Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Post »

Różyczka na zdjęciu wygląda jak biała. ;:oj . Zainteresował mnie obelisk różany, wygląda na solidny niż te co w sklepach oglądam , jeśli zdjęcie nie przekłamuje. ;:224 . Kurki też bym chciała a zwłaszcza zbierać jajeczka. ;:306
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

Zima nam nie odpuszcza. Dobrze, że przynajmniej przy tym mrozie jest śnieg, ja po trochu jeszcze szuflą dosypałam na roślinybiałego puchu. Piszę po trochu bo u mnie wszyscy włącznie ze mną dopiero z choroby wychodzą.
Dokładam też ptaszkom jedzenia, zauważyłam że sójka i sikoreczka szukały tu czegoś to dałam paszy i smalcu ze skwarkami. Tylko czemuś wróbelki nie chcą zauważyć, że uczta dla nich przygotowana w karmniku a jest ich pełno, siedzą dużą grupą na winobluszczu.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo, jak się domyślam, to owa bladoróżowa różyczka jest pnąca... Czy tak?
Ma bardzo dużo kwiatków i zdaje się, że są one dość duże. ;:215
Wszystkiego dobrego. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu bardzo mi się ta podpora podoba! wygląda solidnie i muszę się chyba zdecydować bo były nie takie drogie :D
Róża zawsze jest okiełznana! :D
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Mnie też wpadła w oko "ta podpora"- gdzie ją wyczaiłyście ? rozglądam się ,pewnie nie tam, gdzie potrzeba ;:131
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Alu , chciałabym zapytać Cię o winorośl posadzoną do skrzyni bo wiem że winorośle mają bardzo głęboki i masywny system korzeniowy , więc jak sobie poradzi Twoja w tej skrzyni i czy nie będzie przemarzała zimą jak się mocno ukorzeni .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Zuziu jak na razie to obelisk jest ok .Wytrzymał wichury ,a jest w takim miejscu ,że mógł wylecieć . ;:224

Kasiu zdrówka Ci życzę . ;:167
Mrozi i u mnie ,dobrze ,że śnieg dalej leży nie tknięty .

Lucynko tak to pnąca róża .W obelisk wsadzona w ubiegłym roku ,a wiosną była mocno przycięta .Sama jestem ciekawa jak będzie się znajdować w tym obelisku .Na pewno będę ja przycinać bo ma dość długie pędy . Kwiaty nie są ,aż tak wielkie takie średniaki ,ale jak ma dobry rok do jest ich dużo .
Pozdrawiam ;:167 ;:168

Marysiu ja też jeszcze kilka będę chciała by M zakupił .
Też myślę ,ze cena była przystępna .
Pozdrawiam ;:167 ;:168

Lodziu jak M sobie przypomni to podam namiary na sprzedawcę . ;:167

Elu z tym sadzeniem winorośli w skrzyni to był pomysł M . Wiosną będziemy wiedzieli jak przeżyła tę mroźną zimę . ;:167
Sama jestem ciekawa jak dalej sobie poradzi ;:oj
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Róza i powojnik razem ;:138 też tak jesienią posadziłam, ciekawe co z tego będzie ? :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś czytam ,że miałaś nerwowy okres z powodu choroby w rodzinie,ale ważne ,ze już wszystko dobrze,bo człowiek zawsze tak bardzo się denerwuje,chciałabyś mieć kurki ,ja też ,ale chyba się juz nie nadaję ,mąż by mi nie pomógł ,bo pracuje i wczas rano wychodzi z domu,a ja też czasem pracuję ,a jak nie muszę iść do pracy to śpię długo ;:306 i kury by były głodne rano i nie wypuszczone na czas,a w jesieni wyjeżdżam na grzyby i nie ma mnie czasem parę tygodni z przerwami ,nie lubię być taka uwiązana ,ale kiedyś chowałam 60 kaczek ,kury ,kogutki i raz hodowałam 2 świnie na komunie córek ,bo nic w sklepach nie było,ale to są odległe czasy,super Twoje kwiaty w ogrodzie wyglądają, jak w realu taka zima,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Alu, cudne wspominki z lata !
Co ja czytam,kurki może u Was zagoszczą ????? ;:oj Jest to obowiązek, ale z drugiej strony własne jajeczka, zdrowe i smaczne - baaardzo kuszący temat ;:204 Chyba przede wszystkim to czas, czy jest na to czas ? W końcu taki zwierzyniec wymaga opieki... Chyba bym sie nie zdecydowała :wink:

Alu Twoja różyczka o delikatnym różu, to pnąca róża New Dawn ! Poznałam ją ! Mam taką samą, tylko jeszcze bardzo młodziutki krzaczek. Twoja super się zapowiada :tan

Pozdrawiam cieplutko :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolciu ja też jestem ciekawa ;:oj :wit

Witaj Martuś .Tak choroby w rodzinie wykańczają nerwowo .
Kurki faktycznie wymagają obowiązku ,same się nie na karmią .Miło mieć zwierzęta ,ale to kule u nogi kiedy człowiek musi gdzieś się ruszyć na dlużej .Tak te czasy miały swój urok :) Pozdrawiam serdecznie ;:167 ;:196

Witaj Asiu .Dobrze napisałaś ''może będę miała kurki'' tylko ,że to może coraz dalej :wink:
Plany mężowe zajmą miejsce dla kurek ,ale myślę ,że bardziej chodziło mu o to bym już głośno o nich nie wspominała tylko cieszyła się z przechowalni jaką zaplanował .No cóż .
Nie wiem Asiu jaka to róza jest podobna do New Dawn ,ale chyba to nie ona bo nie powtarza kwitnienia .Dostałam ją ładne kilka lat temu od mojej znajomej .
Asiu kawałek Cię widać ;:333
Dziękuje również pozdrawiam :wit ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Alu New Dawn podobnie smieci i bardzo podobne ma pączki do Twojej. Może to jednak ona ? zrób w tym roku jej nową sesję zdjęciową, z bliska też, to porównamy :)
A z kurkami jak sie sprawa określi i tak bedzie dobrze ! Musi być zgoda w rodzinie ;)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu witaj, dobrze że teściowej już lepiej.Będziesz spokojniejsza i będziecie mogli na spokojnie i dla was w lepszym czasie zaplanować wizytę u niej.
Wypowiem się co do kurek,mamy ponad dwadzieścia i wcale nie muszę rano wstawać aby je wypuścić. Mamy w kurniku prąd i wyłącznik czasowy. Na wieczór wstawiamy im wodę i jedzenie i rano jak mają widno to jedzą a wypuszczamy je dopiero jak wstaniemy nieraz i o 9. Jestem śpiochem i sobie tego nie odmawiam :D
Jeszcze jedno dlaczego powinniście mieć swoje ekologiczne jajka, jesteście alergikami a kupione jajka potrafią uczulać.
Pozdrawiam was cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu obfocę ja z każdej strony :D
Moja sąsiadka ma różę bardzo podobną do tej mojej ,ale jej kwitnie do jesieni .Muszę do niej pójść i ukorzenić przez odkład .
Ja jestem ugodową osobą i czasem mężowi ustępuję ;:306

Krysiu teraz to już faktycznie na spokojnie pojedziemy.
Moja sąsiadka ma swoje kurki i często od niej kupujemy ze sklepu jak najrzadziej .
Dobry pomysł z wyłącznikiem czasowym ;:333 też mamy prąd w budynku gospodarczym .
Mój mąż już nie może się doczekać wiosny i lata jak zawsze wolał zimę i mróz mówił ,że się najlepiej wtedy czuje .
Może coś się zmieni i sam zechce kurki :D
Dziękuje również pozdrawiam ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu zobaczysz że jak M zachce się mieć kury to je kupi, a Ty jak masz jajka u sąsiadki to nie pchaj się w obowiązki :;230 ja sobie narzuciłam pewne obowiązki po to żeby się nie rozleniwić i cieszy mnie podglądanie stada, to nie jest tylko hodowla żeby mieć jedzenie czy mięso , to coś więcej :D Poza tym mam własny nawóz i o tym się zapomina. Jajka też mam naturalne a nie na karmie z hormonami (bo gotowa tak ma). Nie raz jak się skarżyłam paniom na wsi, że kury nie noszą to jedyna rasa była...kup pani worek karmy i będą nosić jak nic! :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”