Moja kwitnąca radość-Aska cz.2
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Ale przyszalałam! Wzbogaciłam się m.in. o bodziszki Geranium renardii i Geranium cinereum 'Balerina', to coś niebiesko-fioletowe to Phlox bifida, n/n floks szydlasty biały z fioletowtm oczkiem, biały pierwiosnek omączony, jaskier alpejski i naradkę rojnikowatą. Od Ewy mam rozmaryn. Od znajomych z TB m.in. miskant 'Zebrinus' i kocimiętkę. Bea też nakupiła różności, dołożyłam się jej do białej pełnej przylaszczki siedmiogrodzkiej - inne rarytasy kupowała z własnej kieszeni
.
Gieniu - patrzyłam na lilie wodne dla Ciebie, ale były po 35zł i więcej...
Ewa - dzięki za fotorelację! Miło było spotkać w realu zarówno Ciebie jak i Martę!

Gieniu - patrzyłam na lilie wodne dla Ciebie, ale były po 35zł i więcej...
Ewa - dzięki za fotorelację! Miło było spotkać w realu zarówno Ciebie jak i Martę!
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asia - wreszcie udało nam się spotkaćAska pisze:Ewa - dzięki za fotorelację! Miło było spotkać w realu zarówno Ciebie jak i Martę!

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny, ta konwalia w paski jest rzeczywiście ładna, ale pomyślcie, czy ona spełnia podstawowy warunek za który lubimy konwalie - piękny zapach?
Rarytasiki są ciekawe, ale np. lilak o pstrych liściach, czy taka właśnie pasiasta konwalia to, moim zdaniem, przesada (nie mówię o kupowaniu takich roślin
, ale o hodowcach starających się maksymalnie udziwnić rośliny)
Współczujemy przerasowionym psom, basetom ciągnącym uszy po ziemi, dogom żyjącym krótko z powodu kłopotów z układem pokarmowym, jamnikom z ich obciążonymi kręgosłupami... czy nie powinniśmy współczuć też roślinom w ciapki, paski, szlaczki... ledwo dyszącym z powodu niedoboru chlorofilu, nadmiaru antocyjanów itp.?
Sorki, Asiu, że mnie tak naszło w Twoim wątku, ale widząc konwalię w paski nie zdzierżyłam
Rarytasiki są ciekawe, ale np. lilak o pstrych liściach, czy taka właśnie pasiasta konwalia to, moim zdaniem, przesada (nie mówię o kupowaniu takich roślin

Współczujemy przerasowionym psom, basetom ciągnącym uszy po ziemi, dogom żyjącym krótko z powodu kłopotów z układem pokarmowym, jamnikom z ich obciążonymi kręgosłupami... czy nie powinniśmy współczuć też roślinom w ciapki, paski, szlaczki... ledwo dyszącym z powodu niedoboru chlorofilu, nadmiaru antocyjanów itp.?
Sorki, Asiu, że mnie tak naszło w Twoim wątku, ale widząc konwalię w paski nie zdzierżyłam

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aśko-nie wiedziałam,że chcecie kocimiętkę, w lutym były nasionka i rozsyłałam po Polsce, a teraz rozsada u mojego ogrodnika na Placu na Stawach.Nawet Cię nie pytałam, bo wiem,że kota nie macie.W zeszłym roku gdy wsadziłam kocimiętkę do ogródka złaziły się tarzać i ocierać stada kotów domowych i dzikich wszelkiej maści, więc posadź w takim miejscu,żeby Ci szkód nie porobiły.Konstanty preferuje zwykła miętę, tymianek i rozmaryn.