Po kilkudniowej nieobecności na działce poleciałam dziś jak na skrzydłach

W prognozie nie zobaczyłam deszczu,więc dłużej mi nie trzeba było zwlekać,tylko w auto i na działkę.Tulipany jedne przekwitnięte,inne rozwinięte,a pozostałe w ściśniętych pąkach.
Jak dotychczas wszystkie się zgadzają z tym co widniało na opakowaniu.Większość w Lidlu kupowałam,a z B zawsze się zgadzają.
Po południu wyszło słonko,że musiałam kurtkę rozpiąć.Pooglądałam róże,niestety,ale Mariatherese najbardziej podmarzła,biednie wygląda,będzie cięcie kosmetyczne.Zrobiłam szybki oprysk Decisem,bo już tałatajstwo się zaczyna pojawiać.
Posadziłam na klombie dwie szałwie niskie.A poza tym ładowałam baterie wraz z mamcią,bo znów ma padać kilka dni.
I co najważniejsze sporo popieliłam ,bo zarastają w trybie ekspresowym
apus no właśnie liście na górze u tych szybszych róż nieźle przymroziło,dziś co nie co poobcinałam.
Tulipany dziś mnie zadziwiły,nie mogłam się na nie napatrzeć.
Małgosiu tegoroczna wiosna daje popalić,a roślinki pogubione i brak im ciepła.Tulipanom to pasuje,powoli się rozwijają i jedyna pociecha,że dłużej się nimi nacieszymy:)
Dorotko słyszałam,że lata w tym roku ma nie być

Wiosny nie ma,lata też,wszystko pochrzanione.
Róże są bardzo opóźnione,nigdy tak nie było

Oby szybko się zregenerowały
Marlenko ja też myślałam,że może za dużo nawozu ,ale jak czytam to u wielu osób podobne zniszczenia
Wszyscy czekamy na ciepło,a ono nie może się przemóc.Dziś u mnie było dość ładnie,więc wykorzystałam to skrupulatnie
Iwonko moje róże za szybko wystartowały po marcowym cięciu,listki miały już wykształcone,więc jak mróz je złapał to sporo się zważyło

Dobrze,że Twoje róże tylko noski miały,to je uratowało
Tulipany dziś mnie powaliły,stałam i patrzałam wniebowzięta
Grażynko liście róż zmrożone,uszkodzone i musiałam część przyciąć

Mam nadzieję,że szybko odrosną.
Róże mają w tym roku pod górkę,a ja się cieszyłam,że zimy nie było,a tu proszę jakie cyrki na wiosnę odchodzą
Aniu trochę tulipanów na jesieni kupiłam i dobrze zrobiłam,bo teraz mogę je podziwiać
Koper ozdobny czeka w pojemnikach na wysadzenie,jeszcze trochę i po zimnej Zośce wysadzam.
Ta wiosna mnie dobija,jeszcze nawet pelargonii na balkonie nie mam
Tulipany rządzą
dzisiaj zauroczył mnie ten,muszę odszukać co to za jeden
Angelique
Purple Pion
Co to za tajemniczy gośc?
Cudo
Moja jesienna rabata hortensjowo-tulipanowa
Guernsey Cream powojnik,na który nie narzekam
Miłego week kochani