Ogród -mój azyl cz.1
dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa, masz przepiękne róże...moje ciężko znoszą las, ale ciągle mam nadzieję, że się zaadoptują, bo na razie kwitną:)
pozdrawiam zimowo
pozdrawiam zimowo
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
-
- 100p
- Od: 30 sty 2009, o 19:41
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie kochani .Dziękuje za odwiedzinki .
Wiosna już tuż ,tuż,więc i przygotowania czas zacząć .
Warzyw sieję dużo ,zajmują u mnie więcej miejsca ,niż roślinki ozdobne .
Każdego roku sieję kilka paczek marchwi i po 1 lub więcej innych [pietruszkę ,sałatę ,groch ,fasole ,buraczki ,koper,ogórki i mnóstwo pomidorów-50,selery,pory,kapusty ,kalafiory].Może jeszcze czegoś nie wymieniłam ,ale sadzę ,sieję prawie wszystkie warzywka .Zdarzało mi się też sadzić arbuzy ,ale udają się tylko wtedy ,gdy lato jest bardzo słoneczne .No i dynie oczywiście też ,te udają się zawsze .
Giguś mieszkasz w Legnicy ,mam tam rodzinkę ,może kiedyś jak tam pojadę odwiedzę twój ogród i wtedy przywiozę ci te żabki.
Napisz mi ,bo to chyba blisko ciebie jest Książ .Jadę tam w najbliższą niedzielę ,będę tam na zamku ,mąż ma szkolenie ,a ja jestem zaproszona jako osoba towarzysząca .Napisz mi coś o tym zamku .
Każdego roku sieję kilka paczek marchwi i po 1 lub więcej innych [pietruszkę ,sałatę ,groch ,fasole ,buraczki ,koper,ogórki i mnóstwo pomidorów-50,selery,pory,kapusty ,kalafiory].Może jeszcze czegoś nie wymieniłam ,ale sadzę ,sieję prawie wszystkie warzywka .Zdarzało mi się też sadzić arbuzy ,ale udają się tylko wtedy ,gdy lato jest bardzo słoneczne .No i dynie oczywiście też ,te udają się zawsze .
Giguś mieszkasz w Legnicy ,mam tam rodzinkę ,może kiedyś jak tam pojadę odwiedzę twój ogród i wtedy przywiozę ci te żabki.
Napisz mi ,bo to chyba blisko ciebie jest Książ .Jadę tam w najbliższą niedzielę ,będę tam na zamku ,mąż ma szkolenie ,a ja jestem zaproszona jako osoba towarzysząca .Napisz mi coś o tym zamku .
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Niestety czas wyjazdu ode mnie nie zależy .Napisz mi coś więcej o tej szklarni.Może znajdę troszkę czasu ,panowie będą się szkolić ,a my może będziemy mogły sobie same czas zorganizować .Mamy na to 2 dni ,więc może troszkę tego wolnego czasu się znajdzie .A może cały czas będziemy mieli zaplanowany .Napisali tylko o zakwaterowaniu ,zwiedzaniu zamku ,biesiadzie i jakiś atrakcjach rycerskich .Nie wiem ile to wszystko zajmie czasu . 

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Jolu przepraszam, że nie odpisałam na PW ale po prostu nie mogłam miałam kłopoty z zalogowaniem się dopiero dzisiaj zostałam odblokowana . Widzę ,że już zamówiłaś sobie dużo host i ja też zamówiłam prawie te same i te same liliowce i tawułki ....
Więc czekam na dostawę z niecierpliwością.A ty masz tak dużo pięknych kwiatów których ja szukać będę na wiosnę, świetnie opisujesz każdą roślinkę więc znam ich nazwy dzięki tobie.

Więc czekam na dostawę z niecierpliwością.A ty masz tak dużo pięknych kwiatów których ja szukać będę na wiosnę, świetnie opisujesz każdą roślinkę więc znam ich nazwy dzięki tobie.

Jolu widzę że jesteś specem w uprawie warzyw więc mam do ciebie pytanko. Mam zasadzoną teraz rzodkiewkę, po 2 dniach już wykiełkowała, tyklo ja nie mam pojęcia co zrobić dalejJolantaGraj pisze:Witajcie kochani .Dziękuje za odwiedzinki .