Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Witaj _oleander_ ,fajnie ,ze jesteś a tulipanów masz takie kępiska wielkie i takie kolory,że zaniemówiłam ,chyba w jesieni dosadzałaś ,bo jakoś nie pamiętam ich tyle z poprzedniego okresu,poduchy floksów też pięknie sie prezentują ,piszesz w nadwyżkach o cienistych roślinkach ,muszę pomyśleć ,jakie to byś chciała ,a o funkiach nie myślałaś ?pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Olu, dobrze, że choć czasem będziesz wpadać :) Dużo sił i powrotu do zdrowia dla mamy i teścia.

Pięknie, kolorowo masz w ogrodzie. To zawsze poprawia nastrój. :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko , najważniejsze , że znowu jesteś bo my też się za Tobą stęskniliśmy ;:196 .Mam mamę w podeszłym wieku , która wymaga też stałego wręcz dozoru i pilnowania we wszystkich czynnościach życiowych , często już boję się ją zostawiać samą a przecież muszę wyjść do pracy a w weekend jadę do ogrodu ale wracam z duszą na ramieniu czy zastanę wszystko jak trzeba .Ogród pięknie pokazuje Ci wiosnę i pozwala chociaż na chwilę zapomnieć o kłopotach , więc wychodź do niego i przy okazji do na na forum jak tylko Ci się uda . Pozdrawiam z całego serca ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziewczyny kochane, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Wieczorem odpowiem na posty, teraz wrzucę tylko parę najświeższych fotek. Dziś na niebie ;:3 od rana to dzialam na całego. A że mam wolne, to nie wiem w co ręce włożyć. Były porządki domowe, obiad, pranie...teraz to co ciągnęło mnie od rana - ogród. Został mi kawałek przy altanie do ogarnięcia i trawę jeszcze trzeba skosić. Ale z tym już uśmiechnę się do moich panów. ;:108
Zostawiam parę zdjęć i lecę dalej działać...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia wgrywam prosto z telefonu a że dawno nie byłam na kompie to ani nie wiem jak one się dodają. Nie są za małe albo za duże? Jakby co to piszcie.... ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Olu!
Piękną wiosna ;:108
Orliki kwitną na dobre .Moje jeszcze nie.
Różę zapączkowane .Moje jeszcze nie.
Śliczne tulipany.
Tę jeszcze u mnie kwitną ;:108
pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak jak obiecałam jestem.
Eluś wiesz jakie to fajne wrażenie tak wracać a wszyscy cię miło witają. Dobrze że tu na FO mam same dobre duszyczki.

Obrazek

Lemonka Izunia witaj. :wit Dziękuję za życzenia dla mamy i teścia. Ogród pomaga mi odreagować i zapomnieć chociaż na chwilę o kłopotach i problemach.

Obrazek

Martuniu tulipany sadziłam dwa lata temu. Bałam się czy powtórzą w tym roku swój spektakl. Bo wiesz jakie lubią być humorzaste.
Ale zrobiły mi niespodziankę i pięknie zakwitły.
Floksy z każdym rokiem coraz bardziej się rozrastają i pięknie wiosną zdobią rabaty.
Co do roślin do cienia to mam na wejściu rabatę pod drzewami. Z każdym rokiem drzewa są większe a słoneczka na rabacie coraz mniej. Interesuje mnie wszystko co będzie rosło w cieniu. Trochę mam host i brunerę ale za małe na podzielenie. Pomyśl Martuś co byś miała.

Obrazek

Małgosiu Clem do ciebie napiszę na priv. ;:168
Tulipany Exotic Emperror są fantastyczne. To i moje ulubione. ;:167

Obrazek

Jadziu nie zapomniałam kochana. Tylko czasu brak i chęci jak się ma kłopoty. Teraz trochę wyszłam na prostą i postanowiłam że wpuszczę gości do swojego ogrodu.

Obrazek

Aniu anabuko super że jesteś. U mnie już wszystkie róże w pąkach. Muszę tylko jutro skoczyć po coś przeciwko mszycom bo oblepione są na maxa.

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ładne tulipany Olu!Miłego dnia! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu jak dobrze, że wróciłaś :) Tulipany zakwitły ładnie, u mnie mało, ale i tak się cieszę, że coś zakwitło, bo jesienią nic nie posadziłam.
U mnie mszyce też się pojawiły i już zrobiłam mały oprysk, zmasowane towarzystwo je atakuje ;:124
Życzę zdrówka Tobie i rodzince, bo wiem, że to najważniejsze ;:333

;:47
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Olu, życie czasem nie rozpieszcza. A szkoda. Bywa, że nie mamy na nie wielkiego wpływu. Dobrze, że mamy za to odskocznie :D Ślicznie kwitnie u Ciebie wszystko. Nie pamiętam czy masz ogród przydomowy czy działkowy? Tak z ciekawości pytam :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie. Maryniu , Aniu ,Izo dziękuję za odwiedziny. W końcu słoneczna pogoda wytrzymała cały dzień. Wczoraj niestety było ładnie jak byłam w pracy , do domu jeszcze nie dotarłam już lało. I po planach.
Dziś tez byłam w pracy rano. Potem odpoczywałam i udawałam że nie widzę chwastów na ostatniej najgorszej rabacie. Aż mnie rwało aby coś podziubac ale musiałam odpocząć. Nogi odmawiają posłuszeństwa niestety coraz częściej.Rozsądek wygrał. ;:108
Z daleka tylko obserwowałam bacznym okiem jak moi panowie koszą trawnik. :lol:
Zostawiam parę najświeższych zdjęć i do następnego napisania. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu, Ty to masz nerwy na wodzy, albo koszący są tacy super. Bo mnie na czas koszenia nie ma w ogrodzie bym zawału nie dostała, ale wystarczy za godzinę po koszeniu przejść się po ogrodzie by zobaczyć co jest podwiędniętego, czyli skoszonego lub ułamanego.
Znowu masz ogród parę dni przed moim, u mnie np. jeszcze czosnki nie kwitną.
Chyba muszę sobie kupić nasiona niezapominajki, bo mam taką co kwitnie późnym latem i jesienią, a ona teraz jest taka śliczna w ogrodach. Oczywiście to nie jest taka odmiana, tylko taka jest leniwa ta niezapominajka, i tak co roku, a wysiewa się tak samo jak ta kwitnąca teraz. Udaje, że jest choć jej nie ma....
Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie :wit
Wczoraj ;:3 a dzisiaj już deszcz i okropnie zimno. Czy ta pogoda w końcu się unormuje?
Pies tylko chodzi i piszczy na mnie , nudzi jej się, wczoraj cały dzień na dworze a dziś w domu bo brzydko....
Ile można spać , prawda?
Ja przyszykowałam do obiadu i poleciałam z Justyną do kościoła. Po obiedzie usiadam na chwilę i pozaglądałam na Fo , ale bardzo zaczęło mnie brać spanie, więc żeby się ocknąć , wymyśliłam sobie delikatną pracę ogrodową w domu... :tan
Ale po kolei...
Kiedyś kupiłam nasiona miododajnych roślin. Nie chciałam ich siać w lutym bo potem te parapety tak długo zastawione. Więc schowałam.....gdzieś....... i teraz znalazłam. ;:306
Na opakowaniu pisze wysiew III-IV ;:306 No to trochę przyspałam.....
Ale żeby nie było , wysiałam. Zobaczymy co wyjdzie.
Obrazek

A tak wyglądają moje ukorzenione hortensje bukietowe. Z przyciętych na wiosnę patyczków , pięć hortensje już ma ładne korzonki. Reszta patyczków jeszcze bierze kąpiel.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ukorzenione patyczki to moonlight , bobo i vanilka. ;:167

Na rabatach wszystkie hortensje już bogato zazielenione, tylko ubiegłoroczna Bobo nie puściła listków.
Tzn. puściła malutkie 3 listki i na tym stanęło.
Czyżby na tym było koniec?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie fajne betonowe serce kupiłam w Pepco za całe 4,99. :tan
Pisało osłonka betonowa. Ja wykorzystam je jako poidelko dla ptaków.

Obrazek

A te wszystkie roślinki są przezimowanie i zaraz pójdą do kompozycji donicowych.
Tylko niech zrobi się ciepło.

Obrazek

Beatko ja już swoich chłopaków wycwiczyłam, wiedzą na co mają uważać kosząc i czym grozi nieuwaga z ich strony. ;:306

Na koniec kochani , podziękowania od mojej mamy dla Jadzi - Jakuch i Gosiuni Clem 3 za dobre słowa otuchy i pozdrowienia. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu jaki porządeczek ;:138 na rabatach ani chwaścika :roll: ...Niewielkie te rabatki pokazujesz ale czyściutkie!U mnie jeszcze takiego stanu nie osiągnęłam... :oops:

U mnie znacznie się ochłodziło pod wieczór! ;:222

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko , zaprawdę na rabatkach zielska ani, ani ;:oj , najważniejsze jednak , że wróciłaś na łono forum i będziemy znowu mogli spacerować po Twoim ogrodzie .Patyczki hortensjowe super ci się ukorzeniają , a mnie Bobo właśnie robi na złość i nie chce nic wypuścić , złośliwa jakaś , ale ja ją wezmę sposobem ;:306 Trzymam kciuki za wysiewy . ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu donice będą piękne, jak to wszystko wsadzisz. ;:oj
Gratulacje, pięknie Ci się ukorzeniają patyki. ;:63
Bobo się nie stresuj, one lubią długo spać, moje też tylko dwie na słońcu mają listki, inne śpią.
Pozdrawiam ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”