Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych
No tak , a do zapylania trzeba użyć specjalnie tuczonego trzmiela . Pomidor będzie ogromny , wyczesany ... W sam raz na konkurs ! Nagrody , wywiady ...
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Księga Guinessa 

Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Frant..
A jak się ma "produkcja" pomidorów jeśli jest tylko 1 owoc na 1 gronie..
Pytam.. bo mam 2 takie pomidory przy sadzeniu uszkodziły się i zostały tylko po 1 zawiązanym już kwiatku..
Rośnie ten jedynak..ale Ci powiem szczerze że ani on nie ogromny..ani nie szybciej wiąże..w obu przypadkach..
A jak się ma "produkcja" pomidorów jeśli jest tylko 1 owoc na 1 gronie..
Pytam.. bo mam 2 takie pomidory przy sadzeniu uszkodziły się i zostały tylko po 1 zawiązanym już kwiatku..
Rośnie ten jedynak..ale Ci powiem szczerze że ani on nie ogromny..ani nie szybciej wiąże..w obu przypadkach..

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
Rusałka , no tak ,ale pewnie były jakieś powody dla których zawiązał się tylko jeden ... Co innego gdy krzak jest '' w cugu " , mocny , zdrowy itd. Zawiązuje dużo i łatwo ... A my ograniczamy już zawiązki . Wtedy nie ma mowy , aby porosły bździągwy .
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Zawiązał się jeden..bo reszta pąków została ułamana..
takie zgrabności sadziły pomidory

takie zgrabności sadziły pomidory

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Skrzyżujcie Bawole Serce z dynią Atlantic, będzie owoc jak ta lala. 

- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Ojej, nie wiedziałm, że wywołam taką burzę obrywaniem kwiatów
Tadeuszu chłopina pracował w szklarni przy pomidorach i temu mi o tym powiedzial, ale ja go oczywiście nie posłuchałam i nie oberwałam żadnego kwiata. To jest moja pierwsza w zyciu uprawa pomidora, więc każdy owoc cieszy oko. Sąsiad równiez nie ustosunkował sie do odmiany pomidorów, tylko przyszedł i zerknął na moje pomidorki i tak rzekł. A ja nie mam bawolich serc, więc nie mógł o nich mówić.

Tadeuszu chłopina pracował w szklarni przy pomidorach i temu mi o tym powiedzial, ale ja go oczywiście nie posłuchałam i nie oberwałam żadnego kwiata. To jest moja pierwsza w zyciu uprawa pomidora, więc każdy owoc cieszy oko. Sąsiad równiez nie ustosunkował sie do odmiany pomidorów, tylko przyszedł i zerknął na moje pomidorki i tak rzekł. A ja nie mam bawolich serc, więc nie mógł o nich mówić.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
A oto mój pomidor Bawole serce z 2008 r

-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Opowiedz ile było owoców w gronie i czy regulowałeś może ich liczbę ?
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
Kozula pisała gdzieś(znaleźć teraz nie mogę )że w gronie Orange Strawbery nie powinno być więcej niż 5-7 owoców więc coś jest na rzeczy z tym obrywaniem kwiatków .
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładnie.w którymś wątku napisała mi,że ta odmiana ukazuje swój smak dopiero w dużych owocachkamma pisze:Kozula pisała gdzieś(znaleźć teraz nie mogę )że w gronie Orange Strawbery nie powinno być więcej niż 5-7 owoców więc coś jest na rzeczy z tym obrywaniem kwiatków .

- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Witam w pomidorowni
Czy pomożecie mi odgadnąć co to za odmiana? Mama mi kupiła sadzonki, ale zapomniała zapisać co to za pomidor. Ma już kilka owoców. jest niski a jego łodygi zawijają się pod spód.

Czy pomożecie mi odgadnąć co to za odmiana? Mama mi kupiła sadzonki, ale zapomniała zapisać co to za pomidor. Ma już kilka owoców. jest niski a jego łodygi zawijają się pod spód.

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
Czyli podsumowując temat obrywania kwiatów - jak ktoś chce, to może obrywać zgodnie z zaleceniami dla danej odmiany a jak ktoś nie obrywa to tys piknie jak mówią górale.MENA515 pisze:Dokładnie.w którymś wątku napisała mi,że ta odmiana ukazuje swój smak dopiero w dużych owocachkamma pisze:Kozula pisała gdzieś(znaleźć teraz nie mogę )że w gronie Orange Strawbery nie powinno być więcej niż 5-7 owoców więc coś jest na rzeczy z tym obrywaniem kwiatków ..U mnie mają po 5 kwiatków.