Ogród Edyty1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Edyty1

Post »

sweety pisze:Ścieżka bardzo udana :D I nie śmiać sie prosze z budowniczego, bo sie zbuntuje i nie skończy :evil:
Ależ my się nie śmiejemy z budowniczego, tylko z polskich autostrad :wink: .
A nawiasem mówić to już się chciał zbuntować jak stwierdziłam, że kamienna ścieżka o szerokości 50 cm, prowadząca do furtki o szerokości metra wygląda nieco dziwnie i jest niefunkcjonalna ;:224 . Stwierdził, że jak mi nie pasuje to on nie będzie robił i takie tam... Oj wrażliwe to to na krytykę, wrażliwe ;:224 . Kiedy jednak ze spokojem zabrałam się samodzielnie do pracy, żeby ją dokończyć, uznał, że nie ustąpię i przystąpił do poszerzania :wink: .

Aniu, idę pooglądać co tam u Ciebie :wink: .

Zeberko4, mnie kamienne dróżki też ogromnie się podobają :D . Stwierdzam jednak, że tak jak z polskimi drogami nie należą do najwygodniejszych. Przeszłam się na obcasach i stwierdzam, że to dość duże wyzwanie :? . Jednak, po ogrodowych dróżkach raczej biegam w klapkach więc tak jest ok :wink: .
justi177 pisze: chyba wpadnę :;230
Justynko, to jednak zdecydowaliście się na powiększenie rodziny? ;:224 ;:306
A tak serio, to zapraszam :D . Czeka na Ciebie przetacznik. Cześć liliowców jest młoda, ale niektóre zapewne dadzą się skubnąć :wink:
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przetaczniki cudne ;:138 Zaczycam się nimi cały czas u mnie wyboru nie w wśród niż żadnego a zakupy internetowe okazyły się porażką ;:222
Pięknie kwitną Ci jeżówki ;:333
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, ja przetaczniki wysyłkowo kupowałam u Adriana z naszego forum. Ma spory wybór i wszystkie zgadzały się odmianowo.
Tutaj masz link do jego sklepu:
http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/prz ... i_veronica
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj eMowie nardzo sa wrażliwi na krytykę ;:192 Z moim dobrze, że pojechałam na kamień, bo on planował ścieżkę składającą się z rozłożonych co jakiś kawałek kamieni. A ja potem miałam po niej skakać jak kangur lub też żaba z koszem na śmieci (bo prowadzi do ogródka z koszami).
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ścieżka chyba lepsza od naszych autostrad. Poprawki na drodze robia zanim skończą budowac...
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Ścieżka wyszła rewelacyjnie - marzę o takiej ;:oj
'Darla Anita' jest cudowna i niestety jej nie posiadam, muszę koniecznie zapolować ;:333
Ale Twoje dzieciaki mają super, domek, basen i dużo trawnika ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też marzę o takiej ścieżce. może wypożyczysz m.? ;:306
Czuję, że ja sama będę musiała się zajać budową, bo inaczej nigdy się nie doczekam
Nazbierałas już sporą kolekcję liliowców
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Uwielbiam takie autostrady!
Mój M zrobił jedna w ubiegłym roku...niestety nie dał się namówić na położenie kamieni na agrowłókninie i co? I rosną oczywiście chwasty... :( No i teraz delikatnie - a jakże, bo wrażliwe to jest jak każde :roll: - przekonuję i urabiam, żeby kolejny odcinek autostrady wykonał inna technologią... :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu- Sweety, jak mój M coś robi, to ja biegam co chwila, żeby rzuć okiem, a najlepiej to jak stanę i pracuję razem z nim :;230 . Inaczej efekty mogą mnie zadziwić ;:306 .

Aniu - Wielkakulko, okazuje się, że na naszej autostradzie też były robione poprawki przed jej ukończeniem ;:306 .

Annar13, gorąco polecam Darlę Anitę ;:108 . Ja swoja kupiłam za nieduże pieniądze w Lilypolu. Przed chwila zaglądałam na ich stronę - do końca lipca mają mieć przygotowaną ofertę jesienną ;:65 . Mam do Ciebie prośbę, żebyś rzuciła okiem na moje nowe zdjęcia. Mam tam liliowca, którego kupiłam z pomyloną etykietką a wydaje mi się, że jest taki sam jak Twój w awatarze. Czy możesz to sprawdzić i ewentualnie podać mi nazwę?
Margo2 pisze: może wypożyczysz m.? ;:306
Małgosiu - Margo, ostatnio leci w radio taka piosenka: "Dobry zwyczaj nie pożyczaj.." ;:306 . Bardzo lubię liliowce i trochę ich już mam, ale nadal nie mogę się ich oprzeć i przy ostatniej wizycie w ogrodniku wskoczyły mi do koszyka... liliowiec i jeżówka :;230 .

Ewo - Gajowa, nasza ścieżka układana jest bez włókniny, na podsypce piaskowo - cementowej. Żeby zahamować chwasty od dołu, taka podsypka spokojnie wystarczy. Bez względu na to, co położysz pod kamienie, chwasty będą się wysiewać od góry - pomiędzy kamienie. Ja ostatnio męczę mojego M, żeby gdzieś pożyczył palnik do butli gazowej. Nasza droga dojazdowa wysypana jest tłuczniem i po 2-óch latach zaczyna robić się w zielona. Wypalanie jest doskonałym, ekologicznym sposobem na pozbycie się niechcianej roślinności :wink: .

PS. Zdjęcia wstawię później, bo mam coś kłopot z wgraniem ich na serwer :? .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Edytko, dawno u ciebie nie byłam :oops: A ty takie piękne klimaty stworzyłaś ;:oj I tyle moich ulubionych odmian różanych ;:63 Ale nie tylko..dużo u ciebie różnorodnych bylin ;:173 ;:63
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu, też muszę szybko do Ciebie pobiec :oops: .
A na przeprosiny porcja świeżych fotek :D .
Kolejne liliowce, niestety większość nn:
Obrazek

Obrazek

Annar13, właśnie o tego liliowca mi chodzi:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PS. Pokażę jeszcze efekt moich wczorajszych prac. Poprawiałam kompozycję na fragmencie rabaty trawiastej. Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. (Tak więc proszę nie zamieszczać krytycznych uwag ;:306 )

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łał ;:oj ....myślisz, że się rozrosna i będą chciały sie podzielić? pw
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, większość liliowców to zeszłoroczne nabytki, ale sprawdzę, co się da zrobić i dam Ci znać :wink: .

Po mojej prośbie, aby nie zamieszczać krytycznych uwag komentarze przestały się pojawiać :think: . Zastanwaiam sie, jak powinnam to rozumieć ;:224 .
Ale może udam, że nie spostrzegłam tego faktu i wstawię pare jeżówek, żeby nie było, że mój ogród samymi liliowcami żyje :wink: .
To jeszcze nie jest właściwy czas na jeżówki, ale powoli zaczynają się pokazywać.
Kupiona w tym roku, choć odmiana jest pomyłką.
Obrazek

Ta również tegoroczna, ale tym razem właściwa:
Obrazek

Ta, z kolej, w rzeczywistości jest bardziej pomarańczowa.
Obrazek

A tą kupiłam 3 dni temu. Niestety nie miała plakietki z nazwą. Ale i tak bardzo mi się spodobała ;:167 :
Obrazek

Secret Passion powoli się rozkręca.
Obrazek

Ta również jest piękna, ale zgubiłam nazwę :oops: .
Obrazek

Ma jeszcze kilka, ale jeszcze trzeba poczekać na ich rozkwit :wink: .

Na koniec pokażę jeszcze naszą autostradę po sobotniej przeróbce. Widac zaczątek pocznej odnogi. Chwilowo prace zostały wstrzymane, bo na drodze rośnie róża Abraham Darby. Wahałam się, czy ją teraz przesadzać, więc M zaproponował, żeby zrobić wokół niej rondo ;:306 ;:306 .
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rondo...od wczoraj to słowo mnie bawi.

M lubi w TV sport, jak większość facetów. Formuła1 i kolarstwo są ostatnio na topie.
Usiadł wczoraj przed telewizorem, wybrał kanał ze sportem a syn do niego:
"co znawu Formuła1? Jak chcesz oglądac auta jeżdżące w kółko to moze pójdziesz na rondo a ja obejrzę bajkę..."
;:306 ;:306 ;:306 Był przy tym tak szczery i tak serio to powiedział, ze M mało z wersalki nie spadł... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wielkakulka pisze: "co znawu Formuła1? Jak chcesz oglądac auta jeżdżące w kółko to moze pójdziesz na rondo a ja obejrzę bajkę..."
;:306 ;:306 ;:306 Był przy tym tak szczery i tak serio to powiedział, ze M mało z wersalki nie spadł... :;230 :;230 :;230
Aniu, ;:306 ;:306 ;:306 .
Uśmiałam się szczerze.
Pozdrawiam - Edyta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”