Dendrobia wypuszczające pędziki

Pędzik na Miltoni. Moje gratulacje.

Nowości super. Mlodziutka schilleriana widać nie ucierpiała zbyt w podróży i od razu wypuszcza korzonek.
Ładne Oncidium no i ciekawe Phalaenopsis.

Kasiu, ja w sumie też mam trzy pachnące: pelorica, miltonię i dendrobium nobile :Pkatarzynka575 pisze:.Bardzo lubię te pachnące storczyki ja na razie mam trzy sztuki i to dopiero po jakimś czasie w domu zaczęły pachnieć .
Edytko, to są zwykłe ceramiczne doniczki z LMpoccoyo pisze:(...) pięlne osłonki, szczególnie ciekawe wydają mi się te "malowane pędzlem na biało"(...)
Justynko, chyba im się coś "poprzestawiało"Mala_MI pisze:Dobrze wiedzieć, że nie tylko moje 'wariują' ;)
No, aż dwa Celinko + 4 kupne, to razem 6trzynastka pisze:Super aż dwa pędziki
Czasami potrafią nas zaskoczyć, prawda Asiu?Haim pisze:(...) a Twoje Phal. faktycznie dziwnie rosną, wszak storczyki są czasem nieprzewidywalne ;)
Cieszę się, Asiu, że u pH. Schilleriana coś ruszyło- to chyba znak, że jej u mnie dobrze. Stoi sobie w akwa, zaraz po odebraniu przesyłki posadziłam ją w sphagnum, bo rosła w takim drobniutkim podłożu- prawie, jak zwykłej ziemi do kwiatów. Usunęłam też chyba ze dwa korzonki, bo były mięciutkie i rozłaziły się w palcach...Joane pisze:Mlodziutka schilleriana widać nie ucierpiała zbyt w podróży i od razu wypuszcza korzonek.
Moniko, po prostu zbyt brutalnieZabka_Monis pisze:Wioletko a jaki to eksperyment robiłaś z keikami Dendrobium? Bo chyba nie doczytałam![]()
Celinko, jeśli chcesz, to owoc tego eksperymentu może być Twójtrzynastka pisze:Eksperyment udany(...) A na końcu te smutniejsze te białe kropki mi wyglądają na grzyby
Kasiu, nie przesadzałam go i nawet nie był przelanykatarzynka575 pisze:Wiolu a czy po zakupieniu przesadzałaś go w inne podłoża bo może był tak przelany że to pleśń albo jak mówi Celinka grzyb.