Ogród Marii Michalskiej
Re: Ogród Marii Michalskiej
Dzisiaj niedziela Wielkanocna a tu noc zapowiada się minus 4 stopnie co to będzie czy nie pomarznie to co już wyszło ?????? zobaczymy. 

- Ania.S
- 200p
- Od: 18 sie 2009, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Niestety Marysiu
zimnica dzisiaj była straszna i jeszcze ten śnieg sypał
Prawdziwy kwiecień-plecień

Prawdziwy kwiecień-plecień

Fiołeczki, hoje i reszta, Moja kolekcja fiołków afrykańskich i hoi
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Witam,piękny ogród.A co do piwonii ja mam ciężką gliniastą nie nawożę i kwitną bardzo dobrze,tylko u drzewiastej nic się nie dzieje.Michalska pisze:reasumując opinie forumowiczów to na bogactwo kwitnienia wpływ ma ziemia /chyba lekka przepuszczalna i nawóz do kwitnących uzupełniany w m-cu sierpniu, wrześniu
kiedy kształtują się pąki kwiatowe. Ja jak już wspominałam czekam na kwitnienie żółtej pozdrawiam
Bożena
Witaj jak mam rozumieć" że u piwonii drzewiastej nic się nie dzieje " tzn nie kwitnie ?????????
A co do reszty to fajnie że dają Ci kwiaty mimo ziemi gliniastej
A co do reszty to fajnie że dają Ci kwiaty mimo ziemi gliniastej

- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu...czy znów czasem coś nie wymarzło.Michalska pisze:U mnie dzisiaj byłam na działce i kwitnąca przylaszczka już się osypuje i pewno nie zdążę zrobić zdjęcia.

Zeniu mam w aparacie i zrobiłam zaledwie parę ale to nie jest komfort w tym czego bym oczekiwała.Fatalna pogoda i trudno jest uchwycić w najlepszym stadium kwitnącą roślinę. Natomiast w moim rejonie na Święta pogoda była fatalna nie można było nosa wychylić. 

Jacku P będąc dzisiaj na działce patrzyłam na przekwitającą przylaszczkę i patrzę a tu młoda roślinka przylaszczki z ub.roku będę chuchać dmuchać żeby się rozrosła.A jest w ostatnim działkowcu o przylaszczkach. A zobaczyłam duże przyrosty clematisa "Arabella" a to mnie ucieszyło. 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie clemki ruszyły już na całego - nawet te kwitnące później
Pogoda płata figle, ale mam nadzieje że przymrozków juz nie będzie !
Pozdrawiam

Pozdrawiam

U mnie dzisiaj patrzyłam że klemki wychodzą dopiero z ziemi.Dopiero dzisiaj co nieco 10 stopniowa ciepłota ale chwilami powiewał chłodny wiatr.
Trochę posprzątałam na działce .Ani jeden żonkil nie kwitnie jedynie ciemierniki. pozdrawiam
Trochę posprzątałam na działce .Ani jeden żonkil nie kwitnie jedynie ciemierniki. pozdrawiam

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu..fajnie że już twoje clematisy dają oznaki życia a nawet przyrastają.
. U mnie jeszcze nic po nich nie widać..żyją, nie żyją.
. Dobrze że chociaż ciepło się zrobiło może nareszcie ta wiosna ruszy jak na wiosnę przystało.
.

Zenia ja też mam takiego clematisa który nie widać że się budzi ale wiem że od korzenia to wyskoczy na pewno tylko cierpliwości. 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
widzę, że wiosennie już u Ciebie