Pod gruszą...
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod gruszą...
Myślę że taki berberys pięknie by się prezentował na tle Twojego domu edulkot ma racje ja nie jestem przekonana co do jabłoni, dlatego że czepiają jej się choroby i szkodniki a berberys pięknie by rósł
,ale to Twoja decyzja Asiu co kupisz 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Janneke zrób tak, kup jabłonkę, posadź ją gdzieś dalej, a za tydzień berberyska - piękny jeszcze nie widziałam takiego szczpionego
.

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
No właśnie Ewcia, ja o tym Makowieckim pierwszy raz słyszę
Aguś, mnie właśnie też to zastanawia, bo czytałam, że Royalty ma bordowe liście , a ta jabłonka ma liście ciemnozielone z bordową obwódką jakby....
Maju, Emko, Taki żółto-cytrynowy berberys bardzo mi się podoba, nie wiecie, czy jest taka jakaś bardziej miniaturowa jego forma, bo nie chciałabym, żeby przed domem urosło mi krzaczysko?
Maju, to małe centrum ogrodnicze "Drama" w Zbrosławicach. Przejeżdżam tam codziennie jadąc do stajni i kusi......
Asieńko, powiem Ci, że od tego berberysa wszystko się zaczęło, bo jadąc obok centrum, spojrzałam w lewo, a tak takie maleńkie, różowe drzewka, z daleka nawet jak berberysy nie wyglądały.... Piękne są, prawda?
Agatko, to chyba byłoby najlepsze wyjście
Powiem Wam tak dziewczyny. Wczoraj przed snem dużo o tym myślałam ( do czego to dochodzi, że krzaczki i drzewa sen mi z powiek spędzają) i spróbuje zrobić tak. Berberysa dostanę od eMa na urodziny (i posadzę przed domem), a jabłonkę sama sobie kupię (jest tańsza
) i... No właśnie... Mam jedno miejsce przed stodołą, gdzie mogłaby rosnąć, ale tam teraz tuja rośnie (nie podoba mi się z resztą) więc musiałabym namówić eMa na wycięcie jej, a to będzie trudna sprawa....
Posadziłabym ją po prawej stronie stodoły (zdjęcie z listopada ubiegłego roku). Co Wy na to?

Jak dobrze, że jestescie

Aguś, mnie właśnie też to zastanawia, bo czytałam, że Royalty ma bordowe liście , a ta jabłonka ma liście ciemnozielone z bordową obwódką jakby....
Maju, Emko, Taki żółto-cytrynowy berberys bardzo mi się podoba, nie wiecie, czy jest taka jakaś bardziej miniaturowa jego forma, bo nie chciałabym, żeby przed domem urosło mi krzaczysko?
Maju, to małe centrum ogrodnicze "Drama" w Zbrosławicach. Przejeżdżam tam codziennie jadąc do stajni i kusi......
Asieńko, powiem Ci, że od tego berberysa wszystko się zaczęło, bo jadąc obok centrum, spojrzałam w lewo, a tak takie maleńkie, różowe drzewka, z daleka nawet jak berberysy nie wyglądały.... Piękne są, prawda?
Agatko, to chyba byłoby najlepsze wyjście

Powiem Wam tak dziewczyny. Wczoraj przed snem dużo o tym myślałam ( do czego to dochodzi, że krzaczki i drzewa sen mi z powiek spędzają) i spróbuje zrobić tak. Berberysa dostanę od eMa na urodziny (i posadzę przed domem), a jabłonkę sama sobie kupię (jest tańsza

Posadziłabym ją po prawej stronie stodoły (zdjęcie z listopada ubiegłego roku). Co Wy na to?

Jak dobrze, że jestescie

ja znam to centrum ogrodnicze
jutro będę w pobliżu i będzie mnie kusić
Joasia ma racje, berberys wyglądałby lepiej na tle domku, taki żółty jest cudny.

jutro będę w pobliżu i będzie mnie kusić

Joasia ma racje, berberys wyglądałby lepiej na tle domku, taki żółty jest cudny.
Jedź Becia, berberysów szczepionych mają paręnaście, tylko ta cena...

jej
czy są jakieś bardzo duże?
w naszym centrum wydaje mi się kosztowały dużżżżżżo mnie, chyba 19zł, ale były mniejsze.
Może zadzwoń zapytać,

czy są jakieś bardzo duże?
w naszym centrum wydaje mi się kosztowały dużżżżżżo mnie, chyba 19zł, ale były mniejsze.
Może zadzwoń zapytać,
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Szkoda, że jabłonka ni pies ni wydra
Jeśli to ten Makowiecki to faktycznie nie taka ładna jak choćby Royalty
A 121 PLN za berberysa, choćby szczepionego na pniu, to troszku wiela
Ja bym na pewno się nie zdecydowała, ale ja mam Pestkę, a nuż by się jej ten berberys spodobał i zdecydowałaby się ocenić go organoleptycznie
Dlatego mam same tanie krzewy. Buehehehehe dobra teoria, ale po części prawdziwa, kiedy mi zeżarła derenia, to pomyślałam - ok, szkoda, ale to tylko 8 złotych, gdyby kosztował z 50 to bym chyba ją udusiła 

A 121 PLN za berberysa, choćby szczepionego na pniu, to troszku wiela

Beciu, te berberysy to mają gdzieś około 120 cm, takie małe drzewko....
Może rzeczywiście powinnam wybrac się do Passiflory?
Słyszałam tez, że fajna szkółka to Kipias w Będzinie, ale jeszcze tam nie byłam....
Agata, my nie mamy Pestki, więc nam nic krzaków nie żre
Cena rzeczywiście z kosmosu, ale wiecie, raz w życiu ma się ..... któreś tam urodziny

Może rzeczywiście powinnam wybrac się do Passiflory?
Słyszałam tez, że fajna szkółka to Kipias w Będzinie, ale jeszcze tam nie byłam....
Agata, my nie mamy Pestki, więc nam nic krzaków nie żre

Cena rzeczywiście z kosmosu, ale wiecie, raz w życiu ma się ..... któreś tam urodziny

To sobie ładny prezent zażyczyłaś
.

Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Jowcia, eM sam mi go zaproponował
No grzech byłoby nie wykorzystać, nie wiadomo czy jeszcze kiedyś trafi się taka okazja

No grzech byłoby nie wykorzystać, nie wiadomo czy jeszcze kiedyś trafi się taka okazja

Jeśli tak sprawa stoi to tak,też bym skorzystała na twoim miejscu
.

Nasz mały raj na ziemi.
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Ja też, choćby trzeba było długo myśleć, gdzie go posadzić ;)