Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Ewo no i pięknie ;:333 ławeczka już stoi, teraz tylko nasadzenia i czekać aż ją obrosną :) Powojniki piękne a z ostróżkami jeszcze piękniejsze ;:63
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ławeczka z pergolą pierwsza klasa. Troszkę trzeba pewnie będzie poczekać na to, by zarosła, ale jak już się tak stanie będziesz miała super zakątek. Uwielbiam takie klimaty!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ach te twoje pełne liliowce ;:173 Od razu chce się więcej i więcej ;:223
Ławeczka z pergolą piękna, wiesz już czym ją obsadzisz?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewo odważna kobitka z ciebie, skoro potrafiłaś rwać pąki różane.. Ja bym nie dała rady.. :lol: :D

Nie tylko róże masz cudowne, ale i liliowce i piękne, pełne ostróżki o zjawiskowych kolorach. Ławeczka z pergolą cudna. Wymarzone miejsce na chwile z książką. Nad różą tam bym się zastanawiała, bo nie chciałabym być podrapana, ale jakieś powojniki z ładnym bluszczem- czemu nie? :) Albo pachnący wiciokrzew.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewciu mnie też się podoba ta pergolo-ławeczka, pomysłowa. oryginalna i bardzo elegancka ;:215 , ale duet clematis i ostróżka jest równie piękny https://images82.fotosik.pl/1097/4d93db3e557c01e7.jpg Miłego weekendu ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu śliczne ostróżki i ławeczka z pergolą! jakaś bujna róża kwitnąca cały sezon ładnie wyglądałby na niej... no i Ty z kawką siedząca na ławeczce ;:304
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

ewelkacha88 Ewelinko róże historyczne też mnie kuszą, ale na szczęście nie mam miejsca. W tym roku prawdopodobnie pożegnam się z kolejnymi różami. Krzaczaste zajmują więcej miejsca, ale robią duże plamy kolorystyczne, a mnie się tak podoba. Kup tą świdośliwę i będzie Twoje podniebienie w siódmym niebie.

apus Basiu, dziękuję z pochwałę. Zastanawiałam się w jakim stylu będzie mój ogród, kiedy projekt był tylko w mojej głowie. Nie bardzo wiedziałam. Teraz stwierdzam, że to wszystko idzie w kierunku ogrodu romantycznego. ;:3

maniolek Mariusz ławeczka już obsadzona. Teraz trzeba czekać, aż się rośliny rozrosną. Efekt będzie zapewne za dwa lata. Zobaczymy, czy warto będzie czekać.

ewka36jj Ewa, ja też lubię takie klimaty, róże i byliny, ławeczki i pergole, do tego murki z kamienia. Zobaczymy co uda mi się wyczarować na tym kawałku ziemi. ;:oj

clem3 Małgosiu, ławeczka już obsadzona. Liliowce są cudne, tylko za krótko kwitną.

Shire Moniko, róża już posadzona i postaram się nad nią zapanować, żeby nas nie drapała. Kwiaty kwitną i cieszą i to bardzo.

ewarost Ewa, ja też uważam, że ktoś to dobrze zaprojektował. Ławka stoi w słońcu, a kiedy się na niej siedzi nie czuje się tego. Jak obrośnie roślinami będzie jeszcze lepiej. Teraz mogę zająć się porządkowaniem miejsca koło czereśni, która dawała nam cień.

Maska Marysiu, na tą kawę na ławeczce to jeszcze nie bardzo mam czas, ale kiedyś może poskromię ten nieład i będzie czas na delektowanie się pięknem kwitów.

Kiełkuje kolejna porcja trawy i to bardzo cieszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu, ogród romantyczny! Taaak!
Naprawdę aż chce się po nim spacerować... a ta alejka... super!
Piękna pysznogłówka, długo ją masz już u siebie? Moja gdzieś przepadła... albo ją wyplewiłam :roll:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewa, ta ławeczka z pergolą jest wspaniała ;:215 Już widzę jak obrasta różą Veilchenblau. Będzie super!
Możesz podać jakie ma wymiary? Wygląda na niezbyt dużą, taką akurat pasującą do mojego ogrodu :wink:
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

apus Basiu, skoro podoba Ci sie to robię to spaceruj do woli a jak się zmęczysz to przysiądź na ławce bo jest wygodna. Pysznogłówkę mam już chyba trzy lata i u mnie zachowuje się jak chwast, rośnie bez opamiętania. Jak chcesz to Ci wyślę kawałek jak przekwitnie.

dorotka350 Dorotko, wymiary ławeczki to: Wymiary pergoli wys. 200 x gł. 80 x szer. 134 cm. Kupiłam na all......i jest dostępna. Widzę, ze sporo osób ją kupiło. Sprzedawcę mogę polecić. Wszystko było ok.

Zaczęłam układać krawężnik, który bardzo ułatwia koszenie trawy i fajnie porządkuje przestrzeń.

Obrazek

Pergola już obsadzona, ale nie ma jeszcze krawężników

Obrazek

Nowy floks, lubię te z drobnymi kwiatkami

Obrazek

Obrazek

Taki spóźnialski

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewo jak pięknie ostróżka wpisała się w pergolę z ławką. ;:215
Rabaty, a środkiem piękna zielona przestrzeń, co za widok. ;:oj
Co to za piękne, białe, niskie kwiaty przed pomarańczową jeżówką? Czyżby cynie. ;:218
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Ewo jak pięknie ostróżka wpisała się w pergolę z ławką. ;:215
Rabaty, a środkiem piękna zielona przestrzeń, co za widok. ;:oj
Co to za piękne, białe, niskie kwiaty przed pomarańczową jeżówką? Czyżby cynie. ;:218
Soniu, to są cynie. stwierdziłam, że zostawię trochę miejsca dla jednorocznych i w tym roku wybrałam cynie. Przypadły mi do gustu, Maja kolor taki lekko cytrynowy. Zastanawiam się, czy to jest taka niska odmiana, czy są tak mocno cięte ? Zbiorę nasiona i spróbuję je wysiać w przyszłym roku.

Soniu, w tym roku zebrało mnie jeszcze na małą szklarnię i już nawet upatrzyłam miejsce dla niej. Myślałam, że rodzina mnie skrytykuje, ale są zachwyceni bo widzę, że ogród traktują bardzo kulinarnie. Pierwsze kroki kierują do owców. Mnie to bardzo cieszy.

W tym roku muszę przygotować dla niej miejsce i na przyszły sezon będę sadziła warzywa.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu, dziękuję. Teraz nie bardzo miałabym gdzie dać pysznogłówkę, ale przypomnę się na wiosnę... może wtedy będę już miała ogrodzenie i powstanie nowa rabata. ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Czym obsadziłaś ławeczkę? Nie mogę się napatrzeć na to pierwsze zdjęcie :D Z czego ułożyłaś te krawężniki?
A ta biała róża, która kwitnie takim zbitym bukietem to co za jedna? Piękna ci ona ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”