Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
No to Lucynko pochwal się co ci wpadło do koszyka w Obi ? Jestem ciekawa bo w łodzi jakoś mnie nic nie "powaliło na kolana".
Agata
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Proszę ładnie zdać relację z zakupów i nie ukrywać żadnych ,,grzeszków" 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
Zapraszamy do spowiedzi 
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
I ja przyszłam zobaczyć co Ci wpadło do koszyka w OBI. Pokażesz Lucynko?
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Lucynko, na wątku Wolusi wrzuciłam fotki, jak ukorzenić hortensję. MOże Ci się przyda.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko [00..] - a ja zaliczyłam wizytę w dużym markecie w sprawie zakupów potrzebnych do remontu kuchni.
On, ten market zawiera w sobie również tzw. ogród. Domyślasz się, że z pustymi rękoma stamtąd nie wyszłam.
Reniu - nic o tym alercie nie słyszałam, mimo że mój M w pobliżu zarabiał kasę. On też nie wiedział.
Wygląda na to, że znowu nas trują i uważają, że wszystko jest o.k.
Dorotko - ja wyrzucam nadmiar szarłatu, bo potrzebuje miejsca dla roślin, które koniecznie chcę mieć.
Sąsiadka nie przejmuje się tym, co u niej rośnie i tam szarłat też ma się bardzo dobrze.
Asiu [iwwa] - za pomyłkę przepraszam.
To czerwone to szałwia błyszcząca.
Skoro pytasz o rośliny, które dobrze rosną na glebach piaszczystych, to zasięgnęłam języka u mojej przyjaciółki, bo ona w takich warunkach uprawia swój ogród na Pomorzu. Ona mi powiedziała, co u niej dobrze rośnie.
Są to:
- byliny: czyściec wełnisty, wszystkie rozchodniki, goździk kropkowany, lawenda, jukka karolińska, kocimiętka, nachyłek wielkokwiatowy, przetacznik kłosowy i krwawnik pospolity. Także niektóre róże, ale nie potrafi podać ich nazw odmianowych.
- jednoroczne: maczek kalifornijski, maki jednoroczne, nagietki, kosmos pierzasty, nasturcja, portulaka wielkokwiatowa, ubiorek i aksamitki.
Ona, ta moja przyjaciółka te właśnie rośliny uprawia, ale w ubiegłym roku wysłałam jej nasiona dziwaczka i mówi, że bardzo ładnie jej urosły i sama już zebrała nasiona.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
Elu - zazdroszczę Ci. Nie byłam na działce, natomiast byłam tam, gdzie łatwo kasę wydawać o tej porze roku z myślą o wiośnie.
Dobrze że M był obok, to się co nie co ograniczyłam.
Też jestem ciekawa, jakie będą efekty z siewu powojników.
Beatko - jasne , że emeryci mają lepiej.
Ja jestem cała happy, że nie muszę już do roboty co dzień rano wstawać. Wcale mi za pracą nie tęskno, mimo że bardzo lubiłam swój zawód.
Iwonko 1 - a to czekajcie sobie, bardzo proszę, a ja jestem zadowolona, że już nie muszę czekać.
Pewnie że chciałabym być młodsza, ale też mieć tyle czasu dla siebie, ile mam teraz.
Agatko, Reniu, Kasiu [klarag], Marysiu [Maska] - pewnie ,ze nie będę ukrywała. Pokażę, ale niewiele tego, bo M stał obok i patrzył mi na ręce.
Gdybym była sama, z pewnością koszyk byłby bardziej wypełniony.
Iza - kochana jesteś. Bardzo Ci dziękuję.
Zaraz popędzę do Wioli.
Oto moje 'wielkie' zakupy.

Celozję pierzastą dokupiłam, bo moje już trochę się wyrodziły i miały trochę cienkie kłosy.
On, ten market zawiera w sobie również tzw. ogród. Domyślasz się, że z pustymi rękoma stamtąd nie wyszłam.
Reniu - nic o tym alercie nie słyszałam, mimo że mój M w pobliżu zarabiał kasę. On też nie wiedział.
Wygląda na to, że znowu nas trują i uważają, że wszystko jest o.k.
Dorotko - ja wyrzucam nadmiar szarłatu, bo potrzebuje miejsca dla roślin, które koniecznie chcę mieć.
Sąsiadka nie przejmuje się tym, co u niej rośnie i tam szarłat też ma się bardzo dobrze.
Asiu [iwwa] - za pomyłkę przepraszam.
To czerwone to szałwia błyszcząca.
Skoro pytasz o rośliny, które dobrze rosną na glebach piaszczystych, to zasięgnęłam języka u mojej przyjaciółki, bo ona w takich warunkach uprawia swój ogród na Pomorzu. Ona mi powiedziała, co u niej dobrze rośnie.
Są to:
- byliny: czyściec wełnisty, wszystkie rozchodniki, goździk kropkowany, lawenda, jukka karolińska, kocimiętka, nachyłek wielkokwiatowy, przetacznik kłosowy i krwawnik pospolity. Także niektóre róże, ale nie potrafi podać ich nazw odmianowych.
- jednoroczne: maczek kalifornijski, maki jednoroczne, nagietki, kosmos pierzasty, nasturcja, portulaka wielkokwiatowa, ubiorek i aksamitki.
Ona, ta moja przyjaciółka te właśnie rośliny uprawia, ale w ubiegłym roku wysłałam jej nasiona dziwaczka i mówi, że bardzo ładnie jej urosły i sama już zebrała nasiona.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
Elu - zazdroszczę Ci. Nie byłam na działce, natomiast byłam tam, gdzie łatwo kasę wydawać o tej porze roku z myślą o wiośnie.
Dobrze że M był obok, to się co nie co ograniczyłam.
Też jestem ciekawa, jakie będą efekty z siewu powojników.
Beatko - jasne , że emeryci mają lepiej.
Ja jestem cała happy, że nie muszę już do roboty co dzień rano wstawać. Wcale mi za pracą nie tęskno, mimo że bardzo lubiłam swój zawód.
Iwonko 1 - a to czekajcie sobie, bardzo proszę, a ja jestem zadowolona, że już nie muszę czekać.
Pewnie że chciałabym być młodsza, ale też mieć tyle czasu dla siebie, ile mam teraz.
Agatko, Reniu, Kasiu [klarag], Marysiu [Maska] - pewnie ,ze nie będę ukrywała. Pokażę, ale niewiele tego, bo M stał obok i patrzył mi na ręce.
Iza - kochana jesteś. Bardzo Ci dziękuję.
Zaraz popędzę do Wioli.
Oto moje 'wielkie' zakupy.

Celozję pierzastą dokupiłam, bo moje już trochę się wyrodziły i miały trochę cienkie kłosy.
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Gdyby w Łodzi był ten pełny piękny biały onętek też bym go włożyła do koszyka. Zbieraj nasionka
Jaskrów Calli teznie było.
Jaskrów Calli teznie było.
Agata
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Zakupy fajne, najfajniejsze dla mnie to Calle, uwielbiam je 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko dobrze, że wzrok M wstrzymywał Twoją rękę
Calle przechowujesz w domu? Pełnik pewnie też trzeba wykopać na zimę
Ja mam różowego pełnego onętka to będziemy zbierać nasionka
No to darz ogród i owocnego siania!
No to darz ogród i owocnego siania!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Lucynko super kupy
Calla Flame - też bym kupiła bo nie mam takiej a jest śliczna
Ależ u Ciebie kolorowo w ogrodzie
to mi się podoba
Pozdrawiam
Calla Flame - też bym kupiła bo nie mam takiej a jest śliczna
Ależ u Ciebie kolorowo w ogrodzie
Pozdrawiam
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
U mnie kalle nie rosły, kupiłam kiedyś w dobrej firmie, przysyłającej mi katalogi, posadziłam, coś tam wyrosło i nic. Nie wiem,może coś je zjadło lub warunki były nie te. Pełniki na zimę zostają w ziemi, nigdy nie przemarzły.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Przepiękne zakupy ja to już się po sklepach boje chodzić bo za dużo nasion powystawianych. 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Oj cuda będą w ogrodzie.
Onętek cudownie się zapowiada. Ciekawe czy nasiona będą powtarzały cechy macierzyste.
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko,nawet nie wiesz jak pobudzają mnie Wasze zdjęcia z zakupami nasionek,sadzonek,cebulek...Wówczas wiem,że niebawem będzie budziło się do życia wiele wspaniałości

- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
To już wiem, gdzie nie mogę jeździć...Ja tego białego kosmosa, tez bym miała w koszyku! Oby moje, tradycyjne, w tym roku też się tak licznie wysiały!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...