Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

Danusiu ,Gemme jeszcze nie zakwitła,na razie ma malutkie pączki.Czekam niecierpliwie na jej kwiaty.Obok posadzona Baronesse ma już takie pąki wypasione.
A peonie masz prześliczne.U mnie kwitnie tylko biała ,pozostałe to już wspomnienie.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piwonie już przekwitają? :shock: A u mnie dwie, które zachowały pąki, jeszcze nie rozkwitły :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu zobaczymy czy wyrośnie na krzak ładny jak np.u Grażynki bo na razie jest mizerna jak wiele innych róż ale za to niektóre są piękne. W zeszłym roku zastanawiałaś się która róża będzie królową w moim ogrodzie. Jak do tej pory od pierwszego momentu rozkwitu zachwyciła mnie Chippendale, chociaż w zeszłym roku była taka sobie i chociaż kwitnie już u mnie wiele róż ona jest na razie na pierwszym miejscu ale to jeszcze nie koniec. Dzisiaj gdy przyszłam na działkę zakwitł Big Purple i od razu mnie urzekł swoim zapachem,kolorem i budową kwiatu ale nie oznacza to że przegrała Chippendale sezon jeszcze trwa.Izuniu mam rhipsalidopsisy 4 kolory, ale w tym roku zakwitł tylko ten pomarańczowy.

Aniu ja też jestem ciekawa jej kwiatów bo też chciałam ją kupić ale już nie było. U mnie już też koniec z kwiatami piwonii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek róża Delbarda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marta ma piękny kwiat ma ją też chyba Basia jak sie nie mylę .Ciekawe czy moja Gartentraume zakwitnie w tym roku .Grace równiez piękny krzaczek .Tak chwalisz Chippendale ,że chyba skuszę sie na niego ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bardzo jestem ciekawa, która róża zawładnie Twoim sercem w tym sezonie :D
Chippendale jakoś mnie nie urzekła. Co prawda w realu widziałam ja tylko raz i może nie był to jej najlepszy moment, ale ona chyba nie jest w moim guscie :?
Nie pokazałaś zdjęcia Big Purple ...
4 kolory Rhipsalidopsis? :shock: A ja myslałam, że wszystkie są czerwone :;230
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu chwalę w tym roku Chippendale bo pierwszego momentu w tym roku jak zakwitła mnie urzekła nie wiem tylko czy pachnie bo jest tak niska, a mnie nie chce się klękać przed nią :;230. W zeszłym roku nie była zachwycająca, ciekawa jestem czy po wczorajszej wieczornej ulewie zostały na niej kwiaty, bo kwitła ponad tydzień.

Izuniu ja też jestem tego ciekawa, co do Chippendale to ona rzeczywiście nie jest w twoim guście ale za to Big Purple zdecydowanie tak i myślę że Burgundy Iceberg również. Nie pokazałam zdjęć bo wysiadła bateria i nie mogłam ich zgrać, ale dzisiaj ją masz. Wstawiam dla Ciebie również 3 Rhipsalidopsisy bo czerwonego nie umiem znaleźć wśród zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

coś nie tylko dla oka

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Danusiu dolało nam znów obficie. Rano miałam na działce błota po kostki, ziemia nasączona jak gąbka.
Kwiaty Bonicy przecudne. Owad, którego udało Ci się sfotografować to może jest furczak gołąbek?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU ja do większości moich nowych nabytków muszę klękać ,żeby zachwyca sie ich zapachem :;230 Big Purple ma śliczny kwiat a na kwitnienie Iceberga czekam z niecierpliwościa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU ja do większości moich nowych nabytków muszę klękać ,żeby zachwyca sie ich zapachem :;230 Big Purple ma śliczny kwiat a na kwitnienie Iceberga czekam z niecierpliwościa
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja jeszcze nie klęczałam przed żadnym kwiatem aby sprawdzić czy pachnie, w tej pozycji mnie nie interesuje zapach roślin. Big Purple była piękna ale te deszcze ją zniszczyły .

To moje iryski ale to już przeszłość po tych deszczach zresztą jak i większość róż które kwitły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iryski piękności gdzieś takie dorwała Danuś .Niestety ciągłe deszcze niszczą różane płatki .No nie mamy na to wpływu chyba ,ze posadzimy w inspekcie ;:224
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu, piękna róża :D
Ponoć od jutro ma już być ;:3
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O tak, Big Purple jest zdecydowanie w moim guście :D Burgundy Iceberg widziałam u Ani. Kolor jest obłędny! Szkoda tylko, że taka niepełna ... Najładniejszy kwiat ma w fazie pół rozwiniętego pąku. Wtedy jest doskonała!
Dziękuję za zdjęcia Rhipsalidopsisów. Są śliczne!
Zaskoczyło mnie trochę zdjęcie Home & Garden, bo ona jest jaśniejsza na wszystkich zdjęciach i u Neli też chyba była jasniejsza. Chyba ta pogoda sprawia, że kwiaty ciemnieją, bo zauważyłam, że moja RdV wyraźnie pociemniała i wygląda jak przystało na Królową Fioletów :lol: Szkoda tylko, że kwiaty szmacieją pod wpływem deszczu ...
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu Grażynka już też mi napisała że to furczak gołąbek, pierwszy raz to widziałam, a może nigdy nie zwróciłam uwagi. U mnie jest spad więc nie jest tak źle, ale róże które kwitły, kwiaty do wycięcia.Dzisiaj idę na działkę zobaczę jak Bonica, bo do tej pory nie dała się deszczu.

Jadziu kiedyś kupiłam komplet 6 kolorów, ale one słabo się rozmnażają. Może porobimy im parasolki,albo pelerynki przeciw deszczowe :;230

Izuniu wiedziałam że Big Purple jest w twoim guście a gdybyś jeszcze poczuła jego zapach to by Cię dopiero oczarował.Powiedziałabym że pachnie piękniej niż Falstaff.Ja też nie przepadam za różami pustymi, ale niektóre mają coś w sobie i też mnie czymś urzekają. Jeszcze podoba mi się Eye for you ale chciałabym ją zobaczyć jak kwitnie w realu.Co do Home & Garde to wydaje mi się że kolor jej kwiatów jest właśnie taki w realu jak i na zdjęciach.Mojej Reine opadły już dawno te 3 marne kwiaty i trudno m coś o niej powiedzieć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Big Purple juz mnie oczarowała! :lol: Do Falstafffa jednak pałam miłością bezwarunkową ;:167
H&G należy chyba do tych róż, których kolor może być trochę zmienny, zależnie od oświetlenie, temperatury i gleby. Jednak nieliczne bladawce są w stanie zawładnąć moim sercem :wink: :D
Eyes for You widziałam u Sni i Neli. Bardzo oryginalne kwiaty. Podobają mi się,tylko ... jakoś mało różę przypominają :;230
Reine powinna jeszcze wyprodukować jakieś kwiatki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”