ewelkacha88 Ewelinko róże historyczne też mnie kuszą, ale na szczęście nie mam miejsca. W tym roku prawdopodobnie pożegnam się z kolejnymi różami. Krzaczaste zajmują więcej miejsca, ale robią duże plamy kolorystyczne, a mnie się tak podoba. Kup tą świdośliwę i będzie Twoje podniebienie w siódmym niebie.
apus Basiu, dziękuję z pochwałę. Zastanawiałam się w jakim stylu będzie mój ogród, kiedy projekt był tylko w mojej głowie. Nie bardzo wiedziałam. Teraz stwierdzam, że to wszystko idzie w kierunku ogrodu romantycznego.
maniolek Mariusz ławeczka już obsadzona. Teraz trzeba czekać, aż się rośliny rozrosną. Efekt będzie zapewne za dwa lata. Zobaczymy, czy warto będzie czekać.
ewka36jj Ewa, ja też lubię takie klimaty, róże i byliny, ławeczki i pergole, do tego murki z kamienia. Zobaczymy co uda mi się wyczarować na tym kawałku ziemi.
clem3 Małgosiu, ławeczka już obsadzona. Liliowce są cudne, tylko za krótko kwitną.
Shire Moniko, róża już posadzona i postaram się nad nią zapanować, żeby nas nie drapała. Kwiaty kwitną i cieszą i to bardzo.
ewarost Ewa, ja też uważam, że ktoś to dobrze zaprojektował. Ławka stoi w słońcu, a kiedy się na niej siedzi nie czuje się tego. Jak obrośnie roślinami będzie jeszcze lepiej. Teraz mogę zająć się porządkowaniem miejsca koło czereśni, która dawała nam cień.
Maska Marysiu, na tą kawę na ławeczce to jeszcze nie bardzo mam czas, ale kiedyś może poskromię ten nieład i będzie czas na delektowanie się pięknem kwitów.
Kiełkuje kolejna porcja trawy i to bardzo cieszy