Witajcie

.
Nie było mnie chwilę ale nie bardzo miałam czas ani chęci na forum

. W tamtym tygodniu miałam sporo spraw do załatwienia, dzisiaj się pakowałam bo jutro wyjeżdżamy na turnus rehabilitacyjny z Weroniką . Posadziłam jeszcze ostatnie cebule ( kupiłam szafirki ) , wykopałam dalie, oznaczyłam je, poza tym wycięłam badyle suchych bylin . Dzisiaj cały dzień było pięknie i słonecznie

. Wykorzystałam to na ostatnie porządki w pomieszczeniu ogrodniczym i na wycięciu kolejnych badyli. W ogrodzie zrobiło się - pustawo

. Zrobiłam jeszcze ostatnie jesienne zdjęcia bo jak wrócę może być już biało

. Czas pokaże , trzymajcie się ciepło

.
Marysiu chyba czytałaś mi w myślach bo taką szafirkową rzeczkę planowałam i plan wykonałam. Wiosną zobaczymy co będzie z tego mojego sadzenia

. Kupowanie na forum ma swoje plusy, pozdrawiam

.
Aniu dalie niestety ale już musiałam wykopać. Jutro wyjeżdżam na trzy tygodnie i nie chciałam ich zostawiać w ziemi . Trawy nadal cudnie kwitną i szumią na wietrze , uwielbiam ten czas

.
Mariolu masz rację

. U mnie miejscami pół rabaty wyciętej i widać jakiej jest wielkości . Astry to chyba najlepsze byliny teraz i niech cieszą jak najdłużej

.
Lucynko bardzo dziękuję za komplementy i zapraszam

. Teraz zrobiło się już pustawo ale za rok, dwa jak nowo posadzone astry przyrosną to będzie pięknie

. Tojad bardzo mi się spodobał i mam nadzieję, że nigdy więcej już o nim nie zapomnę . Może za rok będzie tworzył większą kępę

. Pozdrawiam

.
Florianie dokładnie tak

. Co prawda dalii mam mało ale za to może kiedyś nadrobię astrami . Jak tylko kępy przyrosną będzie pięknie .
Karolino teraz jesień widać bardzo dobrze

. Liście żółkną i opadają ale taki mamy czas. Mam nadzieję, że jesień jeszcze pokaże piękne oblicze tak jak dzisiejszego dnia.
Iwonko bardzo dziękuję, poszerzonej części nawet nie poczułam bo już praktycznie obsadzona

. Tojad bardzo fajny więc dobrze, że się odnalazł i kwitnie. Co do nowej części działki to od wiosny planujemy prace jednak nie będzie to tworzenie rabat a raczej równanie terenu i przygotowania terenu pod nowy wjazd . Koniecznie będzie do tego celu potrzebna koparka i jeszcze pewnie sporo ziemi do wyrównania . Jak uporamy się z tym tematem to dopiero wtedy zaczniemy siać trawę i robić rabaty. Nie sądzę, żeby to było szybciej niż jesień przyszłego roku albo nawet i dopiero w 2019 . Czas pokaże

.
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich

.