinki 

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aguś a wiesz, że roślinki trzeba dzielić i wysyłać koleżankom z forum żeby lepiej rosły
A grudniki czerwone i pomarańczowe to już mus

A grudniki czerwone i pomarańczowe to już mus

- Monik27
- 500p
o tak kochana jak najbardziej zgadzam się z Monią
trzeba dzielić i wysyłać och tak

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aga patrząc na twoje kwitnące rośliny, trudno zgadnąć, jaka obecnie jest pora roku: wiosenny hiacynt tuli się do zimowego hipka, a tuż obok Boże Narodzenie konkuruje z Wielkanocą. Istne pomieszanie z poplątaniem
Mówią, że zwierzęta upodabniają się do właścicieli...ciekawe, jak jest z roślinami

Mówią, że zwierzęta upodabniają się do właścicieli...ciekawe, jak jest z roślinami

- mniodkowa
- Kontakt:
Niunia1981 pisze:Aguś a wiesz, że roślinki trzeba dzielić i wysyłać koleżankom z forum żeby lepiej rosły
Monik27 pisze: trzeba dzielić i wysyłać och tak

rapunzel pisze:mniodkowa, no niestety jednak mnie wkurzyłaś tym trzecim kwitnieniem pomarańczowego grudnika.
myślę, że na ten rok już będziesz wiedzieć (tak jak i ja zresztą) i na lato wyeksmitujesz je na balkon, przechłodzisz jak należy i jak nie zakwitną to ja sama osobiście im chyba wyślę jakieś ponaglenie

Monik27 pisze:muszą cię bardzo kochać te roślinki
myślisz?

heliofitka pisze: Istne pomieszanie z poplątaniem
no toż właśnie sama zauważyłam, że coś dziwnie u mnie

-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"a to proszę bardzo - oto mój wielkanocnik, a przecież wielkanoc w kwietniu"
A skąd on niby ma wiedzieć kiedy ta wielkanoc w tym roku, trzeba było mu powiedzieć.
A skąd on niby ma wiedzieć kiedy ta wielkanoc w tym roku, trzeba było mu powiedzieć.

Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim