Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko przy Twoich zielonych łapkach każdy patyczek się ukorzenia nie ma innego wyjścia .Sporo jeszcze kwitnie u Ciebie u mnie resztówka róż ,chociaż niektóre mają sporo paków .Mam tylko nadzieję ,ze zdążą zdrewnieć te młodziutkie pędy a jest ich sporo na różach bo dopiero po deszczach sie porządnie obudziły. Życzę Ci szybkiego powrotu do pełnej sprawności ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Stasiu kochana no właśnie pogoda sie troche psuje, ale i tak mam nadzieję, że październik będzie ładny, w końcu może coś zrobię jeszcze na dzialce, rehabilitacja bedzie niedługo, ale już jest całkiem nie źle ;:333
Jadziu nie wszystko się udaje, ale i to cieszy :tan dziękuję za życzenia ;:196
Ciekawa jestem jak tam u Was grzyby, u nas istny wysyp, rosną wszędzie, na łąkach, w lasach, parkach, byliśmy na spacerku z dziewczynkami i też nazbieraliśmy ich sporo, M z pracy mi przywozi, rosną u niego na bazie, pogoda sprzyja, grzybków na zime nie zabraknie ;:215
Dzisiaj takie widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mała Hanusia juz się uczy zbierania grzybków u nas też wysyp a i w sklepach zatrzęsienie .Też dostałam takie świeżo zebrane to całkiem inny smak i zapach który roznosi się dookoła.Superowe są takie wycieczki dla maluchów
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No proszę już Hania na grzybki chodzi.I ogrodnik z niej ro śnie i zbierać grzybki uczą.Fajnie
Iwonko to jest jabłoń https://www.fotosik.pl/zdjecie/e079a7fc94820055 ??
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko miło spędziłam popołudnie w Twoim ogródku. Ileż Ty masz różnego kwiecia, a wśród nich roślinki, których ja nie znam, ale o nazwy będę pytała innym razem.
Jedynie zapytam o tę roślinkę https://images89.fotosik.pl/107/e6e99990d4a80d95med.jpg chodzi mi po głowie, że to jest jakiś dzwonek, czy dobrze kojarzę :lol:
Kolekcja przepięknych floksów imponująca ;:215
Życzę, aby ręka jak najszybciej wróciła do pełnej sprawności.
Pozwolisz, że będę częstym gościem i nie cichutkim tylko pozostawiającym po sobie ślad.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit Wczoraj po południu M wrócił z pracy i zabrał mnie do pobliskiego lasku, wiecie co w godzinkę dwa wiaderka różnych grzybków, bo były i prawdziwki i podgrzybki i zajączki i opieńki, właśnie się zupka z opieniek gotuje, uwielbiam zupkę z opieniek :tan
Dorotko witaj, miło Ciebie widzieć u mnie ;:196 , a to jest dzwonek tylko nie jestem pewna jaki ale może brzoskwiniolistny ?, za życzenia pieknie dziękuję, wszystkie się pięknie spełniają, bo reka się goi ładnie, niedługo zamierzam wracać do pracy ;:215
Aniu to jest drzewo Pigwa, już niedługo będa zbiory z niej, a zapach niesie po działkach aż miło ;:215
Jadziu lubimy te nasze wspólne wycieczki, staramy się często z maluchami przebywać, szybko nam wnuki dorastają, najstarszy nasz wnuczek, wpada do nas tylko na chwilę, co słychać i leci dalej, a tak lubiał z nami na wycieczki jeździć. Grzybki kolejne przerobione, zamarynowane i posuszone ;:215
Na działeczkę muszę się wybrać, bo przymrozkami straszą, oj jak mi jest szkoda lata ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zazdroszczę tego wysypu grzybów :) A czernidłaki z ostatniego zdjęcia wcześniejszego postu też zbieracie? pamiętam jak zajadaliśmy się nim w dzieciństwie :) w tym roku widuję ich wysyp w mieście na terenach zieleni.

Niestety jesień już w pełni więc przymrozków nie unikniemy prędzej czy później... ale nie ma się co martwić - już za 169 dni wiosna :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie też przymrozkami straszą. Zawsze one są za szybko. :evil:
I mi jest szkoda lata i tej ładnej ciepłej jesieni. oj, oj :( :(
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, całe szczęście, że ręka jednak tylko pęknięta, zawsze to szybciej wróci do sprawności ;:108
Uwielbiam wyprawy na grzyby, ale sama w tym roku nie bardzo mam na nie czas, byłam zaledwie trzy razy, ale za to eM w tym roku wyjątkowo mnie w tym wyręcza i dzięki temu też już mam sporo grzybków przerobionych. za to działka poszła w odstawkę, bo wcześniej ciągle lało, a teraz jak jest pogoda i dobrze się złoży, że mam akurat wolne, to gnam do lasu.
Pigwy urosły nad podziw ;:215 Mój sąsiad ma taką, ale u niego oblatują niedojrzałe owoce. One faktycznie niesamowicie pachną, ale już za smakiem nie przepadam.
Pozdrawiam i szybkiego powrotu do pełnej sprawności życzę ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak właśnie myślałam, że to dzwonek tylko drugi człon nazwy wyleciał mi z głowy ;:7
Tak wszyscy kusicie grzybkami, że wyruszyłam do lasu po 1,5 godz chodzenia koszyk podgrzybków uzbierany.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, jesteś niesamowita. Lewą ręką to ja bym ze dwie godziny jednego posta pisała, a Tobie idzie to jak z płatka. ;:138 ;:138
Grzyby ostatnio dominują i prawie każda z nas już zaopatrzyła spiżarnię w te smakołyki. ;:108 Ja też. :tan
Wnusia z zacięciem czyści znalezionego grzybka, bardzo przejęta posługiwaniem się nożykiem. ;:63 ;:63 Świetnie sobie radzi. ;:215
Dbaj o chorą rączkę, Iwonko. ;:167 ;:167 Niech Ci ;:3 zaświeci.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko w sianiu i ukorzenianiu jesteś nie do pokonania ;:306 Były grzybki więc jesień zaliczona. Mam nadzieję że ręka w coraz lepszej kondycji ...bo te wszystkie doniczki czekają ;:oj
Ogród powoli opanowuje jesień , jeszcze trochę i znowu będziemy wypatrywać wiosny...zdrówka ;:196

p.s. Iwonko to zdjęcie przedstawia domek hobbitów :;230
https://www.fotosik.pl/zdjecie/d232760fcafa53f5
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A i u mnie zapowiadano już przymrozki na te dwie noce, ale na razie się nie sprawdziło - na co liczyłam.
Iwonko - zdrowiej szybko!
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit
Byłam na działce, byłam na działce, sama, już jeżdżę sama autem :tan . Byłam, bo rośliny w doniczkach, tarasowce, a tu przymrozki były, na szczęście nie u mnie akurat, przymrozek z moją działeczką obszedł się delikatnie, zresztą tak jak zawsze mówię, u mnie taki busz, że przymrozki moją działkę omijają bo miejsca na przeście nie znajdują :;230
Jest już na działce bardzo jesiennie, no cóż, taka pora, trzeba się pogodzić i czekać na wiosnę, a ta niedługo, to tylko 164 dni ;:oj
Witaj Karolu :wit , dziś to już tylko 164 dni ;:306 , a czernidłak słyszałam, czytałam, że jadalne, ale ja nie próbowałam jeszcze, nie wiem jak go przyrządzić po prostu, musiała bym najpierw spróbować zrobionego przez kogoś ;:108
Aniu i jak się przymrozek obszedł z Twoim ogrodem?
Iwonko za życzenia dziękuję, już sobie tą ręką świetnie radzę, już chcę do pracy, na działeczce popracować, na razie wywiozłam to co mam do posadzenia jeszcze i tyle, bo pada, ale ma być jeszcze ładnie, to na pewno poszaleję jeszcze :tan . Na grzybki prawie co dzień nawet po pracy M mnie zabiera i zawsze to wiaderko czy dwa nazbieramy, gorzej z przerabianiem ich, ale zapasu j7uż mam sporo ;:215 Z pigwy robię przecier do herbaty, a i rozdaję też chętnym ;:108
Dorotko, kusimy, bo to cz\as na grzybki, zimą suszone do dosu czy zupki uwielbiam ;:215
Lucynko dawno, dawno temu byłam mańkutem, ale to czasy były, że pisać w szkole kazali prawą, no i nauczyłam sie pisać prawą, ale i tak zawsze lewą rękę miałam silniejszą i dużo więcej nią robiłam jak prawą ;:108 , a teraz doszłam do tego, że już i piszę lewą z powrotem, ale marnie mi to wychodziło trochę, jednak już mogę operować i prawą całkiem dobrze ;:215
Marysiu do wiosny już niedługo ;:306 , no niech tylko jesień i zima miną ;:306 , bardzo lubię tem czas na działce kiedy to wino przebarwia się na cudny jesienny kolor, pięknie to wygląda prawda ;:108
Beatko na razie już po przymrozkach, teraz będzie złota, piękna i Polska jesień, no i niech trwa ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko masz pięknie kolorowo typowo jesienne kolory królują na działce .Fajnie ,ze doszłaś już do sprawności z ręką to i możesz ostro zabrać się do pracy :;230 Dobrze ,ze przymrozek obszedł się delikatnie z Twoją działką moja dostała popalić a raczej moje dalie przede wszystkim .Teraz przyjdzie czas na ich wykopanie i porządkowanie tych rabat
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”