Ogródek Pszczółki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.3

Post »

Neluś, ja już się zabrałam za przesadzanie w tym roku, wysokie z tyłu, niskie z przodu, niebieskie i żółte razem, białe a raczej kremowe i bordowe
razem, czerwone i żółte razem no i na koniec rózowe i fioletowe też razem.
Coś tam sie jeszcze pęta w innych kolorach niestety. Bedzie chyba też przesadzanie ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Wiesiu dziękuję za informacje o pysznogłówce. U mnie niestety się nie rozsiewa. Połączenie różowej peonii i fioletowego iryska cudne. Jest to mój ulubiony zestaw kolorystyczny. Połączenia na drugim zdjęciu też piękne. Piękne nie tylko ze względu na kolor ale i także ze względu na fakturę.
Buziaczki Elżbieta.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Elu, może plewisz za mocno wokół pysznogłówki? Ja mam co roku kilka nowych roślinek z nasion. Róż i fiolet będzie w tym roku
królował u mnie na jednej z części rabat, jeśli tylko się uda. Poprzeplatany trochę srebrą i bielą dla złagodzenia całości. :D

Zapraszam na nastepną część spaceru po Parku Bagateli.
Ciekawa architektura w jednej z jego części.

Obrazek

Przycięte pod linijkę cisy, ale podejrzewam że są cięte z lazerem a nie z linijką :;230

Obrazek

Ciekawe tulipanki jak z plastiku

Obrazek

Różana aleja, trzeba będzie wrócić później

Obrazek

Jeszcze jedna rabatka w troszkę innych kolorkach

Obrazek

Jeszcze inne tulipanki

Obrazek

Rabatka w sekcji uśpionych irysów

Obrazek
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne widoki Wiesiu... ale żurawki w doniczkach cudne... ta jaśniejsza miodzio...
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WIESIU!
Piękne wszystkie fragmenty ogrodu na zdjęciach ale ta aleja różana wspaniała. ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Gabi, żurawek mam tylko kilka, ale staram się wybrać te co mi się najbardziej podobają. A na tą różową 'Georgia Peach',
ślinka mi pociekła od razu ;:108

Krysiu, jakbym miała tyle miejsca co w tym parku też bym zrobiła taką piękną aleję u siebie ;:138
Wątki Pszczółki
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Wiesiu podobają mnie się te cisy i różana alejka. W rabatkach róż i fiolet połączysz z szarością i bielą ,bardzo ciekawie to będzie wyglądać. Ja spróbuję do różu i fioletu dodać kropeczkę amarantu.Życzę miłego wieczoru Elżbieta
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Przepięknie!! ;:63
Znowu się czymś zarażę ;:224
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Wspaniale spaceruje się po twoim ogródku pełnym pięknie skomponowanych roślin a tu jeszcze jak zwykle pokaz uroczych miejsc.Dokladnie tak jak piszą moje poprzedniczki to daje wiele do przemyśleń i zaaranżowanie swoich rabatek.Już się nie mogę doczekać fotografii z wille fleurie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

To jest tak...gdy już będziemy miały rośliny kwiaty ,które już zupełnie nam wystarczą...w tedy będzie czas na reorganizację patrząc z perspektywy...(jeżeli u nas da się tak spojrzeć, :;230 chyba ,że zza płotu u sąsiada...)Najbardziej z parku podoba mi się aleja różana,pewnie z rozpiętymi ramblerami sądząc po długości pędów.Nawet takie giganty mogą rosnąć w naszych ogrodach ,byleby im zapewnić taką solidną podporę...i porządne cięcie... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

abeille pisze:

I żuraweczki jeszcze w doniczkach. Trzeba będzie je przesadzić bo na tarasie są za bardzo na słońcu

Obrazek
Małe dzieło sztuki. Choć zdjęcia z Parku Bagateli zapierają dech, to Twoja kompozycja doniczkowa zauroczyła mnie.
A tak na marginesie to gdybym miała taki park blisko to chyba mieliby trudności z wygonieniem mnie...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:heja Wiesiu, z tego wszystkiego użyłam słowa angielskiego zamiast francuskiego. Czekam na zdjęcia z sąsiedniego miasta.
Konkursy na pewno mobilizują. Na Twoją żuraweczkę też mi cieknie ślinka, ale wierzę, że kiedyś pojawi się i u nas. W ostatnich
latach zdobyłam rośliny, które marzyły mi się od bardzo wielu lat.
Piszesz o wizycie Dali z M. Podzielam Twoje zdanie, że to przemili ludzie.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Wiesiu to wspaniałe że u Was tak dbają o parku i tworzą tak cudne kompozycje :)to godne naśladowania, choćby przez nas :lol:
Żurawka ta różowa przepiękna.... nawet w donicy wygląda pięknie a i słoneczko nie widać żeby jej przeszkadzało :)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Eluś, taki żywopłot z cisów albo różana aleja doskonale podkreślają strukturę ogrodu i punkty perspektyw które przyciągają oko.
Wiem dobrze po Twoim pięknym ogrodzie który uwielbiam, że jesteś na to bardzo wrażliwa. Czekam z niecierpliwością na Twoje
ciekawe rozwiazanie kolorystyczne z amarantem.
Serdeczne Cię pozdrawiam ;:196

Moniu, ciekawe rozwiązania są warte podpatrywania, a Ty idziesz jak burza ;:138 podziwiam ;:108

Stach1948, Witaj Staszku? dziękuję za słowa uznania, jest mi bardzo miło je słyszeć ;:108

Aneczko, skoczę zrobić fotki Ville Fleurie jak tylko pogoda sie troszkę poprawi. Teraz jest za zimno i za wietrznie na takie spacery.
Ale liczę że już niedługo będzie lepiej ;:65

Neluś, Ty jesteś ogromną optymistką. :uszy Czy wierzysz naprawdę że jednego dnia będziemy miały rośliny które zupełnie nam wystarczą ?
Jesteś mistrzynią cięcia i dałabyś sobie spokojnie radę z takim ramblerem, choć myślę że to niekoniecznie są ramblery tylko jakieś wysokie pnące.
Nastepnym razem dla ciekawości zajrzę czy podpisane ;:108

Izuś, dziękuję... bardzo jesteś miła ;:196 do takiego parku to można by było i codziennie chodzić i podgladać. Tyle jest w nim różności i
uciechy dla oka ;:138

Adrianno, nie przejmuj się, to zdarza sie każdemu, ;:108 Widziałam już tą żurawkę w forumkowych ogródkach, może jeszcze przywieziona,
albo zamówiona za granicą, ale na pewno szybciutko dojdzie do Polski. Jest bardzo popularna u nas szczególnie na różnych targach jest jej pełno
i ma powodzenie więc polscy szkółkowcy pewnie jej nie przeoczą i będzie szybciutko w handlu. Prawda, że Dala jest wspaniałą dziewczyną ;:162
Szkoda że tak daleko mieszka ode mnie, bo pogaduchom nie byłoby końca. :P

Aluś, jak dotąd nie ma ostrego nasłonecznienia, bo słońce dopiero zaczyna grzać, i żurawka jeszcze daje sobie radę. Ale latem w południowych
godzinach na tarasie ona by bardzo cierpiała. Mam jeszcze trochę czasu by rozsadzić tę donicę i znależć jej lepsze miejsce, bardziej godne tej piękności
bo zależy mi aby miała cały czas taki piekny różowy kolor. ;:3

Życzę wszystkim miłym gościom spokojnej nocki a nocnym markom udanego buszowania po ogrodach ;:19
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Po takim parku ,to można spacerować i podziwiać bez końca. :P ;:138 ;:138 ;:138