Witajcie
Kochani
Ten tydzień był pod kołderką puchową i dość ostrym mrozem, ale dziś już odwilż, więc szybciutko wstawię zdjęcia ze śnieżkiem bo nie wiadomo kiedy go znów zobaczymy
tak było we wtorek
Beatko różyczki oszronione pięknie wyglądają

, później dosypało śniegu i przyszły mrozy, nad ranem było -12, zimno,nie okryłam żadnych róż w tym roku, np;taką Elfe, ona taka wrażliwa, ale dziś pooglądałam i ma zielone łodygi, może nic jej się nie stało, gorsze są lodowate wiatry, ale takich na razie nie było. w sobotę okryje agro, choć teraz podobno ma być ciepło i tak nie wiadomo co robić

Tawułka biała i u Ciebie się super sprawuje, czyli fajna odmiana i do tego ten kolor rozjaśni najciemniejszy kąt. Dziękuję za odwiedzinki i przesyłam pozdrowienia
Iwonko tak na pewno od tej samej Forumki

u mnie już mróz zmroził całkowicie chryzantemę i nie tylko

pomroziło i to ostro w tym tygodniu, ciekawe jak rośliny to przetrzymały, a nie okryłam nic nawet moich azalii, bo po tym covidzie jestem osłabiona i jakoś mi czasu brakuje na różne sprawy, ale ogarniam się jak mogę. Zobacz Iwonko ile śnieżku u mnie napadało, było tak pięknie bielusieńko, ale dziś już odwilż i topnieje. Szkoda bo lubię ten bielutki świat. Pozdrawiam
Jadzieńko u mnie tez w tym roku ta piękna Jeżówka, którą Ci wysłałam była marniejsza, nie wiem czy powodem było dzielenie, czy majowy przymrozek, a może chce zniknąć

tak jak czytam u innych nie wszystkie odmianowe dobrze rosną. Z ostróżkami też mam problem nie chcą być u mnie, tylko najzwyklejsza niebieska jakoś rośnie ale też marnie, widocznie trzeba tak jak piszesz pogodzić się z tym. Rok już się kończy, i mam nadzieję że przyszły będzie lepszy, bo ten obfitował tylko w wizyty u lekarzy i w szpitalach. pozdrawiam i zdrówka życzę
Dorotko oj mroziło i to porządnie, aż się boję o moje niektóre azalie japońskie czy już nie ucierpiały, mam nadzieję że nie , teraz zaś idą ciepłe dni to bez sensu okrywać i taka loteria z tą zimą

Stephanie ma urocze kwiaty będziesz zadowolona, piękna porcelanowa panienka. Pozdrawiam
I jeszcze zimowe widoczki z początku tygodnia;