Moja kwitnąca radość-Aska cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aśko-pasiasta konwalia i biała sasanka pierwsza klasa!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśko-z Wystawy Ogrodniczej-łupy,towar na wymianę,podział łupów, podziw, zakupy,spotkania .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Asiu na konwalia jest przepiękna... piękne te paseczki :D pewnie jesteś bardzo z niej dumna :D
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Ale przyszalałam! Wzbogaciłam się m.in. o bodziszki Geranium renardii i Geranium cinereum 'Balerina', to coś niebiesko-fioletowe to Phlox bifida, n/n floks szydlasty biały z fioletowtm oczkiem, biały pierwiosnek omączony, jaskier alpejski i naradkę rojnikowatą. Od Ewy mam rozmaryn. Od znajomych z TB m.in. miskant 'Zebrinus' i kocimiętkę. Bea też nakupiła różności, dołożyłam się jej do białej pełnej przylaszczki siedmiogrodzkiej - inne rarytasy kupowała z własnej kieszeni :D .
Gieniu - patrzyłam na lilie wodne dla Ciebie, ale były po 35zł i więcej...

Ewa - dzięki za fotorelację! Miło było spotkać w realu zarówno Ciebie jak i Martę!
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Asia no znów się bogacisz? no ładnie ładnie... a nie przypadkiem bankrutujesz ? :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu - To przedostatni zakup wiosenny, czekam jeszcze na przesyłkę z Florexpolu. Na tym zamykam listę wiosennych zakupów :lol: . A z konwalii rzeczywiście bardzo się cieszę. Szkoda, że nie jest tak plenna jak jej gładka siostra :wink: ...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Widzę, że szaleństwo wiosennych zakupów trwa! Fajnie, że znalazłaś tyle rarytasków dla siebie.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Aska pisze:Ewa - dzięki za fotorelację! Miło było spotkać w realu zarówno Ciebie jak i Martę!
Asia - wreszcie udało nam się spotkać :D Wielu roślin z mojej listy nie było, a na dodatek musiałam dopisać konwalię o pstrych liściach :? Powiedz mi proszę skąd ona. Zajrzałam do Kwietnika, ale tam jest Albostriata, a żadnej polish-cośtam nie ma..
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny, ta konwalia w paski jest rzeczywiście ładna, ale pomyślcie, czy ona spełnia podstawowy warunek za który lubimy konwalie - piękny zapach?

Rarytasiki są ciekawe, ale np. lilak o pstrych liściach, czy taka właśnie pasiasta konwalia to, moim zdaniem, przesada (nie mówię o kupowaniu takich roślin :oops:, ale o hodowcach starających się maksymalnie udziwnić rośliny) :?

Współczujemy przerasowionym psom, basetom ciągnącym uszy po ziemi, dogom żyjącym krótko z powodu kłopotów z układem pokarmowym, jamnikom z ich obciążonymi kręgosłupami... czy nie powinniśmy współczuć też roślinom w ciapki, paski, szlaczki... ledwo dyszącym z powodu niedoboru chlorofilu, nadmiaru antocyjanów itp.?

Sorki, Asiu, że mnie tak naszło w Twoim wątku, ale widząc konwalię w paski nie zdzierżyłam ;:214
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Asiu, ciekawa jestem kwiatu tej konwalii, musze przyznac, ze starannie dobierasz rosliny jak przystało na kolekcjonera, ja nie jestem taka zdyscyplinowana, ja kupie a potem myślę.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aśko-nie wiedziałam,że chcecie kocimiętkę, w lutym były nasionka i rozsyłałam po Polsce, a teraz rozsada u mojego ogrodnika na Placu na Stawach.Nawet Cię nie pytałam, bo wiem,że kota nie macie.W zeszłym roku gdy wsadziłam kocimiętkę do ogródka złaziły się tarzać i ocierać stada kotów domowych i dzikich wszelkiej maści, więc posadź w takim miejscu,żeby Ci szkód nie porobiły.Konstanty preferuje zwykła miętę, tymianek i rozmaryn.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta - 'Albostriata' jest właściwie nie do odróżnienia, wypuściła już listki. Jak się u mnie rozwiną, to wkleję. Śmiało bierz! Chyba, że będzie jeszcze w sklepie u darob66 - znajdziesz ją w spisie linków do ogrodów.
Aniu - musiałyby Ci podpaść wszystkie rośliny typu 'Variegata' :wink: .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Za 12 zł w sadzawka.pl.
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

konwalia bezbłędna :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Asiu Droga, masz piękne i wyszukane roślinki w ogrodzie, tylko pozazdrościć !!!

Zdjęcia ze spotkania ... super :lol: Twoja Bea jest przeurocza ... jestem jej wielbicielką :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”