Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Bożenko , pięknie to on nie wygląda ,ale dziko to prawda ,bo czasami zielsko i trawa po pas .Na razie tym kawałkiem specjalnie się nie przejmuje . Posadziłam tam kilka jabłonek , orzecha ,krzew aroni i porzeczki czerwone .Reszta pomalutku jak starczy czasu .Koszę tam cztery razy w sezonie i nic więcej .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

ALE ZA TO ZA KILKA LAT!będzie efekt! :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ele, ależ się napracowałaś ;:180 Ogrom pracy jeszcze przed Tobą i wcale Ci nie zazdroszczę. Ja na szczęście kończę ostatnią rabatkę i bardzo się z tego ciesze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu a ja chciałabym mieć takie szerokie pole do popisu, bo można coś planować a na pasku ziemi można tylko sadzić ;:306
Tunel czy szklarnia w przypadku kiedy dojeżdżasz i to nie często to trochę ryzykowne, bo te przybytki trzeba otwierać i zamykać... a już na pewno podlewać :D
Dobrej nocy ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie niedzielnie

Straszny upał był dzisiaj ,więc zrobiłam tylko to co musiałam , czyli niewiele .Najważniejsze że dobrze podlałam cały ogród bo tydzień będzie trudny dla roślin .W sobotę jadę rano do Skierniewic na coroczne Święto Warzyw i Kwiatów i na pewno zrobię trochę zdjęć . W planie mam do kupienia drzewka owocowe ,a co przytargam to nikt nie wie ,nawet ja sama .Zdjęć mało bo i nie bardzo jest co fotografować , chociaż zaczynają kwitnąć marcinki i chryzantemy ,ale to oznaka jesieni .Maliny w tym roku przegieły bo dojrzewają i dojrzewaja a ja ciągle zapełniam słoiki i końca nie widać , a do tego i kabaczki jeszcze maja owoce ,ale oddam w dobre ręce i nic już z nich nie będę robiła , mam dość przetworów ,robię bunt , zamykam piwniczkę .

Bożenko , o ile ten mój ogród da mi pożyć te kilka lat i mnie nie zacheta ;:306

Ewuniu , Ja też bym się cieszyła na Twoim miejscu bo od tej pory mało pracy a dużo przyjemnego wypoczynku na ogrodzie , czego Ci z całego serca życzę . ;:167

Marysiu, teraz to wszystko się samo robi , samo się podleje i samo przewietrzy jak za ciepło , więc nie ma problemu . Pełna mechanizacja .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu! z Twoim optymizmem wszystko jest możliwe! :heja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , mój optymizm wytrzyma ,gorzej z rusztowaniem ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu no proszę, że też ja muszę z wszystkim zapychać ;:223 żaden mechanizm nie chce mnie wyręczyć.
Coś mi się wydaje, że ten rozwar to będzie jednoroczny. Mam taki w donicy i w krótkim czasie przekwitł, ale zimy pewnie nie przetrwa :wink:
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No bo Marysiu trzeba wprowadzić mechanizację w domu i ogrodzie ,a Ty to taka Zosia Samosia , wszystko sama i sama ;:306 Rozwar to bylina i powinna przetrwać ,już kiedyś go miałam w ogrodzie przez kilka lat .A jak nie będzie chciał rosnąc to bez łaski ,posadzę coś innego .

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elkaaa! Ty znowu o tym rusztowaniu teraz ja spytam co nim nie tak! Ja jadę na Nimesilu! bo czasem mnie tak napir ...icza że nie mogę.Wiem że na nerkę moją jedyną ,którą mam nie powinnam ale to jedyne co mi ulży! ;:304
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu..ty taka do przodu z mechanizacją, interesuje mnie coś do pielenia chwastów. ;:306 . Co do Rozwaru..u mnie już któryś rok rośnie, kwitnie i ma się dobrze. :heja Teraz już dawno u mnie przekwitł a u ciebie dopiero kwitnie. ;:oj
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu pochwal sie zakupami .Do orania mój mąż kupił jakieś urządzenie .
Pełna mechanizacja to i mnie by się teraz przydała .
Pozdrawiam Alicja
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Elu kochana słyszę zmęczenie materiału. Przetwory, roboty ziemne, masz rację zimą odpoczniesz. Masz dosyć przetworów i oddajesz w dobre ręce, u mnie niestety też jeszcze troszkę zostało kabaczków, buraki, ogórki nie odpuszczają, bez nie przerobiony, ale moi znajomi wygodni, biorą buraczki , ogórki ale w słoiczkach. :( Także co się narobię to tylko ja wiem. Maliny u mnie w tym roku nie takie obfite , za to jeżyny też dają czadu, co skończę sok to kolejny czas zacząć. Te wczesne maliny wszystkie wywaliłam, zawsze robala łapią, mało, trzeba wiązać, zostawiłam sobie tylko te jesienne, smaczniejsze, więcej i większe i mniej roboty. Ściąć po zbiorach i gotowe. :D To lubię.
Co przytaskałaś z tego święta?. :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą

Bożenko , , moje rusztowanie ostatnio też mnie nap.....nicza ,szczególnie w poniedziałek ,ale na razie nic nie biorę bo do soboty w miarę przechodzi :;230 ,martwię się tylko co by nie było gorzej .

Zeniu ,ależ oczywiście że jest maszyna do pielenia . Ma cztery kończyny , na dwóch się opiera a dwie są do pielenia właśnie i zdaje się że nazywa się ,no kurcze ,wyleciało mi z głowy ,ale na pewno na literę Z. :;230

Alu ,to mało Ci że masz chłopa do orania to jeszcze mechanizacja Ci się marzy , czy nie za dużo kochanieńka , czy nie za dużo ? :;230 . Chwalić się będę w poniedziałek , na razie mam 80 tulipanów i 40 hiacyntów .Wariactwo .

Dorotko że ja zmęczona ,no to jeszcze jestem w stanie zrozumieć bo to zgodne z peselem ,ale Ty też jesteś zakręcona , bo ja dopiero w sobotę jadę ;:306 .Też już chyba masz dosyć przetworów w tym roku , bo coś długo nie było Cię na wątku ,a z ciekawości , to przyznaj się ile tego narobiłaś? ;:oj Z malinami to masz rację ,że tylko na jesienne postawiłaś, bo lepsze i mniej kłopotliwe . Dobrze że już jesteś ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ! oby! ;:196