Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
Różyczka na zdjęciu wygląda jak biała.
. Zainteresował mnie obelisk różany, wygląda na solidny niż te co w sklepach oglądam , jeśli zdjęcie nie przekłamuje.
. Kurki też bym chciała a zwłaszcza zbierać jajeczka. 
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Zima nam nie odpuszcza. Dobrze, że przynajmniej przy tym mrozie jest śnieg, ja po trochu jeszcze szuflą dosypałam na roślinybiałego puchu. Piszę po trochu bo u mnie wszyscy włącznie ze mną dopiero z choroby wychodzą.
Dokładam też ptaszkom jedzenia, zauważyłam że sójka i sikoreczka szukały tu czegoś to dałam paszy i smalcu ze skwarkami. Tylko czemuś wróbelki nie chcą zauważyć, że uczta dla nich przygotowana w karmniku a jest ich pełno, siedzą dużą grupą na winobluszczu.
Dokładam też ptaszkom jedzenia, zauważyłam że sójka i sikoreczka szukały tu czegoś to dałam paszy i smalcu ze skwarkami. Tylko czemuś wróbelki nie chcą zauważyć, że uczta dla nich przygotowana w karmniku a jest ich pełno, siedzą dużą grupą na winobluszczu.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo, jak się domyślam, to owa bladoróżowa różyczka jest pnąca... Czy tak?
Ma bardzo dużo kwiatków i zdaje się, że są one dość duże.
Wszystkiego dobrego.
Ma bardzo dużo kwiatków i zdaje się, że są one dość duże.
Wszystkiego dobrego.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu bardzo mi się ta podpora podoba! wygląda solidnie i muszę się chyba zdecydować bo były nie takie drogie
Róża zawsze jest okiełznana!
Pozdrawiam serdecznie
Róża zawsze jest okiełznana!
Pozdrawiam serdecznie
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Mnie też wpadła w oko "ta podpora"- gdzie ją wyczaiłyście ? rozglądam się ,pewnie nie tam, gdzie potrzeba 
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Alu , chciałabym zapytać Cię o winorośl posadzoną do skrzyni bo wiem że winorośle mają bardzo głęboki i masywny system korzeniowy , więc jak sobie poradzi Twoja w tej skrzyni i czy nie będzie przemarzała zimą jak się mocno ukorzeni .
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Zuziu jak na razie to obelisk jest ok .Wytrzymał wichury ,a jest w takim miejscu ,że mógł wylecieć .
Kasiu zdrówka Ci życzę .
Mrozi i u mnie ,dobrze ,że śnieg dalej leży nie tknięty .
Lucynko tak to pnąca róża .W obelisk wsadzona w ubiegłym roku ,a wiosną była mocno przycięta .Sama jestem ciekawa jak będzie się znajdować w tym obelisku .Na pewno będę ja przycinać bo ma dość długie pędy . Kwiaty nie są ,aż tak wielkie takie średniaki ,ale jak ma dobry rok do jest ich dużo .
Pozdrawiam
Marysiu ja też jeszcze kilka będę chciała by M zakupił .
Też myślę ,ze cena była przystępna .
Pozdrawiam
Lodziu jak M sobie przypomni to podam namiary na sprzedawcę .
Elu z tym sadzeniem winorośli w skrzyni to był pomysł M . Wiosną będziemy wiedzieli jak przeżyła tę mroźną zimę .
Sama jestem ciekawa jak dalej sobie poradzi
Kasiu zdrówka Ci życzę .
Mrozi i u mnie ,dobrze ,że śnieg dalej leży nie tknięty .
Lucynko tak to pnąca róża .W obelisk wsadzona w ubiegłym roku ,a wiosną była mocno przycięta .Sama jestem ciekawa jak będzie się znajdować w tym obelisku .Na pewno będę ja przycinać bo ma dość długie pędy . Kwiaty nie są ,aż tak wielkie takie średniaki ,ale jak ma dobry rok do jest ich dużo .
Pozdrawiam
Marysiu ja też jeszcze kilka będę chciała by M zakupił .
Też myślę ,ze cena była przystępna .
Pozdrawiam
Lodziu jak M sobie przypomni to podam namiary na sprzedawcę .
Elu z tym sadzeniem winorośli w skrzyni to był pomysł M . Wiosną będziemy wiedzieli jak przeżyła tę mroźną zimę .
Sama jestem ciekawa jak dalej sobie poradzi
Pozdrawiam Alicja
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Róza i powojnik razem
też tak jesienią posadziłam, ciekawe co z tego będzie ? 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś czytam ,że miałaś nerwowy okres z powodu choroby w rodzinie,ale ważne ,ze już wszystko dobrze,bo człowiek zawsze tak bardzo się denerwuje,chciałabyś mieć kurki ,ja też ,ale chyba się juz nie nadaję ,mąż by mi nie pomógł ,bo pracuje i wczas rano wychodzi z domu,a ja też czasem pracuję ,a jak nie muszę iść do pracy to śpię długo
i kury by były głodne rano i nie wypuszczone na czas,a w jesieni wyjeżdżam na grzyby i nie ma mnie czasem parę tygodni z przerwami ,nie lubię być taka uwiązana ,ale kiedyś chowałam 60 kaczek ,kury ,kogutki i raz hodowałam 2 świnie na komunie córek ,bo nic w sklepach nie było,ale to są odległe czasy,super Twoje kwiaty w ogrodzie wyglądają, jak w realu taka zima,pozdrawiam 
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Alu, cudne wspominki z lata !
Co ja czytam,kurki może u Was zagoszczą ?????
Jest to obowiązek, ale z drugiej strony własne jajeczka, zdrowe i smaczne - baaardzo kuszący temat
Chyba przede wszystkim to czas, czy jest na to czas ? W końcu taki zwierzyniec wymaga opieki... Chyba bym sie nie zdecydowała
Alu Twoja różyczka o delikatnym różu, to pnąca róża New Dawn ! Poznałam ją ! Mam taką samą, tylko jeszcze bardzo młodziutki krzaczek. Twoja super się zapowiada
Pozdrawiam cieplutko
Co ja czytam,kurki może u Was zagoszczą ?????
Alu Twoja różyczka o delikatnym różu, to pnąca róża New Dawn ! Poznałam ją ! Mam taką samą, tylko jeszcze bardzo młodziutki krzaczek. Twoja super się zapowiada
Pozdrawiam cieplutko
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- alicjad31

Karolciu ja też jestem ciekawa
Witaj Martuś .Tak choroby w rodzinie wykańczają nerwowo .
Kurki faktycznie wymagają obowiązku ,same się nie na karmią .Miło mieć zwierzęta ,ale to kule u nogi kiedy człowiek musi gdzieś się ruszyć na dlużej .Tak te czasy miały swój urok
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Asiu .Dobrze napisałaś ''może będę miała kurki'' tylko ,że to może coraz dalej
Plany mężowe zajmą miejsce dla kurek ,ale myślę ,że bardziej chodziło mu o to bym już głośno o nich nie wspominała tylko cieszyła się z przechowalni jaką zaplanował .No cóż .
Nie wiem Asiu jaka to róza jest podobna do New Dawn ,ale chyba to nie ona bo nie powtarza kwitnienia .Dostałam ją ładne kilka lat temu od mojej znajomej .
Asiu kawałek Cię widać
Dziękuje również pozdrawiam

Witaj Martuś .Tak choroby w rodzinie wykańczają nerwowo .
Kurki faktycznie wymagają obowiązku ,same się nie na karmią .Miło mieć zwierzęta ,ale to kule u nogi kiedy człowiek musi gdzieś się ruszyć na dlużej .Tak te czasy miały swój urok
Witaj Asiu .Dobrze napisałaś ''może będę miała kurki'' tylko ,że to może coraz dalej
Plany mężowe zajmą miejsce dla kurek ,ale myślę ,że bardziej chodziło mu o to bym już głośno o nich nie wspominała tylko cieszyła się z przechowalni jaką zaplanował .No cóż .
Nie wiem Asiu jaka to róza jest podobna do New Dawn ,ale chyba to nie ona bo nie powtarza kwitnienia .Dostałam ją ładne kilka lat temu od mojej znajomej .
Asiu kawałek Cię widać
Pozdrawiam Alicja
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Alu New Dawn podobnie smieci i bardzo podobne ma pączki do Twojej. Może to jednak ona ? zrób w tym roku jej nową sesję zdjęciową, z bliska też, to porównamy 
A z kurkami jak sie sprawa określi i tak bedzie dobrze ! Musi być zgoda w rodzinie ;)
A z kurkami jak sie sprawa określi i tak bedzie dobrze ! Musi być zgoda w rodzinie ;)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu witaj, dobrze że teściowej już lepiej.Będziesz spokojniejsza i będziecie mogli na spokojnie i dla was w lepszym czasie zaplanować wizytę u niej.
Wypowiem się co do kurek,mamy ponad dwadzieścia i wcale nie muszę rano wstawać aby je wypuścić. Mamy w kurniku prąd i wyłącznik czasowy. Na wieczór wstawiamy im wodę i jedzenie i rano jak mają widno to jedzą a wypuszczamy je dopiero jak wstaniemy nieraz i o 9. Jestem śpiochem i sobie tego nie odmawiam
Jeszcze jedno dlaczego powinniście mieć swoje ekologiczne jajka, jesteście alergikami a kupione jajka potrafią uczulać.
Pozdrawiam was cieplutko
Wypowiem się co do kurek,mamy ponad dwadzieścia i wcale nie muszę rano wstawać aby je wypuścić. Mamy w kurniku prąd i wyłącznik czasowy. Na wieczór wstawiamy im wodę i jedzenie i rano jak mają widno to jedzą a wypuszczamy je dopiero jak wstaniemy nieraz i o 9. Jestem śpiochem i sobie tego nie odmawiam
Jeszcze jedno dlaczego powinniście mieć swoje ekologiczne jajka, jesteście alergikami a kupione jajka potrafią uczulać.
Pozdrawiam was cieplutko
- alicjad31

Asiu obfocę ja z każdej strony
Moja sąsiadka ma różę bardzo podobną do tej mojej ,ale jej kwitnie do jesieni .Muszę do niej pójść i ukorzenić przez odkład .
Ja jestem ugodową osobą i czasem mężowi ustępuję
Krysiu teraz to już faktycznie na spokojnie pojedziemy.
Moja sąsiadka ma swoje kurki i często od niej kupujemy ze sklepu jak najrzadziej .
Dobry pomysł z wyłącznikiem czasowym
też mamy prąd w budynku gospodarczym .
Mój mąż już nie może się doczekać wiosny i lata jak zawsze wolał zimę i mróz mówił ,że się najlepiej wtedy czuje .
Może coś się zmieni i sam zechce kurki

Moja sąsiadka ma różę bardzo podobną do tej mojej ,ale jej kwitnie do jesieni .Muszę do niej pójść i ukorzenić przez odkład .
Ja jestem ugodową osobą i czasem mężowi ustępuję
Krysiu teraz to już faktycznie na spokojnie pojedziemy.
Moja sąsiadka ma swoje kurki i często od niej kupujemy ze sklepu jak najrzadziej .
Dobry pomysł z wyłącznikiem czasowym
Mój mąż już nie może się doczekać wiosny i lata jak zawsze wolał zimę i mróz mówił ,że się najlepiej wtedy czuje .
Może coś się zmieni i sam zechce kurki
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu zobaczysz że jak M zachce się mieć kury to je kupi, a Ty jak masz jajka u sąsiadki to nie pchaj się w obowiązki
ja sobie narzuciłam pewne obowiązki po to żeby się nie rozleniwić i cieszy mnie podglądanie stada, to nie jest tylko hodowla żeby mieć jedzenie czy mięso , to coś więcej
Poza tym mam własny nawóz i o tym się zapomina. Jajka też mam naturalne a nie na karmie z hormonami (bo gotowa tak ma). Nie raz jak się skarżyłam paniom na wsi, że kury nie noszą to jedyna rasa była...kup pani worek karmy i będą nosić jak nic!