Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Ewelinko jakie śliczne zdjęcia zrobiłaś, to drzewo wyszło rewelacyjnie na tle pastelowego nieba ;:333 Obrazek byłby ładny!
i słońce wschodzące ;:168 ;:63 Zima nie odpuszcza chociaż zapowiadają ocieplenie to jakoś się odsuwa. najważniejsze że rośliny mają kołderkę! Dobrego tygodnia Ewelinko ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelina, zdjęcia kapitalne ;:108 Widzę, że tak jak ja czekasz na wydłużanie się dnia. Oj ciężko się funkcjonuje kiedy o 4 popołudniu już ciemno jak w środku nocy ;:224 O zimnie łaskawie nie wspomnę, bo jak śnieg uwielbiam tam mrozu już nie bardzo. Dzieciaki idąc do szkoły szczękają zębami więc trzeba ubrać konkretnie, w szkole znowu grzeją bez opamiętania i maluchy rozbierają się do podkoszulków ( a i tak chodzą cali spoceni) Tylko czekam aż znowu będę musiała inwestować w leki ;:223
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie w Mikołajki :wit .

U mnie sypie śnieg i jest poniżej zera więc bardzo prawdopodobne, że Mikołaj jeździ na saniach . Rano był cudny wschód słońca, potem przez chwilkę jeszcze było i tyle go widziałam. Chmury skutecznie przykryły niebo. Dobrze, że zrobiłam zdjęcia. Prawdę mówiąc to spodobało mi się fotografowanie wchodów. Z zachodami jest gorzej bo okoliczne domy zasłaniają mi ten moment . Musiałabym wyjść z domu trochę dalej na drogę a o porze zachodu to rodzinka powoli schodzi się do domu i nie bardzo mam jak wyhaczyć moment . Może kiedyś się uda, zobaczymy. Dzisiaj zrobiłam kopczyki przy większości róż i powojników. Została mi tylko garstka ale niestety brakło mi ziemi ;:222 . Może śnieg spadnie w większej ilości i nie będę musiała na razie zabezpieczać reszty ;:224 . Święta przed nami i większość z Was już piecze pierniczki, robi ozdoby ;:108 . My wybieramy się do rodziny więc tak na prawdę ominie mnie ten szał przygotowań. Na pewno zrobię sobie jakieś dekoracje w wolnej chwili jak przyjdzie mi wena. Poza ubraniem choinki i przystrojeniem domu to tak na prawdę nie będę robiła nic :oops: . Barszczyk na pewno dostanę od mamy a uszka od babci. Takiej to dobrze prawda ?? ;:131

Nie chcę jeszcze ruszać ze wspominkami bo mi zdjęć do wiosny zabraknie więc pomęczę Was jeszcze zdjęciami dzisiejszego wschodu a jutro pewnie moją zimą.

Sławku dziękuję ;:196 . Mam ten plus, że mój domek jest nieco wyżej niż inne tak więc mogę robić zdjęcia bez siatki ;:108 , ewentualnie z dachem w tle . Fotografowanie zaczyna sprawiać mi coraz większą frajdę ;:108 . Słoneczko było dzisiaj tylko z rana, potem schowało się za chmury .

Asiu dziękuję ;:168 . Ja zdjęcia robię z balkonu albo przez okno w kuchni bo stamtąd mam takie widoki ;:108 . No tak dni zaczną się wydłużać ale początkowo na pewno tego nie zauważymy . W każdym razie to jest dobra informacja dla nas ;:138 . Z każdym dniem jesteśmy bliżej wiosny.

Obrazek

Mati z zachodami będzie trudniej bo okoliczne domy zasłaniają mi go . Jednak obiecuję kiedyś wybrać się trochę dalej i uchwycić zachód .

Florianie dziękuję ;:196 .

Obrazek

Lucynko jak to mawiają trening czyni mistrza :wink: . Dziękuję za dobre słowo. Ty nie możesz uchwycić wschodu a ja znowu zachodu nie mogę złapać ;:306 . No to się uzupełniamy z tymi zdjęciami. Moje zdjęcia też amatorskie ale sprawiają mi coraz większą frajdę . U mnie dzisiaj powoli zaczyna robić się biało. Jest na minusie więc liczę, że śnieg się utrzyma przez jakiś czas. W końcu Mikołaj ma sanie a nie motocykl ;:306 .

Marysiu dziękuję za miłe słowa ;:108 . To Twoja zasługa bo to Ty zainspirowałaś mnie do robienia takich zdjęć. Kołderka powoli zaczyna robić się grubsza i o to chodzi . Pozdrawiam i również życzę Ci udanego tygodnia ;:196 .

Obrazek

Sabinko a czekam, czekam na dłuższe dni bo to jest straszne, że moje dzieci wracają po ciemku do domu ;:oj . Co prawda jeszcze nie same bo to maluszki ale jednak. Dokładnie tak samo myślę, że trudno funkcjonować kiedy tak szybko robi się ciemno. Masakra jakaś. Tak na dobrą sprawę to bałwana mogę ulepić z dziećmi tylko w weekend bo po powrocie z przedszkola jest już ciemno. Oj tak, w przedszkolu też grzeją i Emilka lata z krótkim rękawkiem a potem buch na zewnątrz i choroba może szybko się przytrafić. Oby ominęło to nasze dzieci ;:108 .

Obrazek

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę góry prezentów od Mikołaja .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Super foty ;:108 Ehh... też czekam aż dni zaczną się wydłużać, a nie skracać... ;:131
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki ;:196 . To już niedługo, od 23 grudnia dzień zacznie się wydłużać ;:138 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:138 ;:138 Ewelinko!Piękne zdjęcia nieba rozświetlonego wschodzącym słońcem. ;:63 ;:63
Swoją drogą, jak ładnie promienie słoneczne potrafią malować niebo! ;:333
Naprawdę jest na co popatrzeć i popodziwiać naturę. ;:333
W mieście trochę trudniej, ;:223 ale też warto. ;:108
Miłego popołudnia i wieczoru z widokiem na zachodzące słońce. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Jak dla mnie wystarczą wschody słońca - zazwyczaj wychodzą ładniej, niż zachody:)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam ten sam problem o tej porze roku-słońce wschodzi za krzakami ;:224 No i za późno ;:222
Za to latem odwrotnie, wschody jak najbardziej, zza górki, za to zachodzi za lasem.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, fantastyczne zdjęcia wschodzącego słońca ;:63 Ogród w zimowej szacie wygląda bajecznie. Mam nadzieję, że Święta w tym roku wreszcie będą białe.

U mnie śniegu wyjątkowo dużo, ale są i minusy takich obfitych opadów. Pod ciężarem śniegu wyłamało się dość sporo różanych pędów :(
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelinko,zdjęcia wschodu słońca piękne,tak jakoś weselej jak się widzi słoneczko,u mnie niewiele śniegu,róże też mam jeszcze nie wszystkie okopczykowane ,czekam na lepsze i cieplejsze dni :uszy ,więc tymczasem robię stroiki i planuję wiosnę w ogrodzie ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Od 19.00 czytam Twój wątek, warto było, czeka mnie jeszcze I część, a trafiłam tu od Sławka. Wszystko mi się podoba.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko widzisz jak to wciąga :D Potem nie mówić nic nikomu będziesz wybiegać z domu, żeby i zachód sfotografować ;:306 Moi to już wiedzą ;:306 Piszesz że Ci zdjęć zabraknie, to tym się nie przejmuj przecież po pół roku to my już nie pamiętamy, a wracać i tak nam się nie chce :lol:
Temperatura rośnie i obawiam się o pokrywę śnieżną, bo jak zejdzie trzeba będzie wziąć się za okrywanie :wink: Dobrego dnia i pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, sypałaś kopczyki na śnieg? czy może odgarniałaś go najpierw ;:224 Pytam, bo mam już zakupioną ziemię i szczerze nie wiem czy jak nie zacznę sypać na śnieg to potem mi się to wszystko nie rozjedzie :| Zaskoczyła mnie ta zima nie ma co.. Pierwszy raz nie zdążyłam zabezpieczyć róż..
Wschody słońca genialne. U mnie niestety i rankiem i wieczorem jedyne co widzę to blokowisko ;:306 Apetycznie to nie wygląda, ale jak się człowiekowi czasem zechce to można podejść za osiedle i wychodzimy na otwartą przestrzeń lotniska.. tam to są zachody ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Wczoraj było piękne słoneczko przez cały dzień a dzisiaj chmury i okropny wiatr ;:222 . Dzisiaj siedzę w domu i nigdzie się nie ruszam ;:224 . Wczoraj skorzystałam z tego, że eM miał wolne i zrobiłam małe przemeblowanie w dwóch pokojach ;:224 . Skoro nie mogę nic przesadzać w ogródku to w domu wprowadziłam małe zmiany ;:306 . Przede mną kolejny dzień domowej rutyny . No cóż, trzeba jakoś przebrnąć przez zimę i wyczekiwać wiosny chociaż do niej to jeszcze kawał czasu .

Lucynko dziękuję za pochwały ;:196 . Masz rację ,słońce pięknie maluje nam niebo i każdy wschód wygląda inaczej . W mieście trudno zaobserwować takie zjawiska przez blokowiska i inne wysokie budynki . Dobrze, że ułożyłam sobie życie na wsi . W zasadzie to mieszkałam prawie całe swoje życie w mieście ale jednak ciągnęło mnie do domu i własnego kawałka ziemi . Dziękuję i pozdrawiam :wit .

Madziu wschody ładniejsze to masz rację ale dwa dni temu miałam widok na piękny zachód bo akurat jechałam do sklepu no ale nie mam w zwyczaju zabierać aparatu do sklepu ;:306 więc zdjęć nie zrobiłam .

Mati to ja mam odwrotnie ;:306 . Latem to ja wschodu nie widzę ale zachód to mam jak na dłoni .

Dorotko u mnie śniegu jest obecnie niewiele ale zawsze coś . Ja też liczę na białe święta i na prawdę jest szansa ;:108 . Mokry śnieg jest ciężki i faktycznie może wyłamywać pędy. Ech jak zwykle wszystko ma swoje plusy i minusy. Mam nadzieję, że więcej strat nie będzie ;:168 .

Marto ja tak samo jak Ty czekam na cieplejsze dni a u mnie dzisiaj okropnie wieje ;:222 . Stroików jeszcze nie robię bo jakoś nie mam weny :roll: . Może w przyszłym tygodniu znajdę chęci .

Anido witaj u mnie :wit . Wiem, że to Twoje prawdziwe imię bo znam Cię "przelotem" z wątku u Sławka :) . Imię nietypowe ale ciekawe i oryginalne . Bardzo mi miło, że zechciałaś odwiedzić mój kawałek ziemi i zapraszam częściej .

Marysiu oj tak wciąga ;:306 . Skoro nie mamy teraz kolorowych roślin w ogrodzie to trzeba znaleźć sobie jakieś inne obrazki do fotografowania ;:108 . Przymierzam się do zdjęć ptaków bo wywiesiłam słoninkę i sikorki buszują. Jednak trudno mi zrobić fotki przez szybę i będę musiała przyczaić się na zewnątrz . To na pewno nie dzisiaj bo wieje okropnie ;:222 . U mnie też jest na plusie już i przy tym wietrze to na pewno śnieg zacznie się szybko topić . Szkoda bo jest go niewiele i fajnie gdyby został. Dziękuję i wzajemnie ,chociaż to spóźnione podziękowania .

Sabinko ja jak robiłam kopczyki to śniegu było minimalnie. Ziemię sypałam normalnie bo na prawdę tego śniegu było niewiele. Miałam ten sam problem jakiś czas temu bo chciałam sypać kopczyki a było sporo śniegu i odpuściłam bo nie wiedziałam właśnie jak to zrobić. Na pewno jeszcze zdążysz zabezpieczyć róże bo zapowiadają ocieplenie. No cóż, blokowisko ma swoje wady i skutecznie przysłania słońce. Mieszkałam w bloku kilkanaście lat ale wtedy to nie myślałam o podziwianiu natury więc było mi to obojętne ;:306 . Ach na takiej przestrzeni na lotnisku to muszą być dopiero widoki ;:108 .

Z racji tego, że jest dość brzydko to na poprawę nastroju trochę słoneczek .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękne te twoje wschody słońca ;:215 Pokaż koniecznie swoje ozdoby ;:108
Ogrodowe "słoneczka" cudne, od razu się lepiej na duszy robi :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”