Mały ogródek basowej cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sliczny kolor ma ta ostrozka :D A czy roza jest bezimienna? Bo zdaje mi sie, ze mam taka sama od sasiadki i nie wiem jak sie nazywa.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Madziu ,poszperałam w necie i przyznaję - idealna para! :lol: Muszę zatem zrobić wszystko ,żeby ją rozmnożyć. :lol: :lol:

Aguś , jak ta jednoroczna ma nasiona - zrywam łodygi i chodzę po ogrodzie i trzepię tymi łodyżkami na prawo i lewo.Siana w ten sposób jest bardzo silna .Szkoda ,że jest tylko różowa i niebieska.
Mam zdjęcie , ale tylko niebieskiej
Obrazek

Izuniu niestety nie wiem , co to za różyczka.Wiem tylko ,że okrywowa....Nie była opisana , a z tych emocji , nie spytałam nawet pani o nazwę... :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basow@ pisze:Madziu ,poszperałam w necie i przyznaję - idealna para! :lol: Muszę zatem zrobić wszystko ,żeby ją rozmnożyć. :lol: :lol:

Aguś , jak ta jednoroczna ma nasiona - zrywam łodygi i chodzę po ogrodzie i trzepię tymi łodyżkami na prawo i lewo.Siana w ten sposób jest bardzo silna .Szkoda ,że jest tylko różowa i niebieska.
Mam zdjęcie , ale tylko niebieskiej
Obrazek

Izuniu niestety nie wiem , co to za różyczka.Wiem tylko ,że okrywowa....Nie była opisana , a z tych emocji , nie spytałam nawet pani o nazwę... :oops:
Czyli to jest ta z liśćmi jak koperek?? Bo moje bylinkowate to mają zupełnie inne liście.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak , Aguś , jednoroczna ostróżka ma liście jak koperek ( dzięki temu jaj nie wyrywam przy pieleniu) :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Malgosiu
śliczna róża! kolekcja się powiększa :wink:
a ostróżka bajeczna!
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

małgosiu, śliczna to ostróżka, baardzo lubię takie silne kolory kwiatów ;-)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fakt,dziewczyny , ona jest piękna ,ma jakieś 150 cm "wzrostu" :lol: i kwiaty średnicy 6,5 cm! :shock: Właśnie przed chwilą poleciałam z linijką zmierzyć .Biała bardzo podobne ma "wymiary".

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgosiu, dlaczego nie podpisałas zdjęć ? ;:214
Na drugim jest czosnek, tak? Cudny! A na czwartym co? Czy na 6 jest tawułka a na 7 jakaś kokoryczka?
I co to za róża? Masz piękne serduszki! Myslałam, ze biała występuje tylko serduszka okazała, a Ty masz wspaniałą! A na ostatnim cyklamen?
Widzisz, co się musiałam napytac, przez brak podpisów ;)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu , nie podpisuję zdjęć , bo tu sami wyjadacze , a ja mam pospolite rośliny. :lol: :lol: :lol:
Ale z przyjemnością Ci odpowiem na pytania.
Na 2 zdjęciu jest czosnek , na 4 - do niedawna niedoceniany przeze mnie ostrogowiec
na 6 jest parzydło miniaturowe , a na 7 kokorycz złota ( lub złocista)
Ta maleńka , pełna róża - to NN , okrywowa ,kupiona na Mag-icznym targu... :lol: Następna różowa róża to Flamingo , a kolejny pączek należy do Westerland.Jesienią rozpoznałam u siebie symptomy choroby różanej....
Na ostatnim zdjęciu jest bożykwiat.
Miło mi było Cię gościć :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Basówka i zamiast od razu podjąć jakieś kroki zaradcze (rezygnacja z forum, zabetonowanie ogródka...), pozwoliłaś aby choróbsko się rozwinęło... :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz , Madziu , nie podjęłam żadnych zaradczych kroków .Wprost przeciwnie - z czystym sumieniem pozwalam się chorobie rozwijać....gdzie nie wejdę , do jakiego ogrodu nie zajrzę - tam róże.Nawet na PW zdjęcia pięknych róż.... :lol: :lol:
Powiedz sama - jak nie chorować? Jedni chorują jesienią a drudzy wiosną.....Choroba nie wybiera! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

... a inni przez cały rok :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No widzisz, bozykwiat wzięłam za cyklamen :;230
Ale nie mów mi, że te róże każdy by rozpoznał! Najwięksi znawcy mają kłopot z rozpoznaniem róży na podstawie zdjęcia jednego kwiatu.
To parzydło jest sliczne! Tak się właśnie wahałam między parzydłem a tawułką, ale na parzydło uznałam ze za małe ;) Ostrogowiec tez jest super!. A jak nazywa się ten czosnek?
aha! Muszę Ci powiedzieć, że pokazałaś akurat same niepospolite rosliny, które za to każdy pewnie chciałby mieć :D
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 :;230 To jest upierdliwe! Dopiero co przelałam kasiorkę do Rosarium , a już mnie gdzieś ciągnie - do jakiegoś LM albo Obi - może by jakąś miniaturkę kupić albo niekoniecznie miniaturkę.....Okropne!!! :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu to jest allium oreophilum czyli czosnek kazachtański. Jest niziutki - ma jakieś 20 cm max.
Parzydło też maleństwo.Ja po ogródku we Wrocławiu mam kłopot z dużymi roślinami.Muszę się nieźle pilnować ,żeby kupić coś większego , bo przyzwyczaiłam się ,że nic dużego nie zmieści mi się do ogrodu. :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”