Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Cudne te Twoje tarasowe niebieskości, Neli!
Lavender L. rzeczywiście wyrasta na prawdziwą piękność! Misska :lol: Pachnie?
Otello też dzielnie się trzyma! A co to za róża w tle? - po lewej, u góry?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja zamówiłam Louisa... źle zrobiłam ?
Nelu, to chyba pnąca tak ? czy się mylę... :roll:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu bardzo dziękuje ,ale krzaki już zamówione...a miejsca ledwo... :D

Grażka miałam taki zamiar,nie mogłabym ot tak wyrzucić ładny zdrowy krzaczek,zrobię parę sadzonek...i będę rozdawać...jeżeli się przyjmą :wink:
Izka ...pachnie ,pachnie...Othello wygląda jak wielka pokraka ale zakończona pięknymi kwiatami,włąśnie to decyduje o tym ,że wciąż mam ją w ogrodzie...bo kwiatów zatrzęsienia raczej nie miała...jak zawsze... :;230
Po lewej u góry to Rosarium Uetersen,widoczna z daleka ,a z bliska urzeka kwiatem,raczej ... klastrem kwiatów... :roll:
Gabrysiu Odier raczej pnący ,u mnie przynajmniej się tak zachowuje,ale jest naprawdę piękną różą ,a jej zapach jest odczuwalny z paru metrów...Nie cięłam jej w ogóle ,ale długi pęd puściła w tamtym roku...Kwitła na całej jego długości .Chyba musisz jej wygospodarować większy plac... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale u ciebie jeszcze dużo kwiatów :roll:
Przepięknie wyglada Iceberg. Ciekawe, czy uda mi się kupić go na targach w Skierniewicach. Zawsze był w Auchanie. Teraz cisza.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

A u mnie akurat Louis Odier zdrowa jak rydz... I bądź tu człowieku mądry... Lazurowo niebieska szałwia cudna :D A dla żeniszków medal za odwagę, wytrwałość i poświęcenie. Wywaliłam z donic przekwitnięte resztki petunii, dosadziłam aksamitki - pojawiła się zupełnie inna, urocza jesienna opowieść :D
Nelu... zabierz mnie ze sobą na tą wyspę... ;:180
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Witaj Nelu ;:138 masz faktycznie cudne róże ja właśnie wróciłem z domu wszystkie zakupy posadzone :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

NELUŚ Dzięki za super spotkanie . Ciesze sie ,ze mogłam Was obie z Anią poznać i Twojego uroczego M ;:196 . Różyczki w wodzie a w poniedziałek albo jutro do ziemi . Kupiłam też John Laing a zapach Fishermansa czuję jeszcze teraz .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Z daleka nie poznałam RU, ale faktycznie przyciąga wzrok :D
Z Lavender zaklepuję pędzik ;) :lol:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu tak się wydaje ,bo jedno na drugim... :D Oprócz róż chciałabym ,aby i inne kwiaty mogły dopełnić końcówkę kwitnienia krzaków różanych...Jeżeli nie dostaniesz Iceberg w Skierniewicach,mogę popytać w pobliskiej szkółce różanej...
Izka zazdroszczę Ci tej zdrowej Odier ,u mnie prawie bez liści,wciąż je urywam ,ale np.rosnąca niedaleko Westerland nie podłapała od niej plamistości...warto kupować zdrowe róże :D
Dzięki za pochwalenie... ;:196 Petuni w tym roku nie miałam ,pewnie jej by też nie było ,ta wilgoć i zimno wykańcza ją... :wink: Ale żeniszki są super od wiosny do przymrozków...Za rok kupuję więcej sztuk,w sianie się nie bawię,bo pewnie średnio wyrosną,i późno by zakwitły...
Nie ma sprawy...jedziemy na wyspy...,ale za rok... :tan ,pewnie więcej chętnych się znajdzie... ;:162
Adrianie jakiś Ty szybki,w końcu trochę tych zakupów porobiłeś...Moje uznanie... :uszy
U mnie jeden dzień zajmuje chodzenie z doniczką i szukanie wolnych miejsc... :D
Jadziu mnie było równie miło... ;:196 ,pozdrowienia od M,przymiotnik ...uroczy bardzo mu przypadł do gustu... :;230
Jednak skusiłaś się na tę różę historyczną...Teraz patrzeć ,jak Twój ogród zdominują stare róże....oczywiście jeżeli się wszystkie patyki przyjmą... :wink:
Izuś jak się cieszę ,że w końcu coś ode mnie chcesz... ;:138
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 Nelu, uwielbiam niebieskości! Także pamietaj i o mnie! Dzięki za piękny dzień i bardzo się cieszę,że Was wszystkich poznałam! ;:196 Wiciokrzew bardzo by mnie interesował - mam miejsce :;230 :;230 Ale musisz mi powiedzieć jak to zrobić! Pozdrawiam Ciebie i Twojego Męża! Fajni jesteście! :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

aleb-azi pisze:A u mnie akurat Louis Odier zdrowa jak rydz..
U mnie też zdrowa ,zachowuje się jak dobrze rosnąca pnąca a kwitnie,że klękajcie narody.
Piękne róże Nelu pokazałaś na koniec sezonu. :wit
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No co Ty, Neli? :shock: Przecież mam od Ciebie to i owo ;) Juz nie pamiętasz jak w pośpiechu ganiałyśmy do RU po patyczki? :lol: A dalia wreszcie ma jakiś pączek, może zdąży zakwitnąć, to się pochwalę :D Aha! Z pomarańczowego kosmosu zebrałam nasionka! :tan Będzie ich więcej w przyszłym roku, chociaż jeszcze nie wiem gdzie :lol:
I mam jeszcze coś, czego nazwę mogłabyś mi podać ... To były małe siewki jakiejś żółto kwitnącej rosliny. Toto urosło i ma się dobrze, tylko nie wiem co to jest :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj dzień minął bardzo atrakcyjnie na wystawie jesiennej w Chorzowie w towarzystwie świetnych babek ze Ślaska,a były nimi Eukomis-Halinka.Tosia1-Ela,Jakuch-Jadzia,Anka, i oczywiście panowie dzielnie nam wtórujący Adrian ,i dwaj mężowie ,którzy byli zachwyceni naszymi tematami ogrodniczymi i nie tylko... nie mówiąc o zakupach :D
Stoisko z różami cieszyło się największym powodzeniem...najwięcej czasu spędziłyśmy właśnie tam...służąc również jako świetna pomoc sprzedającego ,informując klientów jakie róże są najlepsze... :lol:
Obrazek
Tosia zastanawia się ,czy ilość badyli jest wystarczająca do miana róży-1 gatunek...... :;230

Obrazek

Przy okazji śmiechu było co niemiara ...

Obrazek

Musiałyśmy oblać nasze super spotkanie ...kawą...niech Was piwko nie zmyli... :wink:

Jako,że jak wszyscy wiecie ogród mój wypełniony po brzegi...,postanowiłam zapełnić parapety wewnątrz domu i kupiłam tylko 2 sadzonki...i patrzyłam z wielkim smutkiem na koleżanki objuczone torbami... :roll:
Nabyłam Stevie ,słodką roślinę,jej liście są słodsze od cukru i można śmiało ją wykorzystać do słodzenia np.herbaty
Druga roślina to starzec kulkowy,wiszący...kupiony na stoisku z kaktusami(nazwa wyjęta z ust sprzedawcy... :lol: )Zdjęcia będą jutro...jeżeli kto ciekaw... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale Wam dobrze było :roll: , przy tym stoisku też pewnie byłabym najdłużej ;:224
Pokaż te roślinki, cekawi mnie ten starzec.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 ;:196 Super to opisałaś i pokazałaś!! :wit ;:65 ;:19
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”