Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Beatko lilie to moja miłość od zawsze 8-) :lol: liliowce i hortensje całkiem nowa ...ale poważna :wink: Hortensja o którą pytasz to bukietowa Phantom.....jest cudna, bardzo mi sie podoba....konkuruje u mnie o palmę pierwszeństwa z Limelight....to moje 2 ulubienice, chociaż i pozostałe są śliczne :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te pełne liliowce , bez zastanowienia bym Ci wykopała , są niesamowite , tak w kolorze , jak i w układzie płatków :uszy :tan .

Ja mam coś za dużo drobnych , w większości do patrzenia przez lupę , ale są to rośliny dla hobbystów , którzy dostrzegają ich urodę na zasadzie ' małe jest piękne ' . Liliowców mam tylko 16 odmian .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit jestem i podziwiam Twoje piękności liliowce...mam duże zaległosci tyle nowości...moje jeszcze malutkie ale już pokazują swoje kwiatuszki widzę z okna...ukłony dla Mamy...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu ;:196 piękne te Twoje liliowce, nazbierałaś sporo ich odmian :lol: bardzo mi się podobają ogólne widoki, bardzo fajnie skomponowane rabatki i to w takim kształcie jak mi się podobają :lol: ten zakątek z ławeczką uroczy, jutro przybędę do Ciebie na poranna kawkę :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Jeszcze niedawno gdzie bym nie zajrzała wszędzie cudowne róże, teraz liliowce, na szczęście u mnie jeszcze dużo będzie kwitło z nowości na razie 1 to pomyłka, zobaczymy co będzie dalej.
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Pooglądałam sobie twoje lilie i liliowce, cudo. Cieszę się również, że mogłam zobaczyć nieco widoczków ogólnych. Aż się chce tam przysiąść i patrzeć, i wąchać... ACH ;:63
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu gdy oglądam twoje lilie i liliowce to po prostu wzdycham z zachwytu, jakie one są piękne. ;:79
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko drobne kwiatuszki są cudowne, ja mam wielki sentyment do nich. O urodzie maleństw świadczą chociażby malusieńkie skalne drobinki.....trzeba się im dobrze przyjrzeć żeby odkryć całe piękno :D
Ja liliowców mam nawet sporo kępek jak na mój malutki ogród....ale cóż z tego jak mnóstwo dubli i to takich samych rdzawych :roll:

Misiu bardzo dziękuję za pozdrowienia już przekazane ;:196 Na razie kwiatuszki podziwiasz z okna....ale jeszcze troszkę i będziesz siedziała na ogródku wśród kwiatuszków i patrzyła jak cudnie kwitną :D

Joluś czekam z kawką....jest nawet serniczek :lol:

Ewuś moje liliowce to przeważnie takie popularne stare odmiany....to u Ciebie są same piękności....i ja wciąż się nimi zachwycam :D

Lucynko zapraszam 8-) ;:196 Moje liliowce to przeważnie jeszcze maluszki...mam nadzieję, ze szybciutko się rozrosną, bo wtedy jest cudowny efekt :D

Irenko bardzo mi miło, ze podobają Ci się , kocham te kwiatuszki :D

Do mnie dziś dotarła szara deszczowa pogoda, to tej pory było pięknie, gorąco i słonecznie. Na poprawę samopoczucia troszkę widoczków. Zeby nie było, ze same lilie i liliowce :wink: to troszkę innych kwiatuchów :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale śliczne te niebieskie dzwoneczki ;:63
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga czy nie masz za dużo tych floksów? Ja kupiłam na wiosnę ale żaden mi nie wyszedł , mam u siebie białego i różowego to mogę zaoferować na wymianę. Floksy pokochałam od niedawna i teraz nie zwracam uwagi nawet na to że mączniak ich atakuje, nadrabiają kwiatami.Liliowce kwitną Ci obficie i bardzo różnorodnie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Nie wiedziałam,że są pełne te dzwoneczki.Muszę gdzieś upilnować,teraz odało mi się kupić w brico białe.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Czy lilię Pontiac też masz? Jest podobna do Big Brother.
Nie mam pojęcia dlaczego u mnie juka wcale nie kwitnie choć ma kilka lat - jest jeszcze po poprzedniku.
Dzwoneczki pełne słodkie! Czy już się zapisywałam na kawałeczek? :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Agness, witaj!
Niesamowicie piękne lilie, niesamowicie piękne widoczki ... zdjęcia, jak zwykle, perfekcyjne! ;:138
Można tylko pożałować, czemu to lato tak krótko trwa ...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś ja również bardzo je lubie.....jak zresztą i inne dzwonki 8-) :lol: ale te są faktycznie prześliczne :D

Joluś moje floksiki to sadzone jesienią maluszki, tak, ze jeszcze nie ma co dzielić, mają po 2, 3 łodyżki....ale mam 2 kępy wcześniejsze, które już troszkę się rozrosły. Jeszcze nie kwitną, jak rozwiną pąki, pokażę jeśli się Ci spodobają, to podzielę się z Tobą :D Joluś Ty musisz się po prostu do mnie wybrać :wink: :lol:

Małgosiu sa są i to nie tylko takie, widziałam u kogoś też ślicznoutkie błękitne :D Twój zakup białych dzwoneczków super, ja też na nie poluję :D

Izuniu Pontiac nie mam, ale podziwiałam, faktycznie jest piękna, teraz w wątku liliowym zakochałam się w bezimiennej lilii w takim różowo-pomarańczowo-żółtawym odcieniu....prawdziwe cudeńko będę na nią polować, tylko szkoda, że bez nazwy :roll:
Dzwoneczki niestety w tym roku nie dadzą się podzielić, bo w zeszłym mocno okrojone , została marniutka kępka, musi się zregenerować, ale mam nadzieję, ze przez sezon się rozrosną i będzie można uszczknąć :D Już zapiszę w kajecie ;:196

Witaj Łano :wit
Bardzo dziękuję za miłe słowa :D Latem i jesienią jeszcze się nacieszymy.....mam nadzieję, że do połowy listopada 8-) :lol:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguniu. Jak zwykle pięknie i kolorowo. U Ciebie dziś gorsza pogoda, u nas lało przez dwa dni a dziś było wreszcie ;:3. Jednak mamy duże różnice klimatyczne - moje lilie praktycznie zakończyły kwitnienie - podobnie liliowce. Większość floksów też już kończy kwitnienie. Kwitną jeszcze późniejsze, ale ponieważ mam ich kilka kolorów, to jeszcze nie jest łyso.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”