Basiu masz rację, tegoroczne kwitnienie jest opóźnione, ale może będzie przez to dłuższe
Dwa krzaczki Księżniczki ledwie zipią, pozostałe mają się całkiem nieźle. Trzeba zrobić troszkę patyczków, bo różnie może być. Na razie buduje masę zieloną, kwiaty wiąże troszkę później niż wszystkie, ale kwitnie też znacznie dłużej niż pozostałe. Jak to Księżniczka, na wszystko ma czas
Marto wbrew pozorom na mojej powierzchni zapachy się szybko rozchodzą. Mam dwie rabaty, gdzie zapach pozostaje dłużej tj.rabata z Nevadą M.Hilling, Reine des Violettes, oraz właśnie ta, gdzie większość to róże historyczne. I tam faktycznie można dostać zawrotu głowy
Jadziu 170 szeroka to ona już jest, jak nie więcej, z wysokością nie wiem bo rozłożyła się na boki, podejrzewam, że może być podobna.
Narzekać nie będę na pewno, bardzo lubię takie "potwory", mogłabym tylko takie mieć w ogrodzie, gdybym miała kilka hektarów
Syska811 , niestety nie pomogę Ci w identyfikacji róży, podobna do rugosy, ale chyba nią nie jest

. Wstaw zdjęcie do wątku z identyfikacją róż, tam dziewczyny szybko się z nią rozprawią

. Przepraszam, nie ta liga
A tera troszkę zapach i koloru
Pierwsze kwiaty na Flammentanz
Pierwsze kwiaty na marketowej angielce, może komuś się kojarzy co to za "brzoskwinka", kwiat nie jest duży, ale pełny z wyraźnymi "ćwiartkeczkami". Kwiat jest dość wysoko, więc nie mogłam z góry zrobić zdjęcia. Dzisiaj rozwinie się ten niżej położony, to pstryknę fotkę.
Piękny Kiri Te Kanawa w pełnej krasie
Idąc wzdłuż rabaty zobaczymy rozwijający się kwiat Summer Dreem w subtelnym kolorku i M.Wood w zupełnie innej tonacji, ale równie pięknej
Idąc dalej dotrzemy do rabaty na której aktualnie jest najciekawiej ;:Comte de Cahmbord, ta to dopiero rozsiewa wokół siebie zapach
Veilchenblau w coraz bardziej tłuściutkich pąkach
Tuscany
cdn za chwilę