Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Marysiu,mogę zrobić Ci taki skrzatowy stroik,w nim są inne skrzaty niż te co robiłam na szyszkach,troszkę chyba z nimi więcej pracy i długo myślałam z czego zrobić im brzuszki,ale już znalazłam rozwiązanie i jakoś wyszły,uwielbiam się bawić takimi robótkami ,tylko czasu ciągle mi brakuje,ale sie zawzięłam ,bo chciałam zrobić najbardziej podobne jak są na zastawie,a reszta tzn.las to już nie był problemem cieszę się ,że się podoba ,stroików ogólnie mam dużo,bo zawsze coś nowego wymyślam ,Zuzia jest wspaniałą dziewczynką ,dziękuję za miłe słowa ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Agniesiu,cieszę się ,że moje prace Cię ujęły ,trochę trzeba posiedzieć ,żeby coś zrobić ,ale ja to lubię ,w przygotowaniach pomaga trochę córka ,sałatki i placki już do niej należały ,ale i tak dużo na mojej głowie,zwłaszcza całe gotowanie,dzieciaki uwielbiają tą świąteczną atmosferę w naszym domu.pozdrawiam ;:168

Anetko,nie zdążyłam przeczytać ,bo nie weszłam na forum o czasie ;:185 ,dam ci przepis na skrzaty,to moje wymyślone ,jedne robię na szyszkach ,a teraz zrobiłam bez główek tylko z noskami z drewnianych koralików i brzuszki mają z jabłuszka styropianowego oklejonego filcem,a potem to już wszystko z natury ,czyli kora,mech ,szyszki owoce dębu i buka,ja też dzisiaj okrywałam róże,jutro muszę skończyć ,boję się tych mrozów bez śniegu,uważaj na siebie w Wiedniu,w dzisiejszych czasach wszystko jest nieobliczalne,ale Sylwester będzie na pewno cudowny,życzę Ci tego i pozdrawiam gorąco ;:196

Joasiu,miło,że podobają się moje stroiki,dużo robię z mchu,nie wszystko pokazałam ,uwielbiam te świąteczne nastroje ,u mnie cały dom udekorowany i przed domem też dużo się świeci ,domek piernikowy dostałam od koleżanki ,bo zrobiłam jej stroik ze skrzatami i pewnie chciała się czymś zrewanżować ,domek jest do zjedzenia ,a dach ma posypany cukrem pudrem jest cudowny a jak pięknie pachnie pozdrawiam Cię gorąco i życzę samych sukcesów ;:168

Beatko,ja bardzo dużo robię różnych ozdób świątecznych i okazyjnych,lubię się tym bawić ,dlatego czasu ciągle mi brakuje,dziękuję za miłe słowa ,bo one jeszcze bardziej dopingują ,i utwierdzają ,że warto robić i rozwijać swoje pasje ,pozdrawiam ;:196

Dorotko,dziękuję i cieszę się ,że się podoba ,uwielbiam takie niepowtarzalne rzeczy ,ale chyba Ty też ,bo pamiętam jak pięknie wyremontowałaś mieszkanie i pokazałaś swoją sypialnię ,też była piękna i niepowtarzalna :wit

Justynko,miło to czytać ,chociaż moja praca nie poszła na marne ,a czasem to z niczego potrafię coś zrobić ,tak działa moja wyobraźnia ,wnusia fajna dziewczynka rośnie,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wracamy do wspomnień ogrodowych ,żeby nacieszyć się pięknymi kolorami i słońcem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Epimedia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

wilczomlecz mirtowaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tarczownica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

klon palmowy Koto-No-Ito
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obiela,forma płacząca
Obrazek

Obrazek

kalina
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, cudowna kaskada rododendronów ! ;:oj :!:
Pięknie rosną Twoje rośliny, świetnie dobrane kompozycje. Kalina z poziomym ułożeniem gałązek i kwiatostanów super, a ja przy okazji jakichś zakupów na Alle miałam taką w koszyku.. naprawdę nie wiem czemu w końcu nie wzięłam, teraz widzę że to błąd. One naprawdę tak fajnie rosną.
Twój ogród taki dojrzały, ile lat go prowadzisz?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, zacznę od zachwytów nad rododendronami, bo nie mam ani sztuki i ich widok za każdym razem zapiera mi dech w piersi. Są piękne ;:oj
A teraz to, co miałam napisać jako pierwsze, ale zostało wyparte przez tematy kwiatowe: mistrzowskie dekoracje świąteczne i MISTRZOWSKA zastawa ;:138 ;:138 Coś świetnego, moje dzieciaki aż piszczałyby z radości.. po prostu niesamowite jak to ładnie zgrałaś ze sobą ;:108 ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś,mój ogród zaczęłam budować 10 lat temu ,nie powstał od razu cały,co roku przybywały i przybywają dalej kolejne rabaty,ale ta najstarsza część ma 10 lat ,czasem nie wierzę ,że on już taki duży i tak rośnie i cały mój,może spróbuję zakopać gałązki tej kaliny i może się ukorzeni to będą sadzoneczki,bo jej dolne gałązki są dość nisko,miło mi bardzo ,że ogród się podoba ,teraz jest czas wspomnień to będzie cały przekrój ogrodu i jego roślin,pozdrawiam ;:168

Sabinko,tyle pochwał mi zostawiłaś ,że nieskromnie powiem ,jestem dumna :uszy ,staram się mieć w ogrodzie jak najwięcej odmian roślin ,chociaż miejsce ogranicza ,ale wszystkiego i tak nie można mieć ,bo to niemożliwe,a miło ,że podobają się stroiki i zastawa, taka zimowa ,trochę lasu ,śniegu i skrzaty,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p

Post »

Martuś, dziękuję Ci bardzo ;:180 Będę trzymać kciuki za przysypane gałązki :tan
Twój ogród szczerze mówiąc oceniałam na starszy niż 10 lat, musisz bardzo dogadzać swoim roślinkom, że tak pięknie rosną :)
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś dziękuje, za wyjaśnienie odnośnie skrzatów, będę plecić jak wrócę. Zapisałam sobie co i jak i ze zdjęciami na wzór ;:196 Na działeczkę sobie porobię do domku i na prezenty jako dodatek. Od M dostałam taki piękny materiał w kwiaty i będę przy okazji szyła zasłonki do okienek działkowych (bez maszyny) i tak myślę co by tu jeszcze... ja z tych nie szyjących nigdy :oops: Rododendrony mnie nieustannie zachwycają - u mnie ich ciągle przybywa ;:196 W wolnej chwili zapraszam do lipcowego Torunia - troszkę jest nowego do obejrzenia - zawsze to zieleń i słoneczko ;:196 Jutro do pracy niestety ale ostatni dzień w tym roku, a 31 o 6:30 wyjazd. Telefony czy odwołujemy wyjazd już nie odbieram albo ignoruje. Co ma być to będzie. Aczkolwiek adres ambasady i tel mam ;:333 Poza tym myślę że będzie bezpiecznie, bo ciągle czytam że mają wzmożone kontrole i dużo służb w gotowości podwyższonej ;:333 Po Paryżu większość krajów jest lepiej przygotowanych bo wiedzą że jest realne zagrożenie. Na wakacje planujemy jechać do Rumunii - zbieramy kasę i już Msik się śmieje, że z jakimiś roślinami wrócę - autem ze znajomymi :;230 Póki co brak czasu, hamuje mi odruch sadzenia :D Dzisiaj się muszę pakować bo to z noclegiem ;:223 Będziemy się bawić poza zwiedzaniem pod wiedeńskim ratuszem - jest cudny :tan Jeszcze pospaceruje u Ciebie ;:196

Pozdrawiam ciepło i jakbym niezdążyła przez pakowanie po pracy- wszystkiego dobrego na Nowy Rok i wiele, wiele nowych roślinek ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dołączam do pochwał Twoich dekoracji świątecznych. Niestety, ja jakoś nie znajduję czasu, żeby je przed świętami wykonać. Posiłkuję się więc starymi dekoracjami, które się nieco opatrzyły.
Marto, powiedz mi, czy takie kwiatuszki różowe z białymi środkami to może epimedium? Świetne są ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu pewnie że chcę ;:196 ;:180 Jak patrze na tą wiosnę to aż mi się gęba śmieje, ale na razie mróz chwyta wiatr wieje niemiły, ale wymrozić ślimaki i inne paskudztwa musi ;:333 Niebo jasne słonko świeci od czasu do czasu to nastrój dobry! Mam prośbę do Ciebie natnij mi parę gałązek wierzby smoczej (bo tamto mi się nie przyjęło) a ta ostatnia to kalina? to też proszę o parę gałązek grubości ołówka, a ja spróbuję ukorzenić :D Dobrego dnia i ucałowania posyłam dla całej Rodzinki ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękna ta kalina, mnie podobają się te pachnące, kwitnące wczesną wiosną.
Obiela cudo :shock: muszę o niej sobie poczytać.
Do siego roku Martuś. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Martusiu i do ciebie zaglądam i zostawiam życzenia Noworoczne.Kochana wszystkiego najlepszego na ten Nowy Rok ,oby zdrówko dopisało a ogród ciągle cieszył nasze oczy.Oby nowy pomysł z podwyższaną rabatką był strzałek w dziesiątkę i nowe pomysły przychodziły ci do głowy ;:108
Wszystkiego co najlepsze w domu i ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś u Ciebie tak cudnie ozdobiony dom jak u samego Świętego Mikołaja a jaka wnusia cudna i te krasnale. ;:oj ;:oj
Ogród w kolorach to moje marzenie by znów je zobaczyć ale jeszcze 81 dni i kalendarzowa wiosna. ;:306
Martuś szczęścia zdrowia na 2016r.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martuś udało mi się popakować i nawet ręcznik M upchnęłam bo on nie ma już miejsca :;230 Pooglądam sobie Twój ogród do snu i o 4 pobudka a o 6:30 już w drogę, już się nie mogę doczekać :D Jeszcze raz wszystkiego dobrego na Nowy Rok, przede wszystkim żeby zdrówko dopisało, pokój w rodzinie i wiele, wiele nowych roślinek ;:196

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dom wygląda wyjątkowo pięknie, taki klimat świąteczny jest jedyny w roku. Własnoręcznie wykonane ozdoby cudne, niepowtarzalne, zazdroszczę umiejętności. ;:180 Wnusia śliczna i taka radosna. ;:167 Wspomnienia wiosennych kwitnień wyjątkowo teraz dobrze działają na poprawę nastroju. ;:215 Już dzień dłuższy, :) będziemy czekać na przyszłoroczne kwitnienia. Samych dobrych dni w nowym roku. ;:196
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p

Post »

Martuś, szczęśliwego Nowego Roku ;:196 spokoju, radości i werwy do działań ogrodowych.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”