Witajcie kochane dziewczyny
Byłam na działce, byłam na działce, sama, już jeżdżę sama autem

. Byłam, bo rośliny w doniczkach, tarasowce, a tu przymrozki były, na szczęście nie u mnie akurat, przymrozek z moją działeczką obszedł się delikatnie, zresztą tak jak zawsze mówię, u mnie taki busz, że przymrozki moją działkę omijają bo miejsca na przeście nie znajdują
Jest już na działce bardzo jesiennie, no cóż, taka pora, trzeba się pogodzić i czekać na wiosnę, a ta niedługo, to tylko 164 dni
Witaj
Karolu 
, dziś to już tylko 164 dni

, a czernidłak słyszałam, czytałam, że jadalne, ale ja nie próbowałam jeszcze, nie wiem jak go przyrządzić po prostu, musiała bym najpierw spróbować zrobionego przez kogoś
Aniu i jak się przymrozek obszedł z Twoim ogrodem?
Iwonko za życzenia dziękuję, już sobie tą ręką świetnie radzę, już chcę do pracy, na działeczce popracować, na razie wywiozłam to co mam do posadzenia jeszcze i tyle, bo pada, ale ma być jeszcze ładnie, to na pewno poszaleję jeszcze

. Na grzybki prawie co dzień nawet po pracy M mnie zabiera i zawsze to wiaderko czy dwa nazbieramy, gorzej z przerabianiem ich, ale zapasu j7uż mam sporo

Z pigwy robię przecier do herbaty, a i rozdaję też chętnym
Dorotko, kusimy, bo to cz\as na grzybki, zimą suszone do dosu czy zupki uwielbiam
Lucynko dawno, dawno temu byłam mańkutem, ale to czasy były, że pisać w szkole kazali prawą, no i nauczyłam sie pisać prawą, ale i tak zawsze lewą rękę miałam silniejszą i dużo więcej nią robiłam jak prawą

, a teraz doszłam do tego, że już i piszę lewą z powrotem, ale marnie mi to wychodziło trochę, jednak już mogę operować i prawą całkiem dobrze
Marysiu do wiosny już niedługo

, no niech tylko jesień i zima miną

, bardzo lubię tem czas na działce kiedy to wino przebarwia się na cudny jesienny kolor, pięknie to wygląda prawda
Beatko na razie już po przymrozkach, teraz będzie złota, piękna i Polska jesień, no i niech trwa