Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Post »

100krotko, miło mio, że zajrzałaś. Ja stoję w pierwszym rzędzie, czwarta z prawej :) My też dojeżdżamy na próby do miasta. No ale nie mamy już małych dzieci, to fakt ;:108
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

;:138 ja tak właśnie Wandzię typowałam :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozachwycałam się chórem i jego dorobkiem, a naprawdę jest się czym zachwycać :-) Wanda wszystko co robi, robi perfekcyjnie :-)

Za oknem ciemność widzę, ciemność...dobrze, że są takie doniczkowce, które mogą oko pocieszyć o tej porze roku

Obrazek

A my jutro jedziemy wybierać kostkę brukową...do końca roku jest promocja, można kupić bez Vat, normalnie musimy się wyrobić! Mamy upatrzony model (trochę kompromisowy, ja wolałam bardziej staroświeckie, ale one są albo za drogie, albo za jasne). Ech, ten paskudny skrzek szarej rzeczywistości...ale przecież teraz praktycznie nie można wybrać brzydkiej kostki, każda jest ładna, choć niektóre jakby...ładniejsze :;230

Ja to już mam projekt przyszłej rabatki w Power Poincie zrobiony, i chyba zrobię tak, że róze z odkrytym korzeniem zamówię wiosną i posadzę do doniczek, bo jeśli wyrobimy sie z tą kostką do lata, no to przecież nie będę czekała cały rok, no nie? ;-)

Dobra, dosć tego gawędziarstwa, w końcu jeszcze tyle miesięcy, zanim się cokolwiek zacznie...

Zostawiam Wam moich małych przyjaciół - piecuchów ;:167

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Kwiatuch to nowy zakup czy powtarza? ;-)

Ale ze mnie gapa, szukałam hortensji, więc na różę powyżej zaniewidziałam (Tuscany) ;:223
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Psio-kocie zdjęcie urocze ;:167
Zawsze się tak kochają, czy tylko podczas snu? :lol:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te okazje... :;230 pustoszące kieszenie... :uszy
A to wyrko to nie za małe... na dwóch ? ;:7
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

A jaka oszczędność miejsca, gdy oba zwierzaki razem śpią :lol: .
Z tym sadzeniem w donicach to masz rację, ale przydałoby się mieć większe donice.
Mnie udało się pozyskać donice po klonach sadzonych w przestrzeni publicznej :wink: .
Można też latem kupić róże od razu posadzone w donice, kwiatami potwierdzającymi zgodność odmianową,
ale to wychodzi chyba drożej niż gołokorzeniowe.
W czerwcu bywają w LM róże w donicach, Palace i Castle, z tego źródła też miałam.
Jak zależy Ci na konkretnych odmianach to rzeczywiście zamówienie na wiosnę i donice,
bo trudno zdawać się na przypadek.
A dużo masz miejsca na tę rabatkę? - poproszę o przelicznik na róże - w sztukach :lol: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
leon
50p
50p
Od: 26 paź 2011, o 13:49

Re: 100krotka - mój rozczochrany ogródek

Post »

Piękny. Sama pracujesz 100krotko w ogrodzie? Widać ogrom włożonej pracy. Przychodzi ktoś do pomocy?
Dopytuję się bo ta praco jeszcze przede mną .
Pozdrowienia
Leszek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ave pisze:A to wyrko to nie za małe... na dwóch ? ;:7
Bywa i tak, Ave, bywa i tak :;230

Obrazek

One mnie nieustannie wzruszają ;:167 Oliwko, tak, to są kumple, mają wspólną budę, wspólną michę, i wspólnego weterynarza :-) Jak się nudzą, to sie ganiają i miziają, po prostu cudo.

Siberio, czemu zaniewidziałaś? Azalia zeszłoroczna, zakwitła niezawodnie, ale trochę inaczej, niż w sklepie - kwiaty rozwijają się jeden po drugim, nie wszystkie naraz, więc nie ma tego efektu. Mam jeszcze drugą, rózową, ale w tym roku jakaś mniej ładna jest...

Elsi, a tu Cię zaskoczę ;-) - ja nie przeliczam na róże, bo na tej rabacie przed tujami chciałabym mieć po prostu WSZYSTKO :;230 Bedzie tam ze trzy azalie, mały jasminowiec o pełnych kwiatach - Biały Karzeł, już go mam w dużej donicy. Oprócz tego w centralnym miejscu będzie magnolia gwiaździsta, no i śliwa dziecięca, ale nie szczepiona tylko krzaczasta, i hortensja Annabelle (a może ze dwie). No i byliny - liliowce, floksy, rozchodniki, funkie, żurawki, łubiny, chryzantemy...tak na oko wygląda na to, że się pomieszczą. Jeszcze mam przed domem miejsce na kolkwicję no i - do sedna - kilka róż, największa spośród nich to Margueritte Hilling.

A propos okazji, to poszerzyłam swoją kolekcję rojników :-)

Obrazek

No i jeszcze mój jesienny aniołek

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No widzę, że choć zimy jeszcze nie ma, to jednak już planujemy? :wink: I to jakie szerokie plany! Plany na wszystko :) No, no ;:224 , będzie się działo, nowa wyczesana rabata! Bardzo dobrze to wymyśliłas, żeby kupić róże już wiosną i wsadzić w donice... Ja chyba też tak zrobię z rugosami.Bo miejsca dla nich na pewno wczesną wiosną nie zdążę przygotować, a czekanie do jesieni bez sensu, a tak, jak wszystko będzie gotowe, tylko wyskoczą z doniczek na komendę "na miejsce"! :lol:
x-d-a

Post »

100krotko, świetne fotki zwierzątek :lol: Mnie też wzruszają i rozczulają takie widoczki :D
Jak moje były młodsze, też się tak kochały, a teraz coraz częściej walczą o dominację :evil: No, cóż, dwa samce i nie ma zmiłuj się. Każdy chce być Alfą. Gorzej, że to ja często bywam powodem ich 'bójek', bo jeden i drugi rywalizują o moje względy :;230
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Pozdrów piecuchy
Moje też tak lubą Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Aniołkowi załóż ciepłe gatki, bo wilka złapie... a to już będzie zupełnie inna bajka :lol:
Kamienie z rojnikowej misy budzą ciepłe wspomnienia ;:224
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rozczulająca ta fotka ... :D
pomysł z rojnikami w doniczkach - chyba spapuguję, bo moje bidy na skalniaku z roku na rok... mniejsze, chyba ziemia im nie pasuje.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A moje rojniki odwrotnie, rozprzestrzeniają się na skalniaku i wchodzą na cudze terytoria. A takie donice to pewne ograniczenie i fajnie to wygląda, szczególni gdy jest kilka doniczek, każda z inną odmianą.
Ja mojego ogrodowego anioła zabrałam już do domu, żeby na wiosnę był jak nowy :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”