Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
100krotko, miło mio, że zajrzałaś. Ja stoję w pierwszym rzędzie, czwarta z prawej
My też dojeżdżamy na próby do miasta. No ale nie mamy już małych dzieci, to fakt 
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozachwycałam się chórem i jego dorobkiem, a naprawdę jest się czym zachwycać
Wanda wszystko co robi, robi perfekcyjnie 
Za oknem ciemność widzę, ciemność...dobrze, że są takie doniczkowce, które mogą oko pocieszyć o tej porze roku

A my jutro jedziemy wybierać kostkę brukową...do końca roku jest promocja, można kupić bez Vat, normalnie musimy się wyrobić! Mamy upatrzony model (trochę kompromisowy, ja wolałam bardziej staroświeckie, ale one są albo za drogie, albo za jasne). Ech, ten paskudny skrzek szarej rzeczywistości...ale przecież teraz praktycznie nie można wybrać brzydkiej kostki, każda jest ładna, choć niektóre jakby...ładniejsze
Ja to już mam projekt przyszłej rabatki w Power Poincie zrobiony, i chyba zrobię tak, że róze z odkrytym korzeniem zamówię wiosną i posadzę do doniczek, bo jeśli wyrobimy sie z tą kostką do lata, no to przecież nie będę czekała cały rok, no nie? ;-)
Dobra, dosć tego gawędziarstwa, w końcu jeszcze tyle miesięcy, zanim się cokolwiek zacznie...
Zostawiam Wam moich małych przyjaciół - piecuchów

Za oknem ciemność widzę, ciemność...dobrze, że są takie doniczkowce, które mogą oko pocieszyć o tej porze roku

A my jutro jedziemy wybierać kostkę brukową...do końca roku jest promocja, można kupić bez Vat, normalnie musimy się wyrobić! Mamy upatrzony model (trochę kompromisowy, ja wolałam bardziej staroświeckie, ale one są albo za drogie, albo za jasne). Ech, ten paskudny skrzek szarej rzeczywistości...ale przecież teraz praktycznie nie można wybrać brzydkiej kostki, każda jest ładna, choć niektóre jakby...ładniejsze
Ja to już mam projekt przyszłej rabatki w Power Poincie zrobiony, i chyba zrobię tak, że róze z odkrytym korzeniem zamówię wiosną i posadzę do doniczek, bo jeśli wyrobimy sie z tą kostką do lata, no to przecież nie będę czekała cały rok, no nie? ;-)
Dobra, dosć tego gawędziarstwa, w końcu jeszcze tyle miesięcy, zanim się cokolwiek zacznie...
Zostawiam Wam moich małych przyjaciół - piecuchów

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Kwiatuch to nowy zakup czy powtarza? ;-)
Ale ze mnie gapa, szukałam hortensji, więc na różę powyżej zaniewidziałam (Tuscany)
Ale ze mnie gapa, szukałam hortensji, więc na różę powyżej zaniewidziałam (Tuscany)
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Psio-kocie zdjęcie urocze
Zawsze się tak kochają, czy tylko podczas snu?
Zawsze się tak kochają, czy tylko podczas snu?
- Ave

Te okazje...
pustoszące kieszenie...
A to wyrko to nie za małe... na dwóch ?
A to wyrko to nie za małe... na dwóch ?
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
A jaka oszczędność miejsca, gdy oba zwierzaki razem śpią
.
Z tym sadzeniem w donicach to masz rację, ale przydałoby się mieć większe donice.
Mnie udało się pozyskać donice po klonach sadzonych w przestrzeni publicznej
.
Można też latem kupić róże od razu posadzone w donice, kwiatami potwierdzającymi zgodność odmianową,
ale to wychodzi chyba drożej niż gołokorzeniowe.
W czerwcu bywają w LM róże w donicach, Palace i Castle, z tego źródła też miałam.
Jak zależy Ci na konkretnych odmianach to rzeczywiście zamówienie na wiosnę i donice,
bo trudno zdawać się na przypadek.
A dużo masz miejsca na tę rabatkę? - poproszę o przelicznik na róże - w sztukach
.
Z tym sadzeniem w donicach to masz rację, ale przydałoby się mieć większe donice.
Mnie udało się pozyskać donice po klonach sadzonych w przestrzeni publicznej
Można też latem kupić róże od razu posadzone w donice, kwiatami potwierdzającymi zgodność odmianową,
ale to wychodzi chyba drożej niż gołokorzeniowe.
W czerwcu bywają w LM róże w donicach, Palace i Castle, z tego źródła też miałam.
Jak zależy Ci na konkretnych odmianach to rzeczywiście zamówienie na wiosnę i donice,
bo trudno zdawać się na przypadek.
A dużo masz miejsca na tę rabatkę? - poproszę o przelicznik na róże - w sztukach
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Re: 100krotka - mój rozczochrany ogródek
Piękny. Sama pracujesz 100krotko w ogrodzie? Widać ogrom włożonej pracy. Przychodzi ktoś do pomocy?
Dopytuję się bo ta praco jeszcze przede mną .
Pozdrowienia
Leszek
Dopytuję się bo ta praco jeszcze przede mną .
Pozdrowienia
Leszek
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Bywa i tak, Ave, bywa i takAve pisze:A to wyrko to nie za małe... na dwóch ?

One mnie nieustannie wzruszają
Siberio, czemu zaniewidziałaś? Azalia zeszłoroczna, zakwitła niezawodnie, ale trochę inaczej, niż w sklepie - kwiaty rozwijają się jeden po drugim, nie wszystkie naraz, więc nie ma tego efektu. Mam jeszcze drugą, rózową, ale w tym roku jakaś mniej ładna jest...
Elsi, a tu Cię zaskoczę ;-) - ja nie przeliczam na róże, bo na tej rabacie przed tujami chciałabym mieć po prostu WSZYSTKO
A propos okazji, to poszerzyłam swoją kolekcję rojników

No i jeszcze mój jesienny aniołek

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
No widzę, że choć zimy jeszcze nie ma, to jednak już planujemy?
I to jakie szerokie plany! Plany na wszystko
No, no
, będzie się działo, nowa wyczesana rabata! Bardzo dobrze to wymyśliłas, żeby kupić róże już wiosną i wsadzić w donice... Ja chyba też tak zrobię z rugosami.Bo miejsca dla nich na pewno wczesną wiosną nie zdążę przygotować, a czekanie do jesieni bez sensu, a tak, jak wszystko będzie gotowe, tylko wyskoczą z doniczek na komendę "na miejsce"! 
-
x-d-a
100krotko, świetne fotki zwierzątek
Mnie też wzruszają i rozczulają takie widoczki
Jak moje były młodsze, też się tak kochały, a teraz coraz częściej walczą o dominację
No, cóż, dwa samce i nie ma zmiłuj się. Każdy chce być Alfą. Gorzej, że to ja często bywam powodem ich 'bójek', bo jeden i drugi rywalizują o moje względy 
Jak moje były młodsze, też się tak kochały, a teraz coraz częściej walczą o dominację
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
Aniołkowi załóż ciepłe gatki, bo wilka złapie... a to już będzie zupełnie inna bajka
Kamienie z rojnikowej misy budzą ciepłe wspomnienia
Kamienie z rojnikowej misy budzą ciepłe wspomnienia
- Ave

rozczulająca ta fotka ...
pomysł z rojnikami w doniczkach - chyba spapuguję, bo moje bidy na skalniaku z roku na rok... mniejsze, chyba ziemia im nie pasuje.
pomysł z rojnikami w doniczkach - chyba spapuguję, bo moje bidy na skalniaku z roku na rok... mniejsze, chyba ziemia im nie pasuje.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A moje rojniki odwrotnie, rozprzestrzeniają się na skalniaku i wchodzą na cudze terytoria. A takie donice to pewne ograniczenie i fajnie to wygląda, szczególni gdy jest kilka doniczek, każda z inną odmianą.
Ja mojego ogrodowego anioła zabrałam już do domu, żeby na wiosnę był jak nowy
Ja mojego ogrodowego anioła zabrałam już do domu, żeby na wiosnę był jak nowy