Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eclat de Haute Bretagne Pierwszy rok. Pięknie wygląda i pięknie pachnie. Kwitnie obficie i jest zdrowa.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Elie Semoun Pierwszy rok w moim ogrodzie. Róża o ciekawym, "marmurkowym" zabarwieniu liści. Bardzo szybko, dużo urosła. Kwitła dosyć obficie i nie chorowała. Kwiaty lekko pachnące, z daleka kojarzą mi się (nie wiem dlaczego) z makami. Podoba mi się, ale jestem pewna, że dopiero pokaże co potrafi!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fox-Trot W Polsce znana jest chyba pod nazwą Augusta Luise. Pierwszy rok w moim ogrodzie. Róża zapowiada się wspaniale: duże kwiaty w pięknym, ciekawym kolorze. Bardzo ładne pąki. Pachnąca i zdrowa. Niestety musiałam ją jesienią przesadzić, bo posadziłam ją zbyt blisko pnącej, a w dodatku nie bardzo pasowała kolorystycznie do otoczenia...

François Mauriac Również pierwszy rok w moim ogrodzie. I znowu miła niespodzianka dzięki namowom zaprzyjaźnionego sprzedawcy. Same zalety, w tym piękny zapach!

Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie to szczęście, że niektóre róże nie pachną! ;)
W tym zestawie chyba najbardziej podoba mi sie ostatnia. Cudny kolor i szlachetne pełne kwiaty :D Ale i Fox-Trot ma piękny kolor. Musiałam zapisac obie :?
Pójdę spać jednak z obrazem Francois Mauriac pod powiekami :D
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu! :D
Powinnam dziś być u siebie w ogrodzie i sadzić zdobyte okazyjnie "cebulowe", ale pogoda u Nas bardzo kiepska - zimno, pada...brrr. ..A więc komputerek, herbatka i spacery po ogrodach. I dobrze się złożyło, bo w całości obejrzałam Twój zeszło i tegoroczny wątek.
Alu, kłaniam się Tobie i podziwiam to co zrobiłaś na tym kawałku ziemii. ;:180 Prawdziwy raj na ziemii, ogród dla mnie bardzo romantyczny - kolorowy, pachnący, kipiący bogactwem gatunków! Niesamowite ile dokonałaś w tak krótkim czasie! Największe wrażenie robią róże i kolorowe zestawienia łubinów. Nie wspomnę już o miejscu, otoczeniu w jakim mieszkasz! :shock:
Naprawdę miło mi poznać kolejną miłośniczkę róż - ja nią jestem od tego roku. :wink:
Ta Claude Brasseur jest cudna! I gdzie tu takiej teraz szukać? :wink:
Seredcznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

O matyju :shock:
Alu piękne masz te róże i aż miło popatrzec w taką pogodę na takie śliczności :lol:
Aż mi się weselej zrobiło :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Koteczko, niestety są też i róże, które nie pachną wcale, ale są tak piękne, że nie da się od nich oczu oderwać! Mam taką jedną... :D Zobaczysz... :D ;:196

Kasiu, Bardzo się cieszę, że do mnie trafiłaś i bardzo mi miło, że podoba Ci się mój ogródek. Dziękuję Ci za te miłe słowa! Dodają skrzydeł! ;:197 Na Claude Brasseur z pewnością kiedyś trafisz... Jest to młoda kreacja, więc nie zdążyła jeszcze zdobyć popularności. Zapraszam częściej! ;:100

Jolciu, u nas pogoda tez nieszczególna... taki kapuśniaczek... Ale dla mnie każda pogoda jest dobra, aby nie było wiatru! Nienawidzę wiatru!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Miło, że wpadłaś! ;:168

A teraz biegnę trochę do Was!
;:65
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

różyczki cudne zawsze miło zajrzeć do Ciebie Alusia dobrze że juz sie pojawiasz na Forum ;:87
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Aluś bardzo cieszą mnie wizyty -choć sporadyczne u Ciebie , :P
mogę nacieszyć się widokiem urodziwych róż .
Właśnie patrzę i widzę ,że pięknie wyglądają Twoje ścieżki trawnikowe wokół grządek ,i myślę ,że wcale nie muszą być zrobione z płytek czy bruku .:P
z trawnika są całkiem ładne :P
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Alusiu, po raz kolejny oczarowałaś mnie zupełnie ... rozmaitością, kształtami, barwami, aromatem (który sobie wyobrażam), a przede wszystkim wielką wiedzą i miłością do tych różanych cudów natury.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Wpadłam Aluś z rewizytą, ale i tu Fotosik mnie dopadł ... nie otwiera się połowa Twoich pięknych róż ;:125 .
O matko ! Gdzie mam się przed nim schować ? ;:60
Te co zobaczyłam są wspaniałe ... i nawet tu czuję ten aromat :lol: . No, ale to nic nadzwyczajnego - u Królowej róż nie może być inaczej ;:2

Na moje jestem obrażona, bo tak pięknie zapowiadały się w maju i czerwcu, a potem nie oparły się czarnej plamistości ... mięczaki jedne :twisted: . Broń chemiczna już przygotowana i od wiosny będę walczyć ;:44 .

Wpadnę jeszcze, jak łaskawca fotosik wróci do normy.

Pozdrowionka z Poznania ;:100
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Alu obejrzałam Twój przecudny ogród, i wprost brakuje mi słów.......te róże........nie mogłam się napatrzeć, taka różnorodność, odmiany, kolory, piękne ,zdrowe, dorodne......szok. Już nic nie piszę, bo naprawdę zaniemówiłam....cuda :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aluś ten wątek ogląda się jak album różany.
Wspaniałe opisy a kolory to już mnie powaliły na kolana, szczególnie te moje ulubione różowo pomarańczowe.
Aż dech zapiera.
Prawie czuję ich zapach.
Wklej jeszcze trochę fotek ogródka jak wszystkie kwitły - to będzie uczta dla oczu w te ponure u mnie dni.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Isiu, Bogusiu, Cynamonku, Aneczko, Agness(ko) :D , Grażynko, oraz Wszyscy Goście Niewidzialni... :D , serdecznie dziękuję za odwiedziny!
Mnie rownież fotosik doprowadza już do szału! :twisted: Nie po to siedzę pół dnia i ładuję dla Was zdjęcia, żeby potem połowa się nie otwierała! Nie po to chodzę do Waszych ogrodów, żeby czytać jakie to piękne rzeczy widać na niewidzialnych zdjęciach... :twisted: :twisted: :twisted:
W ramach strajku, zamieszczę teraz zdjęcia poprzez TinyPic (dzięki Koteczko! ;:196 )
Grażynko, wszystkich na raz nie widać, ale wkleję trochę widoków ogólnych. (Jeśli zdjęcia są zbyt duże, powiedzcie, to na przyszłość będę wklejała mniejsze).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Alu no naprawdę brakuje mi słów gdy oglądam Twoje zdjęcia, masz naprawdę przepiękny, wspaniały ogródek, raj na ziemi :shock:
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17

Post »

Alu, zamieszczonymi przed chwilą zdjęciami swego ogrodu, zwaliłaś mnie z nóg. Nie dziwię się już, że znikasz z Forum na całe tygodnie. Doprowadzanie ogrodu do takiego stanu musi wymagać od Ciebie ogromnego, czasochłonnego wysiłku.
Gratuluję!
Mietek.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj rany :shock: :shock: :shock: - ale widoki. :!: :!: :!:
Aż serce do gardła podskoczyło z radości na takie obrazki.
To jak pejzaże z botanika.
Alutka - masz cudnie ;:111
Buziaki dla Ciebie za te zdjęcia i wielkie dzięki. ;:180 ;:180 ;:180
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”