Działka Mieci

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutal
100p
100p
Od: 1 sty 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Mieci

Post »

Witaj Mieciu! Często będę zaglądała do Twojego ogrodu, bo bardzo w nim pięknie :D Dokładnie obejrzałam Twoje nasadzenie i nie dziwię Ci się , że zachorowałaś na hosty. Mnie ta choroba trzyma od dwóch lat. Kupowałam i sadziłam, od ubr przy każdej powsadzałam etykietkę z nazwą, bo nie sposób zapamiętać wszystkie odmiany. Zauważyłam, że Ty również powtykałaś "pamięć"
przy wielu roslinach. Pozdrawiam serdecznie. Na pewno będę tu wracać. :D
Pozdrawiam i zapraszam. Danuta
Wizytówka ogrodu Ogrodowy busz
Awatar użytkownika
falkenburg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2009, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

mieciak49 pisze:Ten języcznik mnie też ciekawi,na etykiecie nic nie było oprócz cyfr i kodu,i tego że z Holandii,sama się domyślam że to języcznik(jakaś paprotka),dlatego go drapnęłam.Te końcówki serii to dobra rzecz,z 19.90 na 5 zł,muszę tam teraz często wpadać bo już zaczynają się kwiatki i personel je często wymienia,klientów bardzo dużo.Jestem tylko ciekawa, czy on jest zimotrwały?
Mieciu to paproć domowa - zanokcica gniazdowa - niezimotrwała, ale fajnie rosnąca. Trochę o niej tutaj:
http://www.rajskiogrod.sklep.pl/kwiaty/ ... nidus.html
Małgorzata i Krzysztof
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

danutal-cieszę się,że wpadłaś do mnie,tym bardziej,że jesteś hostowo zakręcona,musisz założyć sobie swój wątek, to będziemy nawzajem oglądały swoje hosteczki.ja swoje ,,pamięciowe,, tabliczki robię z czarnych doniczek,a napisy białym korektorem,bardzo dobrze zdają egzamin
Krzysiu-dziękuję za nazwę dla mojej roślinki,szkoda, że nie jest to języcznik,ale w lecie i tak wyląduje na działeczce a potem do domku :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz Mieciu, że dziś właśnie ja wpadłam do liroja po drodze i po nasiona, a trafił mi się śliczny storczyk za 5 zł, końcówka serii ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Iwonko-te końcówki serii to super sprawa,Twój storczyk za 5 zł jest nawet ładniejszy od tych za 28 zł.Będę często tam nadal zaglądała,w innych sklepach jeszcze pustki :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i ja już pomału zaczynam polować na okazje, zawsze coś ciekawego się upoluje, a ten sklep akurat po drodze ;:3 i aby do wiosny
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Nareszcie mamy troszkę pierzynki,od wczoraj ładnie padał śnieżek,może osłoni nasze roślinki przed tym dużym mrozem
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może niech już lepiej przyjdzie wiosna, można uznać, że zima już była, mróz był, śnieg jest i starczy co???? ;:223
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Niech ta zima jednak lepiej się wyszumi,żeby nam póżniej nie psuła szyków w kwietniu lub maju
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale ja już zaczynam się bawić w wysiewanie i za chwilę nie będę miała miejsca na parapetach, więc wolała bym do namiotu wynieść co nie co
Obrazek
Obrazek
I tak prawie na każdym oknie :?
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

No to ja się wyraźnie wyciszyłam w tym roku, i nie planuję żadnych wysiewów do połowy marca ;:108 Sama siebie podziwiam bo w ubiegłych dwóch sezonach nie miałam gdzie szpilki wcisnąć o tej porze :;230 Cierpliwość jest cnotą ogrodnika :wink: Taka ze mnie cnotliwa kobieta :;230
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Zima musi być ...sporo roślin potrzebuje przemrożenia a by rozpocząć nowy okres wegetacyjny , a i nasionkom też trzeba przeprowadzić stratyfikację .
Oj Mieciuto dałaś czadu z tym wysiewaniem ...ja też muszę ..tylko ciągle coś mi przeszkadza ...sama nie wiem ...już wiem "leń " :;230
a to Marzenka "dorzuciła " "cnotliwa Kobietka" ...a może tak samo jak u mnie coś przeszkadza :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie Miecia tylko ja zgłupiałam :;230 , to tak z tęsknoty za wiosną mi się w głowie miesza, a sieję pierwszy raz w tym roku, zawsze kupowałam ale w tamtym roku troszkę zebrałam nasion a i kupiłam małe co nie co no i tak poszło
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Ja to już od stycznia zgłupiałam też z wysiewami,nie mówiąc o pażdziernikowych i grudniowych wysiewach nasion host.
Z jednorocznych mam już wysiane-szałwia omszona,heliotrop,begonia stale kwitnąca,bardzo ładnie wzeszły mi nasiona serduszki,którą wysiałam jesienią i zostawiłam w altance,będąc w styczniu na działce przyuważyłam te siewki i wzięłam je do domu,pięknie podrosły i już je popikowałam.
Widzicie więc że już trochę wiosny mam w domu

Obrazek zaczyna wschodzić begonia

Obrazek serduszka

Obrazek hosty

Obrazek z lewej krokosmia Lucifer,na prawo trytoma

Te plamy na listkach host to woda z kranu,odstała w butelce plastikowej
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Mieciu!!!, no to już coś masz, ja na razie wysiałam i czekam, czekam, czekam ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”