Miłej niedzieli...

Ewciu mój też jest już starym, ogromnym 3 metrowym krzakiem. Sadzony przez byłych właścicieli. Jest pełny aleevluk pisze:Ja mam Wiesiu 2 jaśminy i na pewno ich nie wyrzucę ze swojego ogrodu, mają po 40 lat i przecudnie pachną, nie są pełne, ale i tak piękne......Słyszałam, że hodowlane odmiany, te pełniejsze, mają mniej intensywny zapach. Czy to prawda?
Miłej niedzieli...
Walentynko jakbym miała jeszcce trochę wolnego miejsca, to też bym chętnie dosadziła więcej. Jak takoliwka pisze:A kto mówi,że się wyrzuca![]()
Ja ma 3 krzaki, 2 najzwyklejsze i trzeci pełny. Uwielbiam je.
Grażko cieszę się że w Twoim ogródku posadziłaś jaśminowca, bo ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez jaśminu.grazynarosa22 pisze:Witaj...u mnie też jest jaśmin...wprawdzie malutki ale....urośnieTo wspomnienia z dzieciństwa-babcin jaśmin cudnie pachniał
![]()
![]()
Wiesiu-mam pytanko...przytargałam 3 nie duże doniczki i powiedz mi czy je rozbić i pbstawić clematisy czy tak ja są????poustawiać koło nich czy jak...(ciemna jestem)
Witaj Aniu w kręgu clematisomaniaków. Jest nas więcej niż myślisz.AniaDS pisze:piękny ten clematis, chyba rodzi się we mnie nowa milość....![]()
Joluś dziękuję za mile słowa które dodają otuchy na ten deszczowy i zimny wieczórJolantaGraj pisze:WIESIU -to ma być niewiele do pokazania .![]()
![]()
Takie bajeczne clematisy ,jaśminowce i cała reszta...................
Ewciu cieszę się bardzo że mój ogród może byc dla Ciebie żródłem inspiracji do następnych posadzeń tak jakevluk pisze:Wiesiu, co odwiedzę Twój temat, to mam potem problemy ze snemi kombinuję co by tu jeszcze posadzić
![]()
Bardzo podobały mi się dzwonki skupione
Grażko a jakie clematisy posadziłaś na Twojej powojnikowej rabatce?grazynarosa22 pisze:Dziękuję Ci bardzo za tak obszerną odpowiedź...zapisałam,żeby nie zapomnieć...czytałam o nich ale nie pisze jak je ciąć,tylko np.3xsilnie.
Grażynko jeśli jest młodziutki i już kwitł to możesz go podciąć nawet bardzo krótko na 30 cm by się rozkrzaczyłkogra pisze:Wiesiu mam taki sam clematis, ale młodziutki.Posadzony zeszłego roku.
W tym ma 10 kwiatów i zastanawiam się czy po kwitnieniu mam go przyciąć.![]()
Czy on nie jest jeszcze za młody na cięcie ?
Jak sądzisz ?
Aluś mam dużo różnych dzwonków a ten jest bardzo wdzięczny. Jest też taka sama odmiana tylko niebieskasnowflake pisze:białe dzwonki skupione...to Ci ciekawostka dla mnie
Ewciu bletila striata lubi glebę neutralną, ani kwaśną ani zbyt zasadową. Można ja sadzić w slońcu albo wgloriadei pisze:Piękny storczyk ogrodowy!
Czy on potrzebuje kwaśnej ziemi?
Clematisy bajkowe!