rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Dzięki Magic ;:196
Poniekąd szkoda, że nie ma jeszcze jakichś kolejnych stopni wtajemniczenia, np diamentowych kart. :wink:
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też już o tym myślałam :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko po pierwsze życzę dużo zdrówka synkowi, a Tobie dużo siły i cierpliwości. ;:196
A po drugie serdecznie gratuluję złotej karty. ;:77
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elciu, dziękuję ci bardzo ;:196 Oj przyda się ta cierpliwość zwłaszcza przy podawaniu leków. ;:108 teraz synuś zasnął i w zasadzie powinnam umyć lodówkę i podłogę w kuchni, ale najpierw posiedzę z kawką tutaj. :P
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

rapunzel pisze:elciu, dziękuję ci bardzo ;:196 Oj przyda się ta cierpliwość zwłaszcza przy podawaniu leków. ;:108 :P
wiem o czym mówisz :evil: moje brzdące to jak zdrowe, to wszystko pochłoną :evil: a jak chore, to usta zacisną i rób co chcesz :evil:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

I ja się do gratulacji przyłączę:).
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety ja bez strzykawki do podawania leków nawet nie podchodzę. Kiedyś spróbowałam na łyżeczce i to 5 ml ubrudziło mi dziecko, jego ubranie, moje ubranie, pościel i pewnie jeszcze na podłogę skapnęło co nieco. Nieprawdopodobne, ale prawdziwe. :)
Filigranowa, dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Balkon ubrałaś rewelacyjnie rapunzel ;:138 :wit
Jaką ma wystawę?
Czy to na pewno jest plecantrus?
Zdjęcie jest zbyt małe bym miała pewność ale pokrój tej rośliny przywodzi mi na myśl bluszczyka kurdybanek Glechoma hederacea variegata.
Mam go niemal każdego roku od lat w różnych kompozycjach np.-KLIK-

Szkoda,że sezon się skończył, pozostają nam jednak kwiatki domowe ,które niejednokrotnie wymagają po lecie większej uwagi niż zazwyczaj.
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Kochana,to i ode mnie szczere gratulacje z okazji złotka ;:77 ;:114 Zasłużyłaś sobie.Oj i ja się nawciskałam i nakombinowałam,żeby swojemu synusiowi zaaplikować chlapki :D Koszmar.Tego Ci współczuję,niech szybciutko wraca do zdrówka. ;:196
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Gratuluję złotka, a synuś niech szybko zdrowieje ;:196
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Gratuluję i witam w gronie ozłoconych. ;:4
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:77 ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Claudio, Stokrotkaniu, nyskadu, aga, dziękuję wam bardzo ;:196
KaRo, dziękuję ci bardzo. :) Balkon mam od strony północnej, więc jak na pewno wiesz, nie mam wielkiego wyboru. Po wielu latach prób i błędów, czytania różnych gazetek i poradników, doszłam do wniosku, że kwiaty dla mnie to begonia bulwiasta, fuksja, ewentualnie niecierpek. W tym roku w rogu, gdzie dociera nieco słońca po południu zdecydowałam się na pelargonie i jakoś nawet dały radę. :)
Aha, zapomniałam o koleusach, kupione za grosze w sierpniu rozrosły się wspaniale i tez zrobiłam sadzonki, bo bardzo mi przypadły te koleusy do gustu.
Co do plektrantusa, to jest to na 100% plektrantus, choć bluszczyk kurdybanek też znalazł się w jednej ze skrzynek. Udało mi się nawet zrobić z niego sadzonkę, ale nie wiem, czy przetrwa zimę.
Obie te rośliny uważam za rekordzistów. Plektrantus rekordzista wzrostu: jedna sadzonka zagłuszyła prawie trzy begonie w skrzynce ( w przyszłym roku będą 2 begonie i 1 plekrantus), a bluszczyk kurdybanek to rekordzista ukorzeniania, bo na pewno zauważyłaś, że jak płoży się po ziemi, to co kawałek sam się ukorzenia. :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ja zawsze spóźniona ale gratuluję okrągłej ilości postów ;:196 i czekam na zdjęcia ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastko, dziękuję ;:196
Skoro już zostałam wezwana do wstawienia zdjęć, to proszę bardzo.
Zacznę od nowej lokalizacji trzykrotki i młodych koleusów, którym zrobiłam kwietniki z doniczek przyściennych. M padłby na zawał, gdyby zobaczył wbite gwoździe w pomieszczeniu nie do remontu, więc mogłam je umieścić tylko w pokoju teścia, gdzie te gwoździe nie mają specjalnego znaczenia. Może jeszcze tylko dodam, że mój m uznaje tylko kołki rozporowe, ale przy nich trzeba wiercić, więc odpada. :lol: Chciałam sobie to założyć szybko, a z moim m, to niestety jest tak, że podanie, życiorys, dwa zdjęcia i czekanie bez końca. :wink:
Obrazek

Dziś pojechałam do carrefoura i przy okazji zahaczyłam o LM. Przygarnęłam dwa przecenione na 1,70 zł hiacynty, a widok hippeastrum na regale roślin przecenionych naprawdę mną wstrząsnął, co z tego, że cena spadła do niecałych 4 zł, jak przedstawiały one widok nędzy i rozpaczy. Naprawdę strach było patrzeć. Dobija mnie taka polityka, bo gdyby od razu te amarylisy były tańsze, to zeszłyby na pewno, a tak to wylądują w kuble i grosza na nich nie zarobią. A kwiatów szkoda, bo to naprawdę nieludzkie. :( Myślałam nawet, żeby wziąć jeden z myślą o pędzeniu cebuli w przyszłości, ale wyczytałam, że lubią słońce, więc odpada.
Wracając do hiacyntów, to przynajmniej cieszę się, że te dwa biedaki w kuble nie wylądują.
Nie wyglądają jak milion dolarów, ale pachną cudownie. :)
Obrazek

Na koniec wkład synusia w wystrój kwietnika. To było jeszcze przed wypadkiem trzykrotki. :wink:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”