Pieczarki - uprawa amatorska

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pieczarki - UPRAWA amatorska

Post »

ufff właśnie kończę placki ziemniaczane z takim gęstym sosem pieczarkowy z duża ilością pieczarek ;:137 ;:36
dziewczyny jakieś przepisy dobre znacie jeszcze tylko nie zupa grzybowa, i nie kotlety z pieczarek , bo to tez znam :D, zapiekanki też i marynowane też , kurde jeszcze faszerowane pieczarki się jakoś robiło :)
co do podłoża z pod pieczarek to ja go traktuje jak zwykły obornik i tak samo stosuje
Kasencja mniejsza byłaś i pieczarki się wydawały większe i więcej :;230
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kasencja

Post »

Już sie tak nie wyżywaj tu na nas weteranie :P . Niedługo sobie odbiję :D .

Spróbuj pieczarki nafaszerowane żółtym serem i zapieczone w piekarniku. Ale najpierw je opanieruj, podsmaż i wtedy ser i do piekarnika.

Tylko nie narzekaj, że dużo roboty... :P
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

tyle roboty ?? :;230 :;230 :;230
A może pomógł by mi ktoś , podzielę się jedzonkiem
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kasencja

Post »

weteran pisze:tyle roboty ?? :;230 :;230 :;230
A może pomógł by mi ktoś , podzielę się jedzonkiem
Ha, no jasne :D . Sam wyhodowałeś, sam gotuj :P.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

sam sobie ugotuje i sam sobie zjem :P a wy nie umiecie dziewczyny gotować , bo nie znacie przepisów ups w sumie jedne znacie :;230 ;:187 współczuje tym waszym mężom. Pewno dlatego was do ogródków wyganiają :;230 :;230 :;230 :;230
Kasencja

Post »

weteran pisze:sam sobie ugotuje i sam sobie zjem :P a wy nie umiecie dziewczyny gotować , bo nie znacie przepisów ups w sumie jedne znacie :;230 ;:187 współczuje tym waszym mężom. Pewno dlatego was do ogródków wyganiają :;230 :;230 :;230 :;230
I tu się mylisz w całej rozciągłości :P . Do ogródków to my same chętnie chodzimy odpoczywać, żeby nie słuchać Waszego gderania :;230 .

A w gotowaniu jestem mistrzem ;:137 ( no bez bicia się przyznaję- oprócz pieczenia :D ). Jakbyś spróbował moich specjałów..... ;:224
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

Kasencja pisze:Do ogródków to my same chętnie chodzimy
poplotkować :;230 :;230 :;230 a później mężowie muszą Wam pomagać , bo z niczym nie możecie zdążyć :;230 :;230 :;230
glohal
500p
500p
Od: 20 lip 2010, o 20:56

Post »

weteran.... a co Ty chcesz tu wprowadzić nam jakiś kącik kulinarny? Wszyscy w koło się martwią, że im pieczarki nie rosną a Ty tylko o jedzeniu? :;230 :;230
Kasencja

Post »

weteran pisze:
Kasencja pisze:Do ogródków to my same chętnie chodzimy
poplotkować :;230 :;230 :;230 a później mężowie muszą Wam pomagać , bo z niczym nie możecie zdążyć :;230 :;230 :;230
"żeby nie słuchać Waszego gderania" - tak brzmi oryginał ;:17 . Wyrywasz skraweczki z kontekstu... ;:124 . Przeczytaj uważnie i przyjmij w końcu prawdę :P :P :P . Żyjesz złudzeniami, albo śnisz ;:19 ;:19 :;230
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

glohal parę postów wcześniej wszyscy się martwili co z pieczarkami robić ?? wiec trzeba to jakoś przerobić , a że facet jestem to jajecznicy non stop nie będę robił :;230 :;230

Przynajmniej dziewczyny jak o kuchni zaczną pisać to przestana myśleć , że raz za dużo , a za chwile za mało :;230 chociaż , taki ich urok :)

Kasencja Jasne faceci gderaja :P mój biedny sąsiad nie odezwał się do zony przez 10 lat , wiesz dlaczego ??
Nie chciał jej przerywać ;:187

dobra koniec gderania :;230
trzeba iść do ogródka , sąsiadki pooglądać , a dzisiaj znowu upał się zapowiada :;230 :;230 :;230

a tak poważnie to pieczarki podczas takich upałów ciężko mają róść trzeba szukać naprawdę chłodnych i wilgotnych piwnic
NA upale i w suchym powietrzu będą się już małe otwierać i w ogóle nie będą rosną , o chorobach i szkodnikach nie wspomnę :(
anae31
100p
100p
Od: 16 mar 2011, o 09:57

Post »

no i w końcu się doczekałam. dziś pierwszy zbiór:) pełna duża miska, a jeszcze zostało masa w piwnicy:) dałam wiecej wody, wtedy, przeniosłam do piwnicy.. i rosną
Pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

no to prawie na jakąś zapiekankę :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
anae31
100p
100p
Od: 16 mar 2011, o 09:57

Post »

nie do obiadu sosik:) z grzybków. juz zjedzone.. jutro druga tura..
Pozdrawiam, Ania
Kasencja

Post »

;:7

U mnie dzisiaj pokazały się trzy małe pieczareczki ;:109 . W piwnicy mam 14 stopni. Podlewam co rugi dzień...
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

no to teraz to już z górki Kasencja :)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”