U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Powojnik, fajnie zagęszczony. U mnie zaczął kwitnąć po raz pierwszy tangucki. Myślałem, że będzie tradycyjnie żółty a on jakiś lila :shock:
Już miałem nic nie kupować w tym roku, a tu widzę dziś - hortensja (chyba ogrodowa) 'Variegata' za 6,99. I jak tu nie kupić ;:223
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku piękne widoki masz blisko siebie tylko pozazdrościć.Kwiaty też ładnie prezentują się w ostatnich promykach słoneczka .Clematisy te balkonowe ładnie i szybko rozrastają się i dość mocno obsypują się kwiatami.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Łukasz , więcej o powojnikach na balkonie może powiedziec Kasia i to chyba same pozytywne odczucia ma w tej kwestii :)

Jacku czasem cena prowokuje nas do kolejnych zakupów :;230

Kasiu dziękuję :P , moje powojniki posadzone tej wiosny i w większości się ładnie rozrosły , posadziłem chyba 12 kolorków.

Zakwitła wreszcie moja trawa pampasowa :D

Obrazek

co prawda jednym kwiatostanem ale jest
Obrazek

wiechy miskantów mienią się w promieniach jesiennego słońca :P
Obrazek

Obrazek

na miskantach posadzonych w ubiegłym roku jest juz ich dość dużo
Obrazek

Obrazek

różyczka Mini Orange kwitnie od czerwca i nadal ma dużo pąków

Obrazek
zakwitł prezent od Jacka :D

Obrazek

zakwitła też hortensja GREAT STAR miała byc taka piękna , tylko ja jakos w zachwyt nie wpadłem :roll:

Obrazek
dla mnie nr 1 hortensji to Vanille Fraise kwitnie już ponad 100 dni :!: :!: :!: i nadal jest bardzo ładna w tych jesiennych rumieńcach :wink:

dostałem taką dynię
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Przemek
Kwitnąca pampasówka nieczęsty u nas widok. Gratuluję , a kolekcji miskantów zazdroszczę...Pozdrawiam
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Nie no!
Gdzie wejdę to widzę moje zachcianki-trawy ozdobne.
Już nawet wiem gdzie bym je posadził, tylko jest jeden problem-nie mam traw :roll: U mnie w ogóle nie sprzedają! Widziałem tylko Red Barona, ale był malutki.

Jak chcesz przezimować pampasówkę?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Adam w tym roku posadziłem ja w domicy i w efekcie zakwitła :heja miskanty na szczęście dobrze radzą sobie w ogrodzie :D

Dawid tez bardzo polubiłem te trawki w ubiegłym roku posadziłem pierwsze a w tym już ich przybyło dość dużo :P a byłeś tutaj: http://www.ogrodytraw.eu/index.php?k5,trawy-ozdobne

Łukasz chyba trochę za duże, mają po 30 - 40 kg a ja mało "halołinowy" jestem :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Dziękuję bardzo za linka do strony.
Teraz już z niej nie wyjdę, bo oczy mam wlepione w monitor...
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dawid tylko z ewentualnymi zakupami lepiej poczekaj do wiosny , bo jesienne sadzenie jest dość ryzykowne, zwłaszcza jeśli chodzi o zimowanie :)

Łukasz takich wielkich to jeszcze nie widziałem, chociaż czytałem przepis na uprawę takich gigantów - woda i nawozy na maksa. Te moje jak dla mnie też duże nawet za duże :D wyobraź sobie zupę na obiad :;230 z dyni która ma 30 kg :;230
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku zazdroszczę Ci tej kwitnącej trawy pampasowej .

Chyba swoją wykopię i posadzę w donicy a na zimę zaniosę do piwnicy .

Genia :wit
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Geniu najważniejsze aby nie zagniła, lepiej trochę sucho niz za mokro , ja będę zimował w piwnicy bo chociaż jest szansa na dobre przezimowanie a w ogrodzie to z mojego doświadnienia wiem że jest to bardzo trudne, kilka razy próbowałem i zawsze w ogrodzie nie przetrwała zimy. Myślę ze na przesadzenie do donicy to już ostatni dzwonek bo po przymrozkach to może się juz nie ukorzenić w doniczce .
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Przemku pampasówka rewelacyjna ;:224 ;:180 moja tegoroczna z siewu miała iść na wiosnę do gruntu ale w takim razie chyba zostanie w donicy :? i miskanty pokazują swój urok ;:224 Te są na czołowej lokacie moich chciejstw- do wiosny czas na przemyślenie miejscówki, bo jak poczytałam o ich przesadzaniu :roll: Vanille Fraise- cudowna ;:138 też chyba trafi do mojego ogródka, bo patrząc ile u ciebie kwitnie i jak się pięknie przebarwia :shock: no i najważniejsze nie jest taka problemowa jak ogrodowe :lol: Dynie też dzisiaj zbierałam, w tym pierwszy rok sianą- makaronową,
A Hallowen wprawdzie nie uznaję ale dzieciaki miały radochę
Obrazek
Mam nadzieję, że się nie obrazisz Przemku za wstawienie zdjęcia- jak coś to daj znać -oczywiście usunę
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemek, kwiatostan pampasówki jeden ale jaki :shock: :!: Iście królewski :!: Fajnie, że masz ją w pojemniku.
A Vanila Fraise w tylu odcieniach, jakby kilka krzewów złożyć w jedno. Super widok :!:
Widać, że dynie ciężkie, bo mocno się wbiły w ziemię :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

przemekg pisze:Witaj Geniu najważniejsze aby nie zagniła, lepiej trochę sucho niz za mokro , ja będę zimował w piwnicy bo chociaż jest szansa na dobre przezimowanie a w ogrodzie to z mojego doświadnienia wiem że jest to bardzo trudne, kilka razy próbowałem i zawsze w ogrodzie nie przetrwała zimy. Myślę ze na przesadzenie do donicy to już ostatni dzwonek bo po przymrozkach to może się już nie ukorzenić w doniczce .
Przemku mnie zeszłej zimy też trawa pampasowa nie przetrwała w, a tę dostałam w tym roku .
Więc nie tylko Tobie trawa nie chce przezimować w ogrodzie .
Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coś mi uciekł Twój wątek :lol:
Trawa piękna! Nic nie szkodzi, ze jeden kwiatostan. Na razie w doniczce, to nie bedziesz miał problemu z zimowaniem, a jak urtośnie? Masz już plan, jak ją zabezpieczysz?
Vanilla jest boska, ale i ta druga ładna :D
Gratuluję Ci plonów! ;:215
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Przemek trawy piękne :D a te dynie - fakt bardzo duże ale jakie smakołyki można z nich zrobić ;:137
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”