Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

:wit Basiu, a u mnie zapowiadają się jabłuszka!!!!! :heja
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu melduję ,że róże zakupione ,i czekają na właścicielkę... ;:136
Wszystkie maja pąki ,w tym roku zobaczysz ich piękno...ja musiałam na niektóre czekać 2 lata... :wink:
Kupiłam sobie Cl. Negritiankę i już siedzi w ziemi...ale trudno było... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu wielkie dzięki za miło spędzony czas przy kawusi i za doniczki bo za to co w nich jest to nie dziękuję. ;:196
Czereśni zapowiada się dość trochę to pewnie każdemu gościowi coś nie coś dostanie się do skosztowania. A poza tym wszystko ślicznie rośnie i kwitnie to co ma kwitnąć, azalie śliczne a koperkowa piękność ma śliczny kolor kwiatów, taki żywy czerwony. Róże pięknie rosną i też zbierają się do kwitnięcia a na nowe zakupy już trochę miejsca się zrobiło bo dość dużo wywiozłam. ;:138
Zdążyłam tylko dobrze powsadzać do różnych doniczek i musiałam obficie podlać prawie cały ogródek, tak sucho jak na Saharze. ;:3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

BASIU....łączka z kwiatkami urocza ale zapach koszonej trawy to jest to co bardzo lubię...to moje dzieciństwo spędzone przy sianokosach...u mnie na działce mogą kosić co trzy dni i nikt nie protestuję...
mój ENKIANT chyba nie przeżył jest suchy....czy ma jeszcze szanse odbić z korzenia :?: :?:
..no i ta KOPERKOWA ....łechce moją kieszeń, jak ją gdzieś dorwę to się na nią puszczam ;:108 ;:108

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tosia myślisz już o następnym koszeniu, bo Ty porządnicka jesteś, a ja lubię trochę nieładu :) chciałabym artystyczny...ale nie wychodzi :;230
U Ciebie jabłuszka, a u mnie czereśnie :heja i to wcześniej :D

Jagusia piwonia delikatna rozwinęła się dzisiaj :D zrobiłam jej sto fotek...co jedna, to gorsza ;:223 żeby taka piękność była aż tak niefotogeniczna :roll:

Majka dziękujesz za doniczki, a pustych zapomniałaś zabrać :) a ja specjalnie je wyłożyłam na zewnątrz, aby nie zapomnieć :;230 następnym razem musisz przyjechać na dłużej, nakopiemy więcej...sama widziałaś, ile tych maluchów u mnie rośnie.
Wieczorniki wsadzone w kilku miejscach. Zakwitną jeszcze w tym roku?

Iza bardzo lubię kwiecistą łąkę, ale w końcu jednak trzeba skosić trawę :) z pierwszym koszeniem wstrzymuję się dość długo, bo na trawniku posadzonych jest mnóstwo krokusów i muszę zaczekać do zaschnięcia pędów.
Coś mi się obiło o oczy, że Święto Róż obchodzimy w Pszczynie :uszy

Iwonko wyrywam niezapominajki z korzeniami i na kompost :) i tak już zdążyły się wysiać.
Brałaś ode mnie białego zawilca, który kwitnie teraz i japońskiego też. Japoński ma duże liście i zakwita póżnym latem, na różowo. Chyba go widziałam u Ciebie, ale nie pamiętam, w którym miejscu :roll:

Kasia jak już pisałam, u nas były tylko powojniki o pojedynczych kwiatach. Kosztowały 21 zł , podobno w Obi były trzy razy droższe :roll: To chyba niezbyt drogo, a rośliny ładnie rozkrzewione i kwitnące, z mnóstwem pąków.

Ola wykoszony trawnik taki jakiś goły, ale stokrotki na pewno już za chwilę pojawią się z powrotem :D
Za piwonię delikatną płaciłam 25 zł i mogę Ci przesłać namiar na szkółkę. Mają dużo odmian i fajne sadzonki, zakwitające już w następnym sezonie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tajko po skoszeniu faktycznie, przestrzeni więcej, ale czar natury znika :) a ja z tych, co lubią trochę krzywo, bez formowania i kwieciście :D na trawniku stokrotki lubię, ale z rabatek wyrywam. One takie mocarne i żarłoczne, chciałyby zawładnąć każdym skrawkiem ziemi :)

Jadzia jedyną różą, która pokazała kolor, jest RU, kupiona z dużymi pąkami w Łosiowie. Kilka innych też ma pąki, ale do kwitnienia im daleko. Natomiast mszyc mam miliony. Pryskałam już trzy razy wodą z mydłem ogrodowym. Niby padają, a za dwa dni znów ich pełno. Chyba trzeba będzie sięgnąć po Decis ;:108

Marzanka łączka odrośnie, ale pierwsze wrażenie po skoszeniu nie było miłe :wink:
Enkiant pochodzi z wystawy z Chorzowa, zostanie wspomnieniem dobrze zorganizowanych śląskich kiermaszów :)

Nela ;:196 jestem Ci baaaardzo wdzięczna :) i mam nadzieję, że wkrótce dotrę do Pszczyny :) cieszę się z zakupów wyjątkowo, bo przecież nie tak łatwo spotkać róże w donicach z pąkami :D
Negritanka ładna, i tak długo kwitnie :)

Krysiu naturalnego trawnika mi żal, ale zapach koszonej trawy tez mnie rozaniela :) i kojarzy sie z latem i wakacjami :D
Nie mam pojęcia, czy enkiant odbije z korzeni :roll: u mnie rok temu przemarzły tylko pąki kwiatowe. Czy on w ogóle puszcza nowe pędy od korzeni? Muszę dzisiaj sprawdzić.

Niefotogeniczna piękność ;:14
Obrazek

Obrazek

Za to ten uwielbia pozować :D
Obrazek

Widoczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to moja, świeżo ukończona, pergola pod wisterię
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Koperkowa śliczna jest...kiedyś ją sobie kupię :uszy
A zauroczyła mnie pergola z ławeczką.....ale cudo :shock: ;:138
Jak ciut zarośnie....siedziec,patrzec.....ech....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Pergola cudna, jeszcze jak zarośnie ;:138 ;:196 hortensje już kwitną? Moje ledwo listki puściły.
Tak się cieszyłam, że mój klematis w pąkach, a tu wszędzie kwiaty :;230
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Pergola super ;:215 Wygląda solidnie. A glicynia to juz w tym roku zrobi zadaszenie :D

Bardzo proszę o namiary na piwonię delikatną ;:108
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA co zagladam to jestem w szoku . Co Ty wyprawiasz . Kącik super i już mnie ciągnie do Ciebie ,żeby sobie posiedzieć na tej ławeczce a jak jeszcze zakwitnie wisteria to dopiero będzie widok i zapach . Ona chyba pachnie albo nie . Gdzie sie podziały Twoje ogrodowe łobuzy dawno ich nie pokazywałaś Adaś i caryca wszech działek . Trochę żarówiasto wyszła ta piwoniowa czerwień daje po oczach ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Posiedziałam na ławeczce pod glicynią. Glicynia bardzo przyjemnie pachnie. Jednak mnie się bardziej podoba stolik pod czereśnią. Pięknie i przy dzisiejszym upale cieniście.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu czy ta koperkowa to piwonia bo jeszcze takiej nie widziałam ,pergola
śliczna i jeszcze z ławeczką chętnie bym tam posiedziała ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

...koperkowa ...łechce po kieszeni.....
...a jak romantycznie się robi pod glicynią...Basiu tylko tam nie nawywijaj czego :;230 :;230
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Basia, pergola wygląda odjazdowo. Płaczę nad moją wisterią. Nie ma żadnego listka. Myślę kupić nowe sadzonki, bo marnie na nią patrzeć. Tak pięknie rosła w tamtym roku.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Basiu koperkowa piwonia jest niesamowita...takiej jeszcze nie widziałam...Czy ona jest tak bezproblemowa ,co ta zwykła... :?: i czy nie kaprysi ...?
A ławeczka zrobiona własnoręcznie... :shock: Ale kącik się stworzył na nasiadówy...tylko kiedy siadać ,gdy wciąż pracy mnóstwo... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”