Działka Romy wśród jezior cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 2

Post »

Witaj, Romciu ;:196
Rzadko ostatnio zaglądam na forum, bo zima na tyle dała mi się we znaki, że najzwyczajniej w świecie mi się nie chce... Czy pisać o ciągle zalegającej grubej warstwie śniegu??? Niby znika, ale jest go ciągle tak dużo, że pewnie miejscami będzie zalegał do Wielkanocy... Wiosna nieuchronnie się zbliża, czemu świadectwo dają ptasie trele. Rośliny jednak ciągle śpią przykryte sporą warstwą śniegu...
Na szczęście za kilka dni wyjeżdżam naładować akumulatory i mam nadzieję wrócić w lepszym nastroju :)
Oby do wiosny!!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Romciu :wit ,
słoneczko już coraz mocniej świeci ;:3 , ale na dzialce jeszcze śniegu sporo :roll: :cry: . Dużo tam cienia (żywopłoty, wysokie drzewa).

A teraz życzę Ci ;:196 wspaniałego wyjazdu, super zabiegów, co by długo działaly i oczywiście ładnej pogody ;:3 ;:3 ;:3 .
Będę na Twój wątek zaglądała od czasu do czasu.
Buziaczki ;:196
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Romciu! Piękne widoki gór. :D
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romciu piękne widoki zimowe nam zafundowałaś :) szkoda tylko że snieg wiosną wygląda u nas na śląsku fatalnie taki brudny :( a tam zawsze taki bielusieńki

słonko zostawiam ;:3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam serdecznie moje dziewczyny :wit Nareszcie wróciłam z tego mojego długo wyczekiwanego wyjazdu ,który okazał się kompletną klapą :cry: Padał deszcz jak dojechaliśmy ,z oprysku nici :oops: Ze znalezieniem wiosny był wielki problem, właściwie to tylko zanikający śnieg :lol: Jezioro skute jeszcze lodem , oczko też :roll: Został tydzień do wyjazdu i już nie byłoby czasu żeby pojechać ;:108 W środę i czwartek wymieniają nam rury- będzie kucie i piłowanie i murowanie a tak ładnie już sobie posprzątałam :cry:

Majko to chociaż sobie pooglądasz cudne widoczki ;:138 Ja się bardzo dobrze w górach czuję ;:108 Przykro że Tobie nie służą ;:196

Monisiu wielką radość sprawiłaś mi swoją wizytą ;:196 Nie mogłam wejść do Twojego wątku bo wyświetlało się- że nie mam uprawnień :( Nieraz myślałam sobie jak musicie mieć ciężko :oops: Życzę Ci cudownego odpoczynku i dużo słonka ;:3 Ja też wyjeżdżam za tydzień :tan
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalszy ciąg odpowiedzi :wit

Ewuniu dziękuję za piękne życzenia ;:196 Na pewno się spełnią ;:138 U mnie na działce jest zupełnie odkryty teren :| Ale też jeszcze leży śnieg i roślinki w spoczynku ;:108 Jeszcze potrzeba słonka dużo dużo ;:3

Grażynko Celinko piękne są widoki i ta biel ,ale już chyba mamy jej dość ;:108 U mnie w Łodzi też jest czarno ;:223
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Romko, kupiłam nasionka lawendy. Piszą, żeby siać do doniczek w kwietniu. Spróbuję! A po ile nasionek siać do jednej doniczki?
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Romo przyszły nasionka ;:138 dziękuję ;:196
Teraz musisz coś u mnie wybrać, żebym mogła sie odwdzięczyć (klematis pamiętam) :D
To smutne, ze nie mogłaś opryskać ale nic się nie stanie, zrobisz to jesienią i też będzie dobrze.
Najważniejszy teraz nastrój na wyjazd :D
Jeszcze raz ;:196
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam Romuś. Przykro, że wyjazd na działeczkę nie spełnił oczekiwań. Tak to jest z opryskami, że często trudno wstrzelić się z odpowiednim czasem oprysków gdy działka daleko. Tak miałam w ubiegłym roku z różami. Ale roślinki wytrzymają a Ty spokojnie odpoczywaj i kuruj się . Czytałam, że jedziesz w nasze strony. Tym bardziej życzę miłego pobytu. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkie moje kochane dziewczyny :wit Dopiero naszykowaliśmy kuchnię na jutro do wymiany rur :oops: Totalny bałagan- wymontowany zlewozmywak ,zdjęta szafka, żeby było lepsze dojście do wnęki gdzie znajdują się rury :x

Izuś ja siałam lawendę do szerokiej doniczki ;:138 Możesz do dwóch ;:108 Potem pikujesz na miejsca stałe :lol: Powodzenia :lol: Dużo słońca i piasek bardzo jej u mnie odpowiada ;:108

Marylko mam nadzieję że Ci ładnie urosną :lol: Nie zawracaj sobie głowy odwdzięczaniem ;:108 Powiedz jak tam u Ciebie z powodzią oglądałam telewizję i pokazywali jak w Płocku ludzi podtapia :cry: To jest przykre a nie opryski ,nie ma się czym przejmować -mam nadzieję że u Ciebie w porządku ;:196

Aduś roślinki nie mają wyboru ;:223 Mam nadzieję że jak przyjadę to jeszcze zdążę wszystko zrobić ;:138 Dziękuję za życzenia ;:196

A teraz obiecane fotki z wczorajszego wyjazdu..........
Tak wyglądało oczko i działka
Obrazek
Obrazek
Jezioro.............
Obrazek
Brzezinka -bez śniegu.......
Obrazek
Czy tutaj coś się zaczęło :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Tak Romo u mnie wszystko ok ;:108 . Ja mieszkam na Skarpie (dosłownie).
Podtopienia są na drugim krańcu miasta, tam tereny są nisko położone nad Wisłą.
Z tym problemem ludzie borykają się prawie każdego roku :(
;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko śliczne widoczki :P Oczko chyba przetrwało zimę nienaruszone :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Romciu tam się zaczęło :wit to jest rozchodnik okazały dobrze u Ciebie przezimował, mój tez ma się dobrze tylko ja go na zimę nie obcinałam, trochę mi dziś skrzydła podcięła wizyta na działce bo jeśli nornice i krety będą szaleć to..............nie chcę myśleć ;:196 ;:167 u Ciebie widzę jest ok tego Ci zresztą życzę ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ale jeszcze śniegu u Ciebie u nas już nic nie leży a kałuże po woli wysychają
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko dobrze że jeszcze zajrzałam ;:138 Uspokoiły mnie wieści od Ciebie ;:108 Ja byłam w ZOO które w takich sytuacjach też ulega podtopieniu :( Ale to przy samej Wiśle :cry: Dobrej spokojnej nocy życzę ;:196

Aniu zobaczymy jak się rozmrozi :lol: Na razie to ciężko coś stwierdzić ;:108 Myślę że będzie wszystko dobrze :P Moje krzaczki wszystkie młode i małe były ukryte pod śniegiem ;:138

Aniu byłam u Ciebie i widziałam co się dzieje :evil: Coś okropnego :cry: Życzę Wam żebyście to szybko wykurzyli ;:196

Celinko tam chyba od tych jezior jest niższa temperatura ;:138 Zawsze jak w Łodzi upał to na działce jest przyjemnie :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”