Ogród bez furtki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród bez furtki

Post »

Ojojoj ledwo przełknęłam widoki pięknych hortensji u Joli i Eli a tu u Ciebie kolejna dawka cudności ;:180
Aniu czy na jednym zdjęciu to może widać sośnicę?
Aniu to piękne że tyle serca wkładasz w pamiątki po bliskich. Jestem pod ogromnym wrażeniem ;:167
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danielu, Aniu,Ulu,Małgosiu, Zbyszku i Agnieszko dziękuję wam za wizytę. A tymi fotkami zachęcam was do cieszenia się urokami tych krzewow w waszych ogrodach.
Kasiu witaj kochana i wyjaśniam, ze dobrze spostrzegłaś na tym zdjęciu sośnicę. Jest jeszcze młoda i dlatego na zimę otulam ją włokniną. Nie chcę jej stracić. Znalazłam jeszcze jedno jej zdjęcie z lipca, kiedy można podziwiać jej młode przyrosty.
Obrazek

A dzisiaj kilka dotąd nie pokazywanych zdjęć moich różyczek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Teraz dwa zdjęcia delikatnej New Dawn
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ta niebieska hortensja jest ogrodową w oryginale niebieską,czy barwioną?Jak się nazywa? :wit
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aniu , czy wiesz może jak nazywają się te lilijki na pierwszym zdjęciu - oryginalna kolorystyka
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ANIU.....powiem za wszystkimi że hortensje piękne.....a mi powiedz jak się nazywa ta na ostatnim zdjęciu pięknie kwitnąca....
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo hortensja ogrodowa o którą pytasz jest orginalnie niebieska, nie stosowałam żadnych wspomagaczy aby uzyskała ten kolor. Natomiast dzisiaj nie mogę ci napisać jaka to odmiana, dopiero jak stopnieje śnieg / u nas jeszcze leży/ i usunę otuliny, to odczytam metryczkę z jej nazwą. Proszę bądz cierpliwa.

Małgosiu też nie pomogę ci z podaniem odmiany tych lilii, gdyż poginęły mi notatki z ich nazwami :oops:

Krysiu hortensja o którą pytasz to moja ulubione LIMELIGHT .Rośnie na sztywnych pędach, kwitnie niezawodnie. W lipcu ma delikatny limonkowy kolor, a dopiero póżniej przebarwia się na zgaszony róż. Nawet jak pada deszcz jej pędy są wyprostowane. Oto jeszcze kilka jej zdjęć.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łał te hortensje to jak lody śmietankowe z polewa truskawkową ;:92 nie wiem czemu ale jak spojrzę tak mi się kojarzą są piękne
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ANIU.....dopytuję bo muszę ją mieć......a jeszcze zapytam ten krzew jak długo już u Ciebie gości....
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Aniu Twój ogród to dobrze przemyślany układ rabat i roślin na nich a w dodatku widać że serducho wkładasz w komponowaniu ich. Aniu bardzo jestem ciekawa wiosennego kwitnienia tego nowego szpaleru przed ogrodzeniem.
Och jak bym chciała się jutro spotkać ;:168
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ostatnia fotka powaliła mnie na ;:180
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Ula zgadzam się z tobą, mnie też własnie w sierpniu ich kwiaty podobają się najbardziej, póżnie jak tej polewy truskawkowej ;:215 jest znacznie więcej to tracą na świeżości.

W tym roku mam zamiar wprowadzić do ogrodu znacznie więcej traw. Co prawda na wiosnę ich jeszcze nie widać, ąle w lecie i na jesieni są dominującym elementem w krajobrazie. w tej chwili moimi ulubienicami jest rozplenica japońska "Hameln", ktora świetnie komponuje się z rózami i miskanty chińskie "Gracilimus" i "Morning light", a mam jeszcze chrapkę na "Variegatus"

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu wspaniale wyglądają trawy w Twoim ogródku i przepięknie uchwycone na fotkach ;:oj Czytam, ze planujesz zwiększyć ich liczbę, świetny pomysł, to wyjątkowa ozdoba ogrodu i jesienią i zimą..... ja niestety nie mam na nie miejsca, mam tylko kilka maluszków, ale bardzo je lubię :D
Zawsze jak trafię u Ciebie na fotki hortensji to nie mogę się napatrzeć..... masz wyjątkowo piękne okazy..... Limelight to również moja ulubienica :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Bardzo fajnie wyszły kompozycje z trawkami.Ja tez planuję zakup większej ilości traw ;:138
Limelight urocza i okazała ;:138
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aniu i znowu zaszalałaś ze zdjęciami - piękne...
Wspaniały ogród ma wspaniałego fotografa - nic dodać nic ująć....
Bardzo podobają mi się te zestawienia kolorystyczne na ostatnich zdjęciach czyli róże z fioletowymi sąsiadkami.
A tak przy okazji co to za roślinka na ostatnim zdjęciu - ta niebiesko fioletowa z taką puchatą główką?
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula świetne skojarzenie. Zgadzam się z tobą.

Krysiu te hortensje pod witryną okienną są zasadzone trzy lata temu. Na początku były małymi krzewami, ale nawet nie spostrzegłam jak wyrosły na pokaźne krzewy. Twoje też takie będą.

Kasiu i widzisz jaka piękna była niedziela. Spotkałyśmy się, ale ja czuję niedosyt rozmów.Mam nadzieję, że teraz tworzy się nowy wątek ogrodowy, pełen niespodzianek/ ;:138

Aniu ja nie mam hortensji Vanillie Fraise Rehny. Moja to LIMELIGHT.

Agusiu ;:180

Agnieszko lejesz miód na moje serce. Nowe trawy posadzę wśród dużych iglaków, myślę ze będą się uzupełniać rożnorodnością form. Twarde z miękkimi, sztywne z wiotkimi. Jak to widzisz?

Ewo dziękuę, że wpadłaś. Czy już wiesz jakie trawy będziesz kupowała i czy masz upatrzoną szkółkę? Będę obserwowala twoje nowe nasadzenia.

Małgosiu te niebieskie roslinki o które pytałaś to żeniszki własnego chowu.Byłam zachwycona tym wyborem bo kwitły do samej zimy i świetnie wyglądaly z różami wśrod traw.Bardzo polecam. Wysiałam ich tak duzo, ze robilłam obwódki wokół drzew i w tłumie dobrze się prezentowały.

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”